Разноразно питање

1. ja gled'o :)

i koji ti komentar ? meni "prelep" komentar
    Fasciniran sam cinjenicom da mi cale imao godinu dana kad je to snimano!

2. moze li se otvoriti racun u nekoj inostranoj banci, pa da uplate idu tamo, pa da posle to predje ovamo na moj racun?

Može, ali zavisi od pravila u toj tamo zemlji. Tebi kao vlasniku računa u Srbiji, mogu da uplate sa tuđeg ili tvog računa u inostranstvu bez problema, ako tamošnji propisi to dozvoljavaju (naši propisi su, recimo, prilično restriktivni kada se plaća KA inostranstvu). Ali plaćanje na tvoj račun u inostranstvu ne može da se vrši sa računa trećeg lica IZ Srbije. To je strogo zabranjeno i predstavlja ozbiljan devizni prekršaj. Nabacao sam ti samo par teza, ali pravila su ipak malko složenija.
    Što se poreza tiče, po pravilu si dužan da izmiriš poreze u zemlji iz koje šalješ novac, ukoliko je osnov po kom si novac dobio oporeziv. Naravno, bilo bi dobro da imamo sa tom zemljom zaključen sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, da te ne bi ovde rebnuli za porez ukoliko ti sa tim prilivom iz inostranstva pređeš određeni godišnji limit prihoda koji te čini poreskim obveznikom. Ako imamo sporazum, onda po pravilu platiš porez tamo i ovde si miran.
    EDIT: Malo sam preterao da ne može sa tuđeg računa u Srbiji na tvoj račun u inostranstvu. Može, ali samo u određenim situacijama a to svakako nije plaćanje robe i usluga.

3. i koji ti komentar ?

Ne sećam se više, samo znam da sam ispratio ceo film, bio u okviru neke emisije iz kulture negdo oko ponoći. Čim sam upamtio da sam gledao mora biti da mi se dopalo.

4. Ja se sećam tog filma, gledao sam ga kao baš baš mali. Znam da mi je bio potpuno fascinantan, sa jarko crvenim balonom koji štrapacira po gradu. Ne sećam se skoro nikakvih detalja, sem da je bio očaravajuć i intrigantan (mada to tada nisam znao da kažem :) )

5. Hvala Bruce, hvala Advokado.

6. НЕКА МИ НЕКО ОБЈАСНИ ФАЗОНЕ СА БОРОМ ДРЉАЧОМ!!! НЕ КАПИРАМ!!! ЈА ОВАКО ВИШЕ НЕ МОГУ!!!

Niko ti ne moze objasniti sta je to Drljatriks...

Ni ja to ne umem da objasnim, ali kako ga vidim ja pocinjem da se smejem bez razloga. Potpuno me razoruza svaka njegova slika, mogu da budem besan kao ris, stigao mi racun za gas 100000 din, kada bi na uplatnici bio on u onom prugastom duksu, ja bih se opet smejao. Stalno zamisljam kako bih voleo da sam predsednik samo da stavim njegovu sliku na zidu kabinet, i otstampam novcanicu od 75 din. sa njegpvom slikom u gacama domacinkama.
    Covek je imenom, prezimenom, pojavom, govorom, likom, i delom personifikacija budaletine koja zasmejava. Nek je Ziv i Zdrav.

7. Ni ja to ne umem da objasnim, ali kako ga vidim ja pocinjem da se smejem bez razloga. Potpuno me razoruza svaka njegova slika, mogu da budem besan kao ris, stigao mi racun za gas 100000 din, kada bi na uplatnici bio on u onom prugastom duksu, ja bih se opet smejao. Stalno zamisljam kako bih voleo da sam predsednik samo da stavim njegovu sliku na zidu kabinet, i otstampam novcanicu od 75 din. sa njegpvom slikom u gacama domacinkama

ja bi drzao 16 bori u kavezu samo da bi imao cemu da se smejem stalno
    sta god da taj covek radi,kakva god da je situacija,ja bi vristao od smeha...cale mi je krajisnik,pa sam upoznavao vise takvih glavica,al bora im je objasnio svima ubedljivo ahahhaha

8. Da ptam crnogorce sa sajta koji vam je krivokapić na ovoj slici ovaj bradonja ili ovaj sa izdeformisanim nogama lolo
    http://www.b92.net/news/pics/2014/01/30/86581455752ea1144c020c317659743_368x607.jpg

9. Ja napravio i vukajlijašku verziju lolo
    http://i1103.photobucket.com/albums/g471/dusdan47/freska-podgorica660x330.jpg
    EDIT Mada bi bane pre trebao u pakao al nema veze lolololo

10. Jedino je Milo okrenut i gleda u posmatrača, ne moraš bit umjetnički nastrojen da bi vidio alegoriju.

11. Mile antihrist
    ko je ovaj sa crvenom kravatom?

12. Makaronac, biće da je s crvenom kravatom Veselin Barović. Izguglaj, simpatičan je lik.

13. Кад шаљем коверат поштом, де треба да напишем своје име и улицу и та срања?

14. Jebem te nepismena...
    To nije ni obavezno, npr. ako želiš da ostaneš anoniman 3:)
    Piši na suprotnoj strani koverte...

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.