Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Мени на профилну страну кочи, убија, мајку му, ово не кочи
http://www.vokabular.org/?lang=sr&search=%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%BC%D0%B0%D0%BD&Submit=%D0%A2%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B8
само сам ово сам нашла.
Које је порекло речи "душман"?
iz američkog engleskog.
složenica od dvije riječi, jedna je douche (što se čita duš) druga je man jelte.
Занимљива интерпретација ...
Ма ко ће са оним нацистима изаћи на крај. хД
Dušman = Neprijatelj
Turska reč "Düşman" (čita se "Dušman")
Волео бих да знам и из чега је настала та реч код турака, мсм шта би значило, да ли буквално непријатељ или нешто типа, неверник, дркаџија, итд.
Ово пише на Вокабулару, који је то језик? Шта то значи? Персијски?
Седпласе, хвала, твоје идејно решење за сада води на тендеру.
+1 olololo Šta će nam stručnjaci?
A kako se kaže?
Pile pijuče, guska gače, golub guguče, svraka grakće, patka? Možda grešim, ali čini mi se da ''kvače'' nije naš izraz, i da ne postoji u srpskom (to je na engleskom tipa quack), a mislim da se ne kaže ni ''pa(dugo a)če''. Ako grešim, računajte da sam ostavila lep nenamerni trol. trolololo
ПАТКА ПАЧЕ
Хахаххаха. :Д
A, nije pače! :)))))
Mislim da ne postoji ni ''pakati'' ni ''kvakati''. :)
Tako da patka onda jebe u zdrav mozak, ne znam šta bi drugo bilo. xD
Мислим да кваче, то је ваљда ономатопеја, то на свим језицима звучи исто :Р
Не знам... х)
Pa kako samo patka od svih ptičurina da govori univerzalnim jezokom? Što svaka guska ne govori onda ''gaga''? Patka troler za medalju. olololo
Patke pišu na forumu Igre :)
Pa je l' to sigurica, ljudovi moji? Da patka kvače, guska gače, golub guguče, pile pijuče, vrana grakće, svraka i galeb valjda klikću, a šta radi papagaj? Papagače? A, ne, nije, krešti! xD Znači, patka kvače? Ili je možda kvakće? olololololo
Испушта неартикулисане звуке.
Ahahahaha! moglo bi se tako reći. Ako neka jezičara pročita ovo sutra, ako nije frka da nas neuke rarzeši dileme. :)
колико је до сада бановано корисника?
Malo.
Papagaj GOVORI.
Која је разлија између паркирне, радне и помоћне кочнице? Ја знам само за ону коју пристикам ногом, и ону која се вуче руком.
Parkirna ti se vuce rukom i stoji kod menjaca, tzv. rucna. Radna je ona koju pritiskas nogom. E pomocna ti je mislim isto ova rucna, jer rucna ima dve funkcije, da parkiras i da ti bude pomocna ako ti npr. otkaze nozna. Jebem liga, davno sam ja polozio vozacki, ima 2 godine.
Лоло, па јбт, по ком критеријуму је то давно? хД