Разноразно питање

1. 1€ po jednom slovu prevedenog teksta i sve OK, jel pošteno?

2. Posalji mi pvt, prevescu ti ja.

3. nije ti frka.barem kapiram.5 minsa max.
    uzmes onaj euro cv.samo popunis u prazna polja sta treba.
    kao neka anketa.nemas ti tu puno na engleskom da napises.hajskul,koledz...
    skines i udri.
    https://europass.cedefop.europa.eu/en/documents/curriculum-vitae

4. Hvala Sanitarni...

Imam ja formu vec, i odradjen skoro na srpskom, samo treba se prevede.

ALi posto NIKO NECE onda cu sam, pa cu sam sebi da dam 1e po jednom slovu!!

OPAAAAA

5. Jedi govna ja 4 puta napisao da ocu da ti prevedem.

6. Јел постоји шанса да се запослим као веб дизајнер или UI/UX дизајнер без факса или неке високе школе ? Оно, да добро савладам фотошоп, хтмл, цсс, направим добар портфолио? Јел битан послодавцима папир или је довољно само знање? Притом не мислим на фриленс, него на фул тајм послове. Схватио сам да од мог тренутног образовања нема неке вајде претеране, па сам мислио да кренем са овим, док још није касно, пошто ме доста привлачи. Велики поздрав драгим пријатељима.

7. Da, ako poslodavcima pokažeš svoj minuli rad.

Edit: Svakako ćeš mnogo lakše dobiti posao ako pokažeš neku diplomu, jer to je svedočanstvo da si nešto počeo i završio do kraja. Nikome ne treba neradnik koji je uz to nemač pojma. Počni već sada da tražiš neku praksu, jer ako se tu pokaže da valjaš zadržaće te pre nego nekog koga prvi put vide.

8. Imaš talenta, Šome, mislim da neposedovanje formalnog obrazovanja nije prepreka. I ovo što kaže AnđelkoNS

9. mozes bez skole. jedini je problem sto neces naci posao, jer poslodavci traze one sa skolom, jer kapiraju da su ovi sto nece da uce su malo priglupi i ne znaju sta hoce, a takvi im ne trebaju.
    ovde iskljucujem one prave entuzijaste koji nisu priglupi, nego jednostavno zapostavljaju skolu zbog tog cime oce da se bave, a ne zbog video igrica i generalnog drkanja kurca, dok im u medjuvremenu padaju na pamet ideje kako da se oboogate ako uloze mesec dana da "nauce" nesto.

10. ovde iskljucujem one prave entuzijaste koji nisu priglupi, nego jednostavno zapostavljaju skolu zbog tog cime oce da se bave

Што је најцрње ја је нећу запоставити, него сам при крају, дипломирао сам, завршавам мастер. Можда чак успем и да се запослим у струци након мастера, али једноставно нисам сигуран да ћу моћи цео живот да посветим томе. Значи не размишљам на тај начин да радим на фотошопу месец дана и да конкуришем за посао, наравно, него да се полако усавршавам (2, 3, 5 година, небитно). Само ме занима да ли је могуће без папира наћи посао. И ако је потребан неки папир да ли би сертификат неки завршио посао ?

11. ako znas nesto ozbiljno da radis, mozes bez diplome, bez icega.

problem je sto nakon fakulteta ne znaju bas ljudi mnogo sta da rade. imaju potencijala, al uglavnom ne znaju nista. onda sortiras one malo vrednije i pametnije tako sto gledas ko zavrsio i ko dobre ocene ima, oni ce najboje da uce to sto treba da rade.

inace, ako nesto stvarno dobro znas da radis, i imas reference niko te i ne pita za diplomu. ali da bi doso do toga da nesto stvarno dobro znas, ti moras prvo to da radis, i to ni iz knjiga i za sebe, nego za druge.

12. Е то, то, фала брт.

13. cek shomy danas sam bas citao sad cu da ti kopiram, mislim da sam nasao i komentar bata saleta hahha

14. http://www.tarzanija.com/kako-odabrati-fakultet-i-zasto-ne/

a komentari sledeci

Prepoznah se, naravno, u onoj ETF varijanti, oljustili su mi tamo pola mozga - a naucili skoro nista prakticno korisno, kao da na tom faksu skoluju samo asistente za taj isti faks. Zaposlih se kao programer u robovlasnickoj firmi osnovanoj na tom faksu. Prosao sam bolje od vecine svojih kolega. Nejebanje sa faksa uspeo sam da naplatim, i jos debelo naplacujem i po vise puta na dan. Sve u svemu, ne racunajuci taj robovlasnicki posao, od cije se plate ipak pristojno zivi (u dobrom stanu, s kolima, letovanjima...), a koji svakako imam nameru da vrlo uskoro menjam za bolji, zadovoljan sam sadasnjim stanjem.

Ipak, ne mogu se otrgnuti spoznaji da bih sigurno mnogo bolje prosao da sam upisao i zavrsio neki lelemudski faks cisto da bih imao papir (jebala ih obavezna diploma u svim oglasima za zaposljavanje), a za vreme koje sam ovako proveo nad nepreglednim sistemima diferencijalnih jednacina, da sam lepo visio na Google-u i ucio programiranje (kao sto sam kasnije, sa Google-a, svakako morao nauciti). Zato bih voleo da dam veoma praktican savet mladim Tarzanima koji se spremaju da ponove moju gresku i upisu neki zajeban faks zvucnog imena: Uzmi, brate, dobru motku, udari sam sebe tri puta u glavu, eksiraj litru vinjaka. Ako te ne prodje fakultetska ambicija, ponovi postupak, pomesaj alkohol po zelji. Onda upisi neki menadzment, zastitu, turizam, bilo sta gde ne idu jaki streberi nego gola picetina. Idi na faks iskljucivo omascivanja mocuge radi, a za znanje (ono koje je moc) poseti adresu www.google.com, ispite polazi na Elance, vWorker, oDesk, Freelancer i slicnim, bar dok ne uleti nesto ozbiljnije. I ako jednog dana doguramo do te Silikonske Doline, tamo ce nas pitati samo jedno: "Decko, sta ti znas da radis, i sta si uradio do sada?"

a evo ti i profi savet bata saleta!

Ja sam zavrsio neko kurcevo satro programiranje na Singi Dingi faksu. Tamo nista nisam naucio, a nista sa faksa skoro da nisam ni jeb'o, jedino na ekskurzijama u Barsi i Nici. Sve sto znam ucio sam kod cika Google-a i teta Lynda-e. Godinu i po radio kao neki freelance i na crno, pa uleteo u jednu americku firmu (auto mora bit' njemacko, al' i prva firma mora bit' americka... mada moze i svajcarska ako si peder, ne osudjujem) samo zbog znanja, papir je pro forme, da fino izgleda u biografiji i da te pozovu na razgovor. Sad, 6 godina kasnije, radim za 4. po redu firmu i to samo zato sto sam dobio vecu lovu kod naredne, jebe mi se ko je gazda. U ovijeh 6 dina naputov'o sam se po svetu sluzbeno o trosku svih preduzeceta, ukljucujuci i Pakistan, Sri Lanku i Novu Gvineju pored ovih dosadnih nalickanih civilizovano-tolerantno-gej-evro-americkih drzava, kupio trosoban stan, nisam se ozenio (koji ce mi kurac, imam mikrotalasnu i broj Lelas-a), vozim njemacko auto, sam sebi sam sef u jednoj firmi (odgovaram samo nekom ludom kauboju iz Luizijane koji bleji na Menhetnu, prevrce bankare i brokere za softverske licence i slusa Lynyrd Skynyrd po vasceli dan) i, sto je najbitnije, jednom sam cetiri meseca jebav'o crnkinju u Njujorku za dzaba, bila mi kao devojka il' tako nesto. Ovo zadnje majci i ocu jos nisam prizn'o, ne smem, reci ce djedu. I ne zajebavam se, ozbiljno vam kazem. Sta god da studirate, ucite i jebene kompijutere, dobicete posao u IT firmi, ako nista drugo onda kao konsultant za odredjenu oblast ili PR ili tester/analiticar ili tako neki kurac. I u tom svetu je prednost ako si metalika i igras igrice, jer vecina onih sa kojima razgovaras za posao su isto metalike i gejmeri i vole Maksa Pejna i rahmetli Ronija vise nego rodjenog djeda.

15. Знам за ово, читао сам :Д
    Јебем ли га, да завршим овај мастер, упоредо ћу учити преко нета све што је потребно, па ћемо видети касније.

16. Šomi verovao ili ne saće tvoj drug da te posavetuje oko faxa tog. Dizajn taj. Ček 5 min ovde ću da iskucam.

17. sta si zavrsio shomy i koji master ?

18. Gledaj lepi.
    Imam ortakinju Milica se zove, završila je taj Dizajn. Radi reklame za kojekake firme. Brate to je useravanje od para ali
    U S E R A V A NJ E
    Pijemo kafu jednom, neka neobavezna spika ide i kaže ona ček da vidim nešto. Mene natera đavo da pitam šta da vidiš jebo me pas. Priđosmo njenom Ajfonu kompjuteru. Em prvi put vidim Ajfon kompjuter em prvi put vidim da je kompjuter i monitor sve u monitoru iz koga izlaze miš i tastatura. Budibogsnama. Kaže ma radila sam neku reklamu da vidim esam prošla na konkursu. Matori 1200$ piše tamo zelene boje. Kaže ona mrtva hladna prošla sam. ALO PIČKA TI MATERINA DOBRA SI SOMA EVRA ZA 25 MINUTA. Kasnije mi rekla da joj toliko trebalo da napravi to. Po 200 - 300$ koliko je konkursa prošla ni broja se ne zna. Devojka je jako pristojna lepo vaspitana i sve ali oa ne zna stvarno šta će sa parama. Taj od soma evra iscimaću se da mi pošalje crtež slike 5 sa 5 cm gde neko majmunče stoji i od njegovog repa nekim krivudavim slovima piše nešto. Koji nelol brt ja krenuo da joj se smejem u facu. Al je neki austrijanac progutao kao zaštitni znak da mu bude za firmu. Do duše ima neku platinium karticu, tako se zove ili bar slično jer je pro pa sad mož da proda i rupu na saksiji, slepo joj se veruje da je i govno do jaja kad ona nacrta. Kaže da je propišala krv i majčino mleko dok nije dobila to. Lepi, kurac škola treba tu, samo kreativnost i da znaš sa par programa da radiš.
    Želim ti svu sreću

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.