Разноразно питање

1. Paulaner od 'šenice bjelice je najbolji.

2. Ima li neko svinja za prodaju, 100din/kg, planiram da kupim nekoliko svinja pa da posle preprodam kad cena skoči na 120 dinara?

3. Moze za 90 lagano da se uzme sada.

4. Neisplativo, daj da švercujemo benzin izbosne.

5. Kod mene je na otkupu 90. Znaci za 95 ce ti dati svako.

6. Do jaja. Sad kao niko neće da kupi svinju, jer ne može da se suši meso. A postoje sušare koje ti osuše prvoklasno i na +40 jeste daš 3-4 hiljade za to, ali sad se definitivno isplati. Cena svinje zimus bila 160, da uzmeš od 200 kg svinju to je 32000, a sad cena 100 din pa svinja od 200 kg košta svega 20000 dinara. Tako da se definitivno isplati da kupiš, čak i da suši u tim uslužnim sušarama. Troškove klanja i testiranja mesa ne računam oni su uvek isti.

7. papet, jel prodaješ prasiće? ozbiljno pitam

koliko kila ima prosečno prase kad se kupuje na proleće da se tovi? i pošto je?

8. Nesam stručnjak al kontam jedno 40-50 kila

9. Kupujem. Kupim prasice, pa natovim do 120kg, to ti je prvi klasa (najskuplje su) pa prodam. Al po ovoj ceni se ne isplati. Drugar je racuno da treba da bude cena barem 140 dinara da bi zaradio nesto (doduse on sve kupuje, nema zemlje), a naravno svoj rad tu ne racuna.

To koliko kosta varira premnogo, tako da ti ne mogu reci prekosutra koliko ce kostati, a ne u prolece.
    A koliko ima kila kad kupujes i to zavisi. Ti kad kupujes za tov, odgovara ti da kupis sto manje, jer je jefinije.
    Jeste da ces morati duze da ga hranis, al ne moze ono da pojede toliko koliko kosta kila (ovo vazi za prasice, kada je cena krmku 90 din kao sto rekoh, on pojede vise nego sto kosta).

10. U, je, ja mislio da je uvek čista računica kad ga kupiš, natoviš i prodaš, da manje-više uvek bude isti profit, sad mi pričaš da moram da pratim cene prasića ko da sam na berzi?!

11. Радјард Куплунг
    koliko kila ima prosečno prase kad se kupuje na proleće da se tovi? i pošto je?

12. @autor PuppetMaster:

ponovili ste moj post

Pa brate, kažem ti, mislio sam da nema potrebe da pratim aktivno stanje na tržištu i da procenjujem kad će biti najjeftiniji prasić, a onda ga natovim, pa se zajebem i prodam za neku smešnu cenu na jesen i budem dobar sedamdeset dinara po prasetu. Mislio sam da su prasad jedino tržišno dobro koje je stabilno u našoj zemlji.

13. ahaa

Osetio sam dozu ironije u Vasem postu. Ispricavam se.
    Guglajte malo najnovije vesti u vezi mesne industrije ''Tenis'' koja treba da otvori farme u nasoj drzavi, neke stvari ce Vam biti jasne.

14. A, da, da, onih 300000 inostranih prasića. Jebem ti državu ovu govnjivu.

15. Drugar je racuno da treba da bude cena barem 140 dinara da bi zaradio nesto (doduse on sve kupuje, nema zemlje), a naravno svoj rad tu ne racuna.

naravno da ne računa profit je plata za taj rad

16. Jesu li zato ugasili onu emisiju na b92, zbog "tenisa" i 300k prasadi, da niko ne progovori o tome?
    A i zaharije umro, leglo im i to taman.

Ne da mi je muka, nego su obrnuli krug, sad navijam da nas jebu što više, i treba, ko nam jebe mater.

17. Шта има да се види занимљиво у словенији?

Има ли словенија неки специјалитет неку храну нешто

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.