Miroslav Ilíć - Devojka iz grada
Па и очекивао сам пар глупих и недуховитих коментара, али се надам да неко зна која је пјесма у питању.
Gdje su ti glupi komentari?
Kolko košta dobar dvogled?
Uze dvogled i baci pogled u nedogled
xD
Jebi mi nešto žensko iz familije, ako znam zašto sam ovo napisao 8^)
70 dinara
Može neko da nađe definiciju đe piše da su i gejevi učestvovali u Kosovskom boju?
Nije to, kratka je definicija.
Kratež jebeni!
U brao jesu bili pederi danas??
Bili ste :)
Haha kreaaalju xDDD :PPppPp
;)
Iole dobar dvogled nov ne mozes kupiti ispod 1200 E. Ali prvo pitanje je sta je dobar dvogled i zasto je toliko skup?
Dobar dvogled je onaj kroz koji mozes da gledas neograniceno dugo bez da te zaboli glava. Posto su u pitanju dva nezavisna opticka sistema za levo i desno oko, svako odstupanje u brusenju stakala, optickoj prevlaci i montazi i izradi dovodi do razlicitih parametara izlazne slike koju oko vidi (ostrina, osvetljenost, kontrast, ugao izlazne pupile). Posto se slika na kraju ipak formira u nasem mozgu, sva ta odstupanja (ukoliko postoje )mora da kompenzuje upravo mozak. I odatle glavobolja koja nastaje pri koriscenju jeftinijih dvogleda. Vrhunski proizvodjaci rade uparivanje sociva i prizmi za svaki primerak posebno.
Za povremeno gledanje komsinicinog dupeta, zavrsice ti posao bilo koji dvogled, i onaj kod kineza od 1000 din., za lov vec treba malo bolji za po danu moze i kompakt 8x20, 10x20, za sumrak i jutro makar 6x40, 8x50, dobar odnos cena/kvalitet su ruski ZM ili ZMZ, 30-60E, ili Zrakov vojni 6x40.
Ako si u bunkeru i osmatras ceo dan, samo Steiner (mada i od njega boli glava) i naravno ZEISS, Swarowski i Leica. Dobri su i preko 5000 E. Mnogo je lakse napraviti dobar snajper i monokular nego dvogled
šta melješ ti
bas transferko
Зна ли неко како се зове пјесма или прича (прије ће бити да је пјесма) кад неки старац после много година сиђе са села у велики град и много се разочара у шта се свијет претворио. И толико се шокирао како се људи понашају и шта су постали, да му је позлило и да је пао на улици. Нико га није ни погледао нити хтјео да приђе да му помогне и он је тако умро на улици. Хвала.