Разноразно питање

  1. Eo već godinama ne mogu da provalim kako da brzo i lako oljuštim kuvano jaje. Nekad me ukenja da ga oljuštim perfektno, ko da ga Fidija lično izvajao, ali uglavnom ga očarupam, odnosno izuzetno loše oljuštim kuvanog jajoa. U čemu je štos? U dužini samog kuvanja? U dužini perioda hlađenja? Od ph vrednosti vode?
    Kako da uvek savršeno oljuštim jajo, eto to mene interesuje.

  2. Staviš malo sode bikarbone u vodu, vidim da se to po internetu preporučuje za lakše guljenje kuvanih jaja.

  3. Ovaj bibera hoću reć.

  4. e pa pazi, nikad u životu nisam stavljao ništa u vodu kad sam kuvao jaje, ni so ni sodu bikarbonu, pa me ukenja da se jaje perfektno oljušti. E, to bih da ponovim uvek kad se kuva jaje, bez tih aditiva.

  5. Свежа јаја се тешко љуште, она која стоје неко време се лако љуште. То је цела наука. Можеш евентуално да пробаш то са содом бикарбоном у води да би лакше љуштио.

  6. Ipak je fora u tome da se iskuliraju neko vreme dok se ne ohlade? Pretpostavio sam. I hteo sam da budem siguran, ali uvek kad god ih stavim na kuvanje, zaboravim da testiram tu teoriju, evri gaddemtajm.

  7. ebote koji sam vizionar, već vidim kako me spaljuju i strpavaju u Teslinu urnu u hram Svetog Save.

    NEDAM TIS CRNOGORAC NEMOŽ CRNOGORAC U TESLINU URMU U MHRA SVETOG SAE

  8. Cuo sam ja sve teorije za ta kuvana jaja, al sve su pale u vodu kad za Vaskrs se sva jaja kuvaju zajedno pa neka skoro iz jednog komada ogulim perfektno, a neka ko rahiticar ogulim.

  9. Hajvani, bitno je koliko jaje stoji. Ali ne posle kuvanja nego nakon što ga kokoška snese. Da, pogađate, ona koja duže stoje, lakše se ljušte.

  10. Hajvani, bitno je koliko jaje stoji. Ali ne posle kuvanja nego nakon što ga kokoška snese. Da, pogađate, ona koja duže stoje, lakše se ljušte.

    Znači, dnevno-sveže jajo se teško ljušti a bajato lako? Mož da bude.
    Ja samo znam da se moja žena i ja stalno raspravljamo, jer imamo potpuno suprotne i nepomirljive teorije o tome šta činiti za lakše ljuštenje jaja. Ja kažem da moraju da se stave u hladnu vodu odmah posle kuvanja, a ona da nikako ne smeju da se hlade naglo. I ja i ona smo ponekad u pravu tako da verovatno naše teorije nemaju veze s mozgom.

  11. to si sad smislio.

    Ako misliš na mene, nisam. Stvarno se stalno ubeđujemo. Potpuno besmisleno ali istinito.

  12. nenene, na bohorov post sam mislio. bio si 4 sekunde brži od mene

  13. Tako je. Ako ga skuvaš čim ispadne kokoški iz guzice ima da bude prilikom ljušćenja ko iz aviona da je ispalo. Ako odstoji neki dan u frižideru ima da spada samo da puca. Mož da se ogledaš na belance. Igra ulogu tu i soda i so ali ovo je glavno.

  14. Advokado, pusti ti Manijaka. Čoveku kome oduzmu kola na granici ne treba verovati ni dobar dan kad kaže. Uvek pomeri zavesu i pogledaj kroz prozor, verovatno se smrklo već.

  15. Zar ima ljudi koji još vjeruju u Koštunicu?

  16. Da li postoji neki program preko kojeg se moze menjati ip adresa na netu ? Neka mi rokne neko u pvt ako ima, ali da nije neki kurac pun virusa koji ne moze da se skine preko surveya i tih zavrzlama.

  17. probaj neke proxy servise ili tako nešto... nat nat nat nat nat nat

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.