Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
meni sad drug reko da ce mi dati neke lekove sto on uzima, za smirenje, a i obore ga pa se naspava...bukvalno sam osetio toplo oko duse kad sam zamislio da legnem mrtav umoran od leka oko 23h i da spavam tipa do 8-9
ovo mi dodje ko drogiranje kolko volim da sam budan, al verujem da je do navike jer bukvalno od 15e godine ovako ne spavam...i na brodu dok sam radio po ceo dan i ustajao rano nisam spavao mnogo + na sve to litre zestine svaki dan....bukvalno imam osecaj da sam truo iznutra....i najgore sto kad ovako ne spavam po celu noc, pa kad bauljam po kuci ili blejim u lap top sve osluskujem da neko od mojih me ne zatekne budnog u 5 ujutro imam osecaj kao da radim nesto jako lose, jako los trip :D kao da me ne vide budnog u 4:48 jer ce biti jako razocarani u mene
tablete za spavanje su ti dobre za to ali pitaj koje ne izazivaju zaavisnost
Не би ти лијекови требали да се узимају више од једном седмично. А ако ти баш треба и узимао би мало више суни 6мг бромазепама и комираш се одма. За бромазепам знам да те не разјебава у другим аспектима већ само успава тако да сам према другим лијековима скептичан и само њега узимам у стању бесаности.
bromazepam ima mnogo nuspojava brate ne znam ko te je slagao
Има брате али доста мање него други лијекови. Нисам имао неко лоше искуство с њим за разлику од неких тамо лијевих из исте групе које сам пар пута пио.
Jel se seca neko one slike 4 lika presmesno obucena sa presmesnim fruzurama, neko je kacio ovde i pisao ispod: s leva na desno, radj pap armin i _____ (neki autor nzm tacno koji)
Maestro. Get a job.
oko 23h popiješ miligram melatonina, jeftin je u apotekama, al pod uslovom da ne drkaš oči plavom svjetlošću ili makar da instaliraš i aktiviraš filtere plave svjetlosti. Legneš i pokriješ se i čekaš da proradi, možeš i gledati nešto, slušati, čačkati 9gag, i kad vidiš da kreće, okreneš se i zaspiš.
Ovo sto skocimis kaze, melatonin je dobar, meni radi ko magija, ali opet ako imas hronicnu nesanicu toliko dugo, sumnjam da ce pomoci. Jedino da probas sa jacim dozama, mada bices grogi ujutru onda. Melatonin ne uspavljuje, samo nagovestava organizmu da je vreme da se uspavas.
Zakazi kod strucnjaka, nek ti prepise nesto, recimo ja sam nekada uzimao Seroquel, nekim ljudima cak treba i kognitivna-bihevior terapija. Ne budi lenj, posavetuj se sa nekim strucnim, san je ozbiljna stvar
Dobri ste savjetodavci, čovjek kaže da duži niz godina tako živi a vi mu preporučujete da uveče popije čašu mlijeka i zaspe umjesto u 5 ujutru u 11 uveče i posle par dana će se privići na to. Možda, ali u zatvoru.
Pezose smanjuj postepeno sve u čemu misliš da pretjeruješ, bila to hrana, hobiji. Ako smatraš da imaš nekih zdravstvenih poteškoća, idi kod doktora. Makar i na preventivni pregled. Osim ako nisi prosječan stanovnik, mediokritet što bi se reklo, onda se ne obaziri na mene no poslušaj ove uzorne i funkcionalne građane koji doprinose društvu time što bivaju samo još jedan šraf u sistemu, vrlo potrošnog materijala.
mom kolegi ustanovili da je alergican na neke zitarice i mlijeko i da zbog toga pati od nesanice
Zna li neko da nađe onaj klip na YT neki vojvođanin matori što prodaje sladolede i sokove neke, miša tumbas lookalike, psuje neke ljudi jer mu se njihov ker popišao po frižideru?
Da li je neko od vas clan unuka, najjace institucije na balkanu?
Унуци у смислу фоловера Баке Прасета? Очекивао сам више од твоје интелигенције Папете...
Pa nisam jos uvek, ne znam kako izgleda proces uclanjenja.
ПАРАДАЈЗ. Воће или поврће?
Ваше мишљење.
Odjebi čika.buljo sa ti retardiranim pitanjima
Оглабај ми мудо малоумниче и ако не желиш да дискутујеш не јављај се
nije neka diskusija boljo brt
Па и није, воће и тачка.