Разноразно питање

1. jebeno pitanje dragi prijatelju

2. Veceras mi po drugi put u kratkom periodu dodje to pitanje ma koliko glupo bilo jbg
    Na prvu loptu sam bio bolje da vidim jbt, nije toliki hendikep da sam gluv, ali onda sama pomisao da necu cuti muziku nikada vise me skenja, kamoli sta drugo :/

3. Au kad čujem ovo pitanje odma se setim scene iz filma The Box (Kutija)

gde KVARIŠA sin glavne junakinje postane i potpuno slep i potpuno gluv AŠIRAVK

4. Armine, da li bi pre izabrao da ne možeš da vidiš neku devojku ili da je ne čuješ? :)

5. Nije bitno uglavnom, dok god ona može da vidi da nosi košulju ispod džempera. :D

6. Hahaha, ali sjajno pitanje

7. ako imate jedan dan života sa autom bugati vejron, gdje bi ga vozili

8. da li bi rađe da ne vidiš ili ne čuješ kraljicu eru arm

9. Uh to je tek zajebano pitanje

10. Pa ne znam, cim pomislim na to uhvati me nervoza :/ zato sam i dosao ovde nadajuci se da ce mi neciji komentar resiti dilemu

11. pomislite na svoje bližnje i koliko biste ih namučili da ne vidite jer bi morali da se brinu o vama :/

ako nemate bližnje, bolje je biti slep, a ako imate bližnje, bolje je biti gluv :D

12. Bolje biti gluv, vidiš sise a ne čuješ zvocanje

13. možeš putem vibracija muziku da osjetiš ;)

14. Moze kurac, kako vibracije?
    I zavisi od osobe do osobe, npr. Tebi je radj muzika profesija i pasija ? Meni je muzika isto veoma znacajna, smatram da se itekako izdvaja od ostalih umetnosti, da ima nesto vece u toj vezi izmedju coveka i muzike i tek tako se toga odreci zajebano je :/
    Mada znate sigurno osobe koje ne slusaju muziku uopste, nemaju ni omiljenu pesmu, jednostavno ih boli kurac, njima bi izbor bio jednostavan !

15. Betoven je bio gluv brt

16. Čuj kako, pa jednostavno :D Muzika stvara vibraciju, što više slušaš, to ti ulazi u svijest.

Elem, mimo toga imaš i mogućnost ugradnje kohlearnog implanta, koji bi ti pomogao. Znači, totalna gluvoća ima mogućnosti da ne bude "totalna", dok slijepa osoba, nema mogućnost. Jedino transplatacija očiju, ali mi govorimo u okvirima finansija normalne porodice i pokrivanja od strane socijalnog. Znači, gluv si Armine, ugradiš kohlearni implant i pregurao bi.

17. A sad po rođenju gluv ili ovako u tvojim godina.

18. Zanimljivo to za vibracije nisam znao, ali verujem da nije ni blizu prave stvari cak i kada naviknes
    Nema operacija i kuraca, izabrao si svoju sudbinu :D

19. Ako bi po rođenju, tad bi imao problema i sa govorom. Računaj i da ćeš biti nem.
    Sticanje gluvoće tokom života, recimo u tvojim godinama, ne utiče na razvoj govora. On se odvija koliko toliko normalno.