Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Nekad i manje...jer je hitno, stentovi i pejsmejkeri su u pitanju. Kad je nehitno ide drumski
E, to je ono. Velika je razlika u roku isporuke i cijeni. Ako hoćeš brzo, mnogo je skuplje. Te pošiljke sa rokom isporuke od 7-10 dana idu zbirnim transportom, najčešće kamionskim. Ove brze idu avionom, pa je zato i dosta skuplje,
Vrv nisi video moj post
Nisam :)
Ako se dobro secam, pored tezine uzimaju u obzir i dimenzije posiljke
Bombaš, meni su dali mogućnost. Ako hoćeš zbirni tolika ti je cijena, ako hoćeš ekspres tolika je. Ovom mom kupcu se žurilo pa je toliko i izašlo.
Za Afriku imaju specificne cene zbog nedostatka infrastrukture, recimo jednom iz Konga za Juznu Afriku sam slao paket od mozda 7-8 kila i uzimali su valjda oko 500 dolara
Utiče vreme, kilaža i gabarit. Najbolje je čekati zbirno, i tražiti poludivlje, ne dhl kurire (npr. za CG imaju likovi s kamionima, od utorka do petka skupljaju zbirno u kamione šta treba da se vozi, u petak tek isporuka kreće, bez obzira dal dao u utorak ili četvrtak).
Ako je nešto što ide poznatom kupcu, najbolje je zajebati kurire, nego naći nekog ko ide svejedno kamionom tamo (ako nema carine i kuraca još bolje), malo je cimanje al dosta jeftinije.
Za Austriju znam da ima i likova (čuj mene cigana) kojima platiš, i čekaš robu tamo, ne interesuje te ni carina ništa.
Jedino za CG i Rusiju mogu da znam u dinar koliko košta prevoz, carina i klinci. Za Rusiju nema carine ni na šta skoro, ima evidencija robe, tj. 1% se naplaćuje samo.
EDIT: Ako prodaš preko ebay-a, stavi sve troškove transporta na njega, pitaj ga kako će da primi, i boli te kurac.
Hteo detetu neka dva ranca preko amazona da uzmem, ranci tipa 70 dolara troskovi transporta 180 dolara. Dal su oni realni jbt
Bombas svi hoce da te oderu jbt
E meni izgleda na celu pise glup je probaj da ga prejebes, o kako brutalna greska
pa iz konga u južnu afriku kapiram da košta toliko jer je šansa da te ubiju na putu oko 5 posto
Najveca jos od onog lika sto je rekao: e brt jel bi ti ulozio 10000 dolara u nesto sto se zove google, daj nemoj da se zajebavamo
Zasto mi je popkorn tajm zakucan na 0% i 0kb/s?
Plati internet jebeni da ti ukljuce.
Placeno sve, dobar protok sve full ali ne radi. Ja sam samo downloadovao i kliknuo na film, treba li jos nesto?
mrtav je torent preko kog skida
Pa radi torent brt skinuo sam masu stvari
Hm, mogu samo da kazem da nije do popkorna iako sam nikakav haker.
Edit: Pseto je
Da morate da birate, da li biste pre bili gluvi ili slepi?