Разноразно питање

1. Sele da ima advokata mislim da ne bi otvarali onu temu prema kojoj su oni govna. Lolo

2. Onomad kad saobraćajku imadoh okrznuli smo autobus sa strane, znači OKRZNULI. Moralo se to sigurno malo ispraviti i naravno prelakirati, ali likovi su osiguravajućoj kući to naplatili 10 000 KM (5 000 ojra) i mislim da je tu takva jebena muljaža napravljena da je to čudo. Sad osiguravajuća kuća hoće te pare duzme od momka jer je bio cuga prilikom sudara. U redu, znam da se treba platiti, ali što je puno puno je. Da smo tenkom pregazili bus ne bi bilo toliko štete, a ne zakačili autom sa strane.

E sad, mene interesuje:
    1. Može li se odraditi neka provjera il tak neki kurac da se vidi da li je to stvarno tolika cifra mogla biti (a nije).
    2. Može li se doći u posjed, i kako, policijskih fotografija sa uviđaja, jer bi preko njih trebalo biti očigledno da nije bilo toliko štete.
    3. Bilo je još jedno pitanje, al ga sad zaboravih.

3. комедија, нема друге до независног проценитеља довести и жалити се на то и указати судији за прекршаје у ОЧИТУ НЕСРАЗМЕРУ између штете и цифре у одштетном захтеву

4. Gdje naći nezavisnog procjenitelja? To treba sad preko slika ganjati. Još je liku prvo isplaćeno odmah u januaru 6 000, pa u aprilu 1000 pa opet u junu još 2800. Zbog čega te naknadne isplate, zna li neko?

5. то је све ствар договора тих ликова и осигуравајуће куће, мислим да ту нема ништа сумњиво, а за проценитеља мислим да можеш у том контексту и лакирер неког довести, некога ко се бави тиме па да им каже, сте фрцили са главом, каквих 10 000, ја вам то урадим 100 марака
    а за слике не знам, то је доказни материјал, требало би да је доступан обема странама, тј. ако се будете вијали по судовима

6. Tu je fino popravka tobusa koštala npr 4000, a ovih 6000 su podjelili između sebe vlasnik tobusa i agent osiguravajuće kuće. Čak nisu morali ni raditi kod nekog lijevog majstora jer imaju svoje u garaži. U Hag sa njima, jebem im mater lopovsku.

7. па наравно, рука руку мије

8. Onomad kad saobraćajku imadoh okrznuli smo autobus sa strane, znači OKRZNULI. Moralo se to sigurno malo ispraviti i naravno prelakirati, ali likovi su osiguravajućoj kući to naplatili 10 000 KM (5 000 ojra) i mislim da je tu takva jebena muljaža napravljena da je to čudo. Sad osiguravajuća kuća hoće te pare duzme od momka jer je bio cuga prilikom sudara. U redu, znam da se treba platiti, ali što je puno puno je. Da smo tenkom pregazili bus ne bi bilo toliko štete, a ne zakačili autom sa strane.

Тај дечко не би смео никако да даје било какве паре осигуравајућем друштву, он је имао обавезно осигурање од ауто-одговорности, и штету коју је направио плаћа његова осигуравајућа кућа, док штету коју трпи сам плаћа. Осигурање сме евентуално да му повећа износ наредне полисе. Значи муљажа, невиђена, да не причам о томе да је абнормална цена поправке.

1. Može li se odraditi neka provjera il tak neki kurac da se vidi da li je to stvarno tolika cifra mogla biti (a nije).
    2. Može li se doći u posjed, i kako, policijskih fotografija sa uviđaja, jer bi preko njih trebalo biti očigledno da nije bilo toliko štete.
    3. Bilo je još jedno pitanje, al ga sad zaboravih.

1. Наравно, осигурање плаћа према одређеном каталогу, власник аутобуса није смео да иде у Немачку и да каже, "ај чика Фриц, лимару интергалактичких борбених летелица, поправи ми аутобус". Значи, чак и да им је наплатио више, то је искључиво грешка осигурања. Постоје приватни проценитељи и приватне фирме које се баве тиме, то исто раде и неки саобраћајни институти као и саобраћајни факултет. Радио сам и ја то, али јбг, немам лиценцу.
    2. Морало би да може, погледајте ко је радио вештачење, он би морао имати све те фотографије.
    3. Каце сетиш, јави. х)

9. Koristi termoelektrični (Peltijeov) efekat, kad priključiš struju na sendvič od materijala različitih Peltijeovih koeficijenata, na krajevima se javlja razlika u temperaturi. Znači jedan kraj apsorbuje toplotu iz okoline a drugi je emituje tako da čitava zvrčka može da se koristi i za grejanje i za hlađenje, čak i kao generator struje ako se napravi razlika u temperaturi između krajeva. Nažalost nije preterano efikasan, zato teško da će neko sresti klasičan frižider koji radi na tom principu.

Ма мис'ио сам у фазону да је питање колико ДОБРО ради. х)))
    И хвала за овај линк, тај елемент ми није био баш најјаснији...

10. Тај дечко не би смео никако да даје било какве паре осигуравајућем друштву, он је имао обавезно осигурање од ауто-одговорности, и штету коју је направио плаћа његова осигуравајућа кућа, док штету коју трпи сам плаћа. Осигурање сме евентуално да му повећа износ наредне полисе. Значи муљажа, невиђена, да не причам о томе да је абнормална цена поправке.

Piše po zakonima i ugovorima nekim silnim da mora on platiti štetu zato što je pod uticajem alkohola. A ove godine nije imao neki popust od osiguravajuće kuće prilikom registracije zato što je učestvovao u tom sudaru. Ne mogu se tačno sjetiti u koliko narednih godina ga neće imati.

11. Па не знам шта је он то потписивао, али то не сме тако да функционише... Мсм бар не би смело. Ти си оно беше из РС? Можда је тамо нешто другачије него овде.

12. Evo sa vašeg AMS sajta http://www.ams.rs/faq/odgovornost a tako je i kod nas i u Hrvatskoj itd.

13. Ма то што каже АМС не мора да значи да је истина, не знам како је формулисано у закону, мада чисто сумњам да је овако.
    Ал ај и да је то тако, онда је питање колико је имао промила, а поред тога и да ли је то што је био дринке дринке заиста узрок или нешто друго.

14. Nema tu šta. Ako si pio makar i ne bio kriv popušićeš.
    Znaš kako, nije problem, zna da mora platiti, ali je problem u cifri koja je, kao što si i sam rekao, pretjerana. Prvo je saznao da je isplaćeno 6000 pa ajd to i nekako, al kad stiže konačni račun... Jebote, pa ko da su ga zlatom i dijamantima optočili...

15. Е, ал о томе ти причам... Нема везе што је пио, ако то није довело до незгоде. Бар би тако требало да буде, бар тако раде стручњаци у тој области...
    Нпр, можеш ти да возиш 250 на сат, и деси се неко срање, вештаци узимају све у обзир и раде вештачење. Ако дођу до закључка да ти ниси могао да избегнеш незгоду при прописаном ограничењу, ти ниси ни одговоран за незгоду. Исто тако се ради и за алкохол, ако се установи да он није довео до незгоде, него нпр., мачка која је излетела на пут или тако нешто, он не би смео да буде крив. Друга је ствар ако су они већ одавно утврдили да је само алкохол одговоран, што ја искрено не верујем, ал ај, небитно за причу.

Шта је битно за тог твог друга... Неке адвокатске фирме имају саобраћајне вештаке и проценитеље саветнике, и најбоље би било њих да контактира, то је много јефтиније него да плаћа 10 000 евра. Исто тако може да се обрати и суду који му је пресудио или водио тај поступак, тј бар би требало да може.
    Још је једна ствар битна у целој причи, а то је да би против њега требало да се води кривични поступак, јер за штету преко 2 000 јура иде кривични, разлог више да нађе неког стручњака у тој области.
    Може да оде до најближег осигурања ако ништа друго, ту да пита за неког проценитеља или да њима да предмет да они процене штету. Процена се може радити и на основу фотографија и списа, мање је поуздана али може.

16. Zaboravila sam da dodam i da smo išli preko stoje na mjestu gdje nije dozvoljeno toliko :)
    Nema nikakve dileme tu. Izašli smo iz krivine i bilo nekog jebenog šljunka/pijeska po ulici, proklizali (i naravno, nismo se striktno držali desne trake) i u tom trenutku naišao tobus, prošao pored nas, ali smo ga zakačili sa strane.

17. Нема везе шта утврди полиција. Ако у полиси пише да осигурање не покрива штете које начини возач под дејством алкохола, осигуравајућа кућа то после наплаћује од њега. Чак и ако он уопште није крив.

Што се тиче конкретног случаја, у питању је класична надувана фактура које раде агент осигурања и власник сервиса. Треба да се обратите друштву за заштиту потрошача, тамо ћете добити најтачније информације.

Проф. др. Владанко Трбовић

18. Е јбг. хД
    Криви сте ко торањ у Пизи хД
    Па при тој брзини могуће је да је направио оштећење у тој вредности, поготову ако је неки новији аутобус. Мада ето, моја препорука је да се свакако консултује са неким из те области, најбоље вештаком или проценитељем.

19. Криви сте ко торањ у Пизи

Дефиниши то :) супер је,

20. Дефиниши то :) супер је,

Нешто ме смара да радим више та поређења... Давно сам пензионисао тај тип дефке. х)

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.