Разноразно питање

1. Jao, pitala me žena koliko ima godina, valjda ona kao farmaceut zna šta treba.

2. forget-me-not
    A to nema isti sastav? U apoteci su mi dali paracetamol, rekla sam da je bratu povišena temperatura, nema drugih simptoma i ona mi je dala to. Ima oko 39 i ne spada uopšte...

ДОКТОРУ ТО ВОДИ. Парацетамол се и у болницама користи као главно средство за снижавање температуре колико ја знам, нема ту пуно чаролије. И то све за скидање температуре је само помоћно средство у лијечењу, треба отклонити узрок

3. Jao, pitala me žena koliko ima godina, valjda ona kao farmaceut zna šta treba.

Nisam ja ni sumnjao u vaseg lekara ili farmaceuta nego upravo rekao da njih pitas a ne ovde.

U svakom trenutku mozes pozvati dezurni dom zdravlja koji je zaduzen za mesto gde zivis ili 194 jer vise nije 94, znas, i pitati gospodu sta da radis pa ce ti oni reci da dolaze ili ti dati savet sta da radis.

Mogu i ja da ti objasnim i da ti zvuci logicno ali da ti bratu otpadne levo uvo.

4. Mogu i ja da ti objasnim i da ti zvuci logicno ali da ti bratu otpadne levo uvo.

Хахаха објаснио давање савјета на интернету

5. Ok, Pseto, hvala ti. Ja sam samo mislila na neki savet, a ti napravi kao da tražim ovde lek za neizlečivu bolest, mislim stvarno...

6. Veruj da sam bio dobronameran

7. Spašće samo. Meni je kad sam bio mlađi umela da ode do 41 i da se ne mrda par sati. Odležiš samo, sve prođe.

8. замотај се у неку ћебад и презној се

каки курац бруфен

9. па колико си му дала? одрастао човек може 4 мића дневно, дакле слободно нек узме један мић сад ако му је 39. ја кад ми тако није добро узимам по пола мића на сваких пар сати и тако догурам до 2, 3 укупно. можда само не делује једна таблета јер има фазон 39, то ти је ко да гасиш кућу једним шмрком

10. Nisam ni rekla da nisi...

11. Jbg, tusiranje hladnijom vodom pomaze, ne hladnom nego onako umjereno ohladjenom. Takodje i mokre obloge, po prsima, ledjima,... A ovo preznojavanje sto Jebac veli su prije sve matere koristile da skidaju temeraturu i sad odjednom doktori govore kako to nie dobro i ne treba to raditi...e sad ko je upravu nisam ckolovan da kazem!

12. Каквих 4 мића дневно, да га инфаркт звекне. Ја кад сам најгоре прехлађен узмем макс. три таблете дневно. не знам сад колико је ко упознат, али парацетамол није баш наиван, било је колико хоћеш случајева срчаног удара.

13. PA KOGA DA SLUSA SADA OD VAS DVOJICE DOGOVORITE SE IZGIBE JOJ BRAT?!?!?!

14. Popio je danas oko 3 jedan i večeras oko 9. Istuširao se, kaže da mu je lakše sad. Preznojio se više puta, slaba vajda od toga. I mokre obloge isto... Ništa, ako ne spadne u toku noći, ide lekaru ujutru.

15. Намажите маст на новине и прелепите га (брата).

16. Јака нека упала, грип, шта ли. Мени исто тако било претпрошле године, 3 дана пио парацетамол и чајеве, све исто, на крају нисам без антибиотика прошао. И то Зинат неки јак баш јер сам се запустио, једва кутија помогла. Једноставно неће сам парацетамол помоћи, само може да нашкоди.

17. Tusiranje je kratkorocno resenje. Natopi mu carape rakijom ili jabukovim sircetom i nemoj obloge na glavu nikako najbolje na noge da mu tuda izvlacis temperaturu

Mozes ga i celog namazati rakijom kad mu obloge budes stavljala

Nemoj mu jos paracetamol ali mu mozes dati jedan andol i topao caj i opet ga utopli da se preznoji i cim se preznoji presvuci mu majicu

Svakako ga odvedi kod lekara jer je vrlo moguce da ceo dan nece imati temperaturu ali da uvece opet dobije

18. тога се сећам од раније да је 4, ево и овде
    http://bs.wikipedia.org/wiki/Paracetamol
    и не причај да сам рекао да треба 4 да узме, него само за макс дневну дозу парацетамола (ДДП)

дакле 2 таблето од по 500 вероватно? катастрофално мало за толику температуру
    ја и кад ми је 37/38 узимам једну кад се пробудим, једну у средини дана и једну пред спавање
    ако ми је лоше половином дана, онда 2 одма и још 2, 3 док не заспим

19. Ok, hvala na savetima, valjda će mu spasti ta temp. do ujutru. Omotao se sad u ćebe, neka spava...

20. Аутобус
    Јака нека упала, грип, шта ли. Мени исто тако било претпрошле године, 3 дана пио парацетамол и чајеве, све исто, на крају нисам без антибиотика прошао. И то Зинат неки јак баш јер сам се запустио, једва кутија помогла. Једноставно неће сам парацетамол помоћи, само може да нашкоди.

ок сад сам установио са овим антибиотиком да ти не разликујеш вирусе и бактерије

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.