Разноразно питање

1. jer te niko ne voli ;p

2. pa vidiš da je zaključana tema, što implicira da ne! :D

3. http://pavle.onlinewebshop.net/

Šta mislite o ovakvom dizajnu za IT magazin? Ovo su i dalje grube crte i samo nacrt dizajna.

4. riho, skoro pa si šaljiv
    he-he

5. Није толико лоше. Ел имаш још идеја или је ово једина?

6. Срце без љутње али питање је било упућено на ово:

Pišem Uz Vetar
    http://pavle.onlinewebshop.net/

Šta mislite o ovakvom dizajnu za IT magazin? Ovo su i dalje grube crte i samo nacrt dizajna.

7. ništa, ja sam moron:D
    odoh da prevodim, da se ne blamiram više. :D

8. Ма опуштено има вас још лоло
    Пошаљи ми када завршиш, двидим ша си направила ;)

9. Ел имаш још идеја или је ово једина?

Kakom misliš još ideja, i koja je to "jedina"? :D
    Zanimalo me da li vam se dopada onakav navigacioni meni.

Ponovo link:
    http://pavle.onlinewebshop.net/

10. ma ne zna ni on šta priča. :D
    ne mogu ti poslat', ne znaš ruski :D

11. Па то те и питам... Имаш ли још неки навигациони бар па се двоумиш?
    Не изгледа толико лоше.

12. Pa ili ovo, ili neki standardan kao što ima vukajlija...

13. Bez ljutnje, ali nije ovo bas dobro. Prvo, preveliki je razmak izmedju article dela i sidebar-a. Drugo, tipografija je losa. Trece, meni ti je efekat zarad efekta, a ne zarad dizajna, a to se ne radi (plus sto iritiraju ove krzave ivice, neki AA bi lepo legao). Ovako gledano vise izgleda kao UI za neki tablet nego stranica. Elementi (ima ih malo, a nije minimalizam) su kao nabacani, nepovezani, gledaj da ih poravnas tako da imas odredjeni flow na stranici,a ne da ona izgleda:
    ---------------------------
    --------------------------------- -------------------
    --------------------------------- -------------------
    Ako ovo shvatim kao mockup, onda nema mnogo toga da se komentarise, ako nije onda mozes da nastavis dalje. Ovaj okvir za clanke i sidebar je previse jednostavan (opet kazem, ako si pucao na minimalizam - nije to to). Sve je ogromno, kao da ima neki kompleks velicine. U meniju opet ne ide ovakav efekat za selektovanje, imas ovu neku suc-muc pozadinu i onda na hover ga samo prebojis uniformom, i to samo tekst, a ne polje - ne ide. Back to the drawing board - uzmi list papira i nacrtaj mockup. kada to odradis nacrtaj to sve kako valja u nekom vect ili rast graf prog i tek onda predji na realizaciju.

14. I meni izgleda prejednostavno, prejeftino, fali onih džidža-bidža, da se to presijava, da ždi, šljašti i da je providno i moderno jer tako raja vole.
    Ovako izgleda kao projekat za odličan iz informatike u nekoj osnovnoj školi na periferiji.

15. Okvir za članke i sidebar služe samo kao orijentir gde će to da stoji i radi testiranja menija, odnosno da se pokaže da radi i kada se skroluje niz stranicu.
    I naravno da neće biti apsolutno bela pozadina sajta, zanimalo me je u vezi menija mišljenje.

Trece, meni ti je efekat zarad efekta, a ne zarad dizajna, a to se ne radi (plus sto iritiraju ove krzave ivice, neki AA bi lepo legao).

Šta je AA?

Probaj da posmatraš samo meni i slajder pa mi reci šta misliš.

16. AA je anti aliasing. Ok, cak i ako je orjentir, nije dobro da tu stoje. Preveliki je razmak, kao sto sam vec napisao. One crtice su slajder i ispod njega clanak i sidebar, treba da izgleda ovako nekako (ne pod obavezno, ali ne ni onako kao je kod tebe):
    ----------------------------------------------------
    -------------------------------++++--------------
    -------------------------------++++--------------
    Vec sam napisao da je tipografija losa, i font i velicina dakle. Pola text dela slajdera je prazno. Ogroman tekst i mnogo pozadine za njega. Mogao bi da ga skucas za trecinu ovaj caprion deo i bio bi dovoljno visok za ovaj prevelik tekst (dakle skucaj za trecinu, a onda u razmeri smanjuj i tekst i caption deo zajedno). Meni je efekat zbog efekta. Mozda si odusevljen njim sada, ali ogradi se od toga da si to ti napravio i proceni da li je dobro i da li ima smisla. Meni ne. Vec sam pisao i za meni, pa da se ne ponavljam
    EDIT: sad tek vidim da zdere duple razmake njukajlija. jbg ostacu nedorecen sa ovim crticama. plusevi su prazna mesta, ovako izgleda kod tebe:
    +++++-----------------------------------+++++
    -----------------------------+++++--------------
    -----------------------------+++++--------------

17. Zašto operacije na srcu koštaju po 100-200 hiljada evra? Na čega se potroše te silne pare?

18. Zašto operacije na srcu koštaju po 100-200 hiljada evra? Na čega se potroše te silne pare?

И мене живо интересује.

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.