Zaokruživanje
0.011-0.01
0.012-0.01
0.015-0.02
0.017-0.02
Logički pogledaj kada zaokružuješ, ako je tačan rezultat 0.011 a ti zaokružiš na 0.02 onda si napravio odstupanje od tačnog rezultata za 0.009.
Ako zaokružiš na 0.01 onda si odstupio od tačnog rezultata za 0.001.
Jel logično da imaš veće odstupanje ili manje odstupanje od tačnog rezultata?
Imam 60kg i stajem na vagu koja greši 1.2kg, a oni zaokružili na 1kg. Ja stanem i ono mi pokaže 61.2kg što bi značilo da ako uzmemo u obzir grešku imam između 60.2kg i 62.2kg, a ja imam 60kg, dakle greška. Ali ako 1,2kg zaokruže na 2kg, onda će to značiti da ako vaga pokaže 61.2, ja imam između 59.2 i 63.2, što je tačno je l' te. Šta vi mislite o mojoj logici?
Nije to do odstupanja nego do greške. Imaš most koji može da izdrži 395kg, a ti moraš da zaokružiš. Normalno da ćeš da zaokružiš na 300 iako ti je tu greška 95kg, jer ako zaokružiš na 400 proteraće ti neko kamion od 398 i srušiće ti se most lolol.
EDIT : Ti putem te apsolutne greške praviš moguće odstupanje. Ako već imaš grešku, bolje je da uzmeš u obzir sve slučajeve nego da izostaviš neke kako bi imao tačniji rezultat.
Meni prošle godine na ovim vežbama iz fizike profesor reče da se uvek na veće zaokružuje, međutim ova sada insistira da se uvek zaokružuje na bližu, pa reko' da potražim pomoć stručnjaka. Meni logično na veće jebo ga otac.
Нисте ми одговорили прошли пут, па да питам опет.
Како то да кад моја кева пере судове треба јој пар капи ферија да опере дез-петнез тањира, а мени треба децилитар за исто толико?
Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.
Da izgleda zajebanije.
Meni je logičnije da zaokružim na više, odnosno na 0,02.
Ako zaokružim grešku na 0,01 šta da radim ako se desi da je greška onih 0,011 koje sam isključio tom tvrdnjom?
Da je 0,015 bilo bi na 2.
E jebo vas otac, sad bi trebalo da se raspravlja, a vi zapalili svi.
Zaokruživanje
0.011-0.01
0.012-0.01
0.015-0.02
0.017-0.02
Logički pogledaj kada zaokružuješ, ako je tačan rezultat 0.011 a ti zaokružiš na 0.02 onda si napravio odstupanje od tačnog rezultata za 0.009.
Ako zaokružiš na 0.01 onda si odstupio od tačnog rezultata za 0.001.
E, a ja gledao to kroz ovaj primer.
Imam 60kg i stajem na vagu koja greši 1.2kg, a oni zaokružili na 1kg. Ja stanem i ono mi pokaže 61.2kg što bi značilo da ako uzmemo u obzir grešku imam između 60.2kg i 62.2kg, a ja imam 60kg, dakle greška. Ali ako 1,2kg zaokruže na 2kg, onda će to značiti da ako vaga pokaže 61.2, ja imam između 59.2 i 63.2, što je tačno je l' te. Šta vi mislite o mojoj logici?
Nije to do odstupanja nego do greške. Imaš most koji može da izdrži 395kg, a ti moraš da zaokružiš. Normalno da ćeš da zaokružiš na 300 iako ti je tu greška 95kg, jer ako zaokružiš na 400 proteraće ti neko kamion od 398 i srušiće ti se most lolol.
EDIT : Ti putem te apsolutne greške praviš moguće odstupanje. Ako već imaš grešku, bolje je da uzmeš u obzir sve slučajeve nego da izostaviš neke kako bi imao tačniji rezultat.
ne troluj.
Meni prošle godine na ovim vežbama iz fizike profesor reče da se uvek na veće zaokružuje, međutim ova sada insistira da se uvek zaokružuje na bližu, pa reko' da potražim pomoć stručnjaka. Meni logično na veće jebo ga otac.
EDIT : Ozbiljan sam. :P
ManUtd, zaokruži na 0.02.
Ja imam numeriču matematiku kao predmet, tako da znam.
Vrh, sad imam potrebno samopouzdanje da joj se suprotstavim ako mi kaže da sam pogrešio lolol.
E, a ja gledao to kroz ovaj primer.
Imam 60kg i stajem na vagu koja greši 1.2kg, a oni zaokružili na 1kg.
Не ваља пример јер у њему имаш 60 кила. :Д
E da ga jebem Remče, ovo ti je nit 0.01 nit 0.02, nego 0.015. :) Sredina.
Lol Radjarde, imam 62kg, al' rekoh lakše da zaokružim na 60 lololol.
Osim ako nisi gledao fotografije one pa misliš da imam manje od 60 lolol.
лолек, ма откуд знам, мислио сам и да имаш више, него спомињем беззе.
НЕМОЈТЕ ЗАМЈЕРИТ
Курталићи, тако се звало оно село.
Шта га је мајонеза бог те...
Нисте ми одговорили прошли пут, па да питам опет.
Како то да кад моја кева пере судове треба јој пар капи ферија да опере дез-петнез тањира, а мени треба децилитар за исто толико?