Разноразно питање

1. nema je na groblju, sad sam gledao

2. Šta Dalmatincima znači ''nebo daždi''?

3. znam da su u Bosni govorili udaždilo kad je ekstremno vruće i suvo, jebemliga šta Dalmatincima znači - u fazonu "Vazduh trepti kao da nebo gori" :)

4. Ima smisla u smislu nebo gori...verovatno je to :)

5. Samo što "dažd" znači "kiša", bar kod nas Slovena. Za ove izbosne ne znam.

6. U Bosnu padaju ćuskije.

7. u pravu si, ja sam okrenuo izraz suprotno, jebiga davno beše kad sam ja bio klinac pa čuo reč :)

8. moze li se otvoriti racun u nekoj inostranoj banci, pa da uplate idu tamo, pa da posle to predje ovamo na moj racun?

9. ne može bez poreza

10. Znači nebo kiši...

''Nebo daždi i ja i ti
    Srcu je zima otkad tebe ni''

11. poznavanjem koliko jezika, covek postaje poliglota?

12. A kako sa porezom?

13. Hm, sudeći po wikipediji, to nije precizirano: http://en.wikipedia.org/wiki/Polyglotism

14. Valjda ako govori dva poliglota je...samo što postoji poseban naziv i za onoga ko govori dva i za one koji govore više od dva...

15. nemam pojma muss, nikad nisam čuo za biglotu ili triglotu, ali kapiram da je sve preko jedan poliglota :)

Vule, u zavisnosti od sume, najbolje ti je da otvoriš račun u banci koja postoji i kod nas i tamo (Erste, Rajfajzen) i onda koristiš originalnu karticu iz inostranstva, platiš samo upotrebu bankomata. Mada, priznajem da nisam baš najupoznatiji s tematikom, bolje da pitaš u nekoj banci.

16. musssashe
    poznavanjem koliko jezika, covek postaje poliglota?

ценим три.
    моном-бином-полином
    моноглота-биглота-полиглота
    а? ваља ми логика?

17. poznavanjem koliko jezika, covek postaje poliglota?

Dva + maternji. Ako znaš jedan strani, onda si biglota. ;)

18. Pa, ako je i binom polinom, onda je i biglota poliglota.
    I rest my case.

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.