Pitanje autor - odgovor moderator

1. Да ли је ок да свима кажем "Столар се повампири" овде или се сматра провокацијом?

2. Spem. Nije pitanje.

3. Јесте питање, јер желим да знам да ли смем некоме јавно на некој теми да то кажем јер знам каквих зелота има овде. И не зајебавам се.

4. Pričaj šta hoćeš, samo nemoj da vređaš. Takođe, nemoj da se čudiš ako krenu ljudi da te hejtuju i napušavaju. Onda ja da ti krpim poderane gaće :P

5. Mislim, nije pitanje "Столар се повампири". Tako si formulisao rečenicu da sam zaključila da bi to rekao svima OVDE, na ovoj temi. To bi bio spem :) Inače je, što se mene tiče, ok.

6. Јој види стварно :Д ахаха
    Семантика је чудо лолололо

7. Bio je poster danas "MOgu da ti puse Isuse,Isuse,Isuseeeee" ali je obrisan jer je degutantan,uvredljiv,sta li vec,pa me zanima da li moze neko od modova da mi da link za tu sliku.

8. Имаш гробље постера на форум, па пробај тако да нађеш

9. Master of Sarma 2
    Bio je poster danas "MOgu da ti puse Isuse,Isuse,Isuseeeee" ali je obrisan jer je degutantan,uvredljiv,sta li vec,pa me zanima da li moze neko od modova da mi da link za tu sliku.

Нема више тих линкова до слика, укинуто је то, једино ако га је неко случајно снимио на комп...

10. Хм, да. На сајту за забаву одређене слободе морају постојати. У кожи неког атеисте и ја бих се запитао: шта се губите, моје је право да се зезам с нечим што сматрам да је празна прича и ко сте ви да ме спријечите у томе.
    Такво понашање гледајући по неким основним људским правима, не би смјело да се спутава. Али, гдје је граница? Опет постоји и та нека друга групација људи, којима је боље опсовати мајку него Бога у којег вјерују. Шта је са њиховим правима? Шта је са угрожавањем њих и њиховог простора на сајту? Простора на којем би хтјели да виде нешто заиста занимљиво и поучно, а не неко изругивање кроз болестан хумор. Не мора то бити изругивање нечије вјере, нека буде изругивање националности или нечег трећег. Зашто је експлицитно вријеђање опсовати српску мајку, а није православу вјеру? Небитно било тим ријечима или кроз неко преносно значење. Ок, ширим много тему и нико ми неће одговорити на све ово. Иако бих то волио. Без обзира на то што одговоре на поједина питања и сам знам, али желим да чујем ставове других.
    Нема везе, сумираћу. Одговорите ми само на ово: Докле смије да иде слобода појединца, који је то моменат гдје прелази у експлицитно вријеђање?
    Јер, вријеђање може бити експлицитно (и на квадрат) без употребе ријечи јебем (ти матер), пуши (курац), и слично.

11. И да, тражим искључиво мишљење модова. Не зато што мишљење других не уважавам (можемо отворити тему на форуму, није фрка), него зато што они у име свих осталих одређују шта је добро, шта је лоше. Шта је шала, шта је безазлени трол, а шта већ претјеривање.

12. Misliš na ovo što je Doter pitao?

13. Извињавам се на спему, али бих воло да се отвори тема. Мене мрзи. Фацо ако ош радо ћу бити озбиљан (за промену). МЊАХ!

14. Докле смије да иде слобода појединца, који је то моменат гдје прелази у експлицитно вријеђање?

kod mene, dok se neko ne pozali. onda je procena na meni da li je opravdano ili ne.

EDIT: naravno, ako nesto mene vredja, ili procenim da je degutantno, smatram da sam se ja pozalio, i ne cekam drugog.

15. Мрмуне, рецимо да је то само дио питања. Оно што бих ја волио је мало шири одговор. Неко ваше уопштено мишљење о свему томе.
    И ако шта помаже, бићу још прецизнији код питања (које свеједно захтјева шири одговор :)
    Дакле, до које мјере слобода једног смије да иде далеко и да гуши слободу другог?
    Дотере, посебна тема би такође била кул. Мислим да је моје мишљење довољно јасно изложено кроз сво писаније изнад, па не бих имао потребе претјерао учествовати. Само сјести, посматрати друге и нешто паметно научити. Код пријеке потребе, и упасти у гужву. Није проблем :)
    Извините ме што сад бјежим. Неочекивани позив на каву. Нећу дуго, а и одговори ваљда неће побјећи нигдје :)

16. Ја сам верник, баш онако загрижени, али се и спрдам на тај рачун и смешне су ми те форе око хришћанства, није ми проблем да те ствари не схватам лично. Вера је нешто сувише интимно, а ако је нешто интимно онда спољашњи утицају не треба да га дотичу. Па пошто ја могу бити толерантан верник, очекујем то и од других. А некад и повлађујем неверницима јер умеју да буду напорни са својим убеђењима, они више верују у то да не верују, него што ја верујем да верујем, па ми је то додатни разлог да такве провокације искулирам.

Елем, ја овде капирам да је вређање све оно што чини да се супротна страна увреди. И то је моја граница. Али исто тако капирам да постоји и граница између изазваног и вређања које увређена особа није изазвала и по тој граници примењујем казне. Немам намеру да се мешамм у личне размирице, да за то користим модераторску функцију и неком да будем васпитачица. Исто тако, осећај увређености на интернету од стране увреда непознатих људи је чиста сујета, а ја такође не волим да икоме овде храним сујету додатно.
    Аутор мајмуновски пита зашто ја ширим националну мржњу са свастиком на профилу, ја му објасним да не ширим и да тај симбол представља више ствари, а он опет напише да ширим и шта ја ту даље да радим? То даље није у мојој јурисдикцији ако је он већ знао одговор на питање које ми је поставио.
    Али банујем кад неко некоме псује мртву мајку зато што ме нико не пита шта волим и на шта бих се ја овде увредила, него треба да побољшам члановима боравак на сајту.
    То је што се тиче вређања.
    Јел те мучи нешто конкретније или имаш конкретан пример? Пошто би нам било лакше да одговоримо на појединачном примеру, него да причамо уопштено. :)

17. Može l' se uplatit' ktitor iz Crne Gore preko poruke?

18. Не може, ради на томе каизен, пита' сам га

19. Zahvaljujem. To bi bilo odlično.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.