Разноразно питање

1. Internet mi je sramotno spor. Nije takav bio, ali evo već nekoliko dana ni video ne mogu da gledam. U pitanju je LAN konekcija. Kasperski mi kažeda nema virusa, trojanaca i drugih sranja. Da li da vatam provajdera za vrat odmah ili malo posle? Šta bi još moglo da bude? Kako uopšte da proverim brzinu protoka?

2. Hoće to tako. VOle oni malo da zakidaju.

A za brzinu imaš ovaj sajt.
    http://www.speedtest.net/

3. hahahaha kako ste složni :D

4. Hvala svima. Spidtest kaže:
    PING: 129 ms
    Download: 0,24 mbps
    Upload: 0,58 mbps

Čini mi se da me zavlače jer u ugovoru sa provajderom piše da će mi omogućiti DO 16mbps. Dakle ja sada imam otprilike 65 puta sporiji internet!? Jesam dobro shvatio, s obzirom da sam totalni bot...

5. Brate, pređi na dajal ap, biće brže od toga. :)

6. Zavlače te, samo puca... nema nikakve logike da upload bude veći od download-a.

7. I to u jebenoj Severnoj Rajni-Vestfaliji najrazvijenijem i najuređenijem regionu jebenog sveta. Ali pazi što su buljaši formulisali: garantuju DO 16 megabita. Šta znači DO, pizda im materina? A da ih pozovem i da im se najebem majke me košta evro po minutu jer imaju onaj broj na 0922pičkakurac. Uf što sam se iznervirao...

8. Pa vidis da te nisu slagali, nemas preko 16 megabita. Pogledaj bre na sajtu provajdera da li treba da podesis IP adresu, DNS server, MAC adresu, kurce palce.

9. Ali do pre tri, četiri dana je sve bilo kul. A ovog provajdera imamo već dve godine.

10. Možda su menjali nešto, ne razumem se mnogo u to, ali kod mene ovde u Obrenovcu jednom su uveli da korisnici ovog paketa koji ja koristim moraju ručno da unesu IP adresu i ta sranja, a ljudi nisu znali ili nisu pratili, pa je bilo mnogo usporavanja i problema sa mejlom. Posle su vratili na automatsko. U svakom slučaju prvo pitaj, pa ako nije to,jebi im mamicu švapsku.

11. http://www.youtube.com/watch?v=TQYaVb4px7U
    Jel može neko da mi nađe ovu sliku sa klipa, ne mogu nikako da je nađem :D

12. Hvala ti puno, gde si je pronašao? Print screen? :)

13. Print screen pa TinEye. :)

14. Да пробам овдје, можда и добијем одговор. ДаклеМ:

Користи ли неко од вас мобилни интернет и каква су вам искуства? Којег оператера препоручујете, ко има најприступачније цијене, најбољу покривеност, квалитет мреже,...? Значи, примање и слање мејлова, мало сурфовања и скајп је оно што је неопходно. Гледао сам по сајтовима мало понуде, али би ми значило да чујем ваша мишљења и препоруке.

Питам наравно за територију Србије, треба да препоручим некоме ко је тренутно горе, конкретно је Бг у питању.

Фала ви унапријед! ;)

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.