Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
http://www.vokabular.org/
mislim vidim da nisi bas pismen, al sta nije jasno u naslovu teme? :)
Чекај, шта ово значи, модератори? Јел сам ја дискримисан овде?
diskriminisan ko picka u saudijskoj arabiji.
aj pali sad, necemo vise da se igramo sa tobom i zmijom.
Јел тако?
Tako je.
Питање за модераторе. Ако ја направим постер јел он аутоматски после сат времена излази на листу најновијих или то мора да се исто од стране вас одобри? Није ми било јасно то, пошто сам један дан за 5 сати видео два постера да су изашла па ми било чудно да сте санкционисали толико постера у тих 5 сати.
Pitanje za moderatore.. Da li vi sa lista novih postera skidate nekvalitetne ili neadekvatne ?
obe
Imam ja jedno pitanje nema veze ni sa čim ovde pomenutim, u kom delu foruma je tema "ko vam se sviđa na vukajliji" ubih se tražeći i ne mogu da nađem. MOlio bih za malu pomoć, unapred hvala
Пошто ми је ускраћена погодност да постављам питања, прерфекцијонизам ми налаже да изнесем једну сугестију: зашто не би наслов теме гласио овако: Питање аутор (који није Змиа или Фејзбукманијак) - глуп одговор модератор. Шта мислите?
Da li vi moš da čitate naše privatne prepiske, poznate kao PVT?
Оксе, не :)
Imam ja pitanje i ozbiljan sam, smatram da nije spem. da li mislite da se u poslednje vreme povećala tenzija na sajtu (forumu) i ako da, imate neki predlog ili ideju da se to reši, jer postaje malo bezveze sve ovo prepiranje? pitanje za sve modove i opet kažem ozbiljan sam, nešto ne štima a nije mi jasno šta je.
nikoga ne branim, nikoga ne napadam samo želim vaše mišljenje.
Извињавам се због мини спема, исто ово што је СтрајаКГ написао и ја примећујем и питам вас исто. Који је бре мој људима на сајту у последње време? Као да нека се нека колективна неуроза шири сајтом... Постаје озбиљно, никад мање нормалности није било на www.vukajlija.com
@ Ox
Ne možemo, to bi bilo narušavanje privatnosti.
@ StrajaKg
Tenzija je uzrok nekreativnosti i dosade. Apelujem da se svi više posvetimo definicijama i posterima, nego pitanjima "šta, zašto, kako, koliko, može li, blabla" i biće kul.
Imam ja jedno pitanje nema veze ni sa čim ovde pomenutim, u kom delu foruma je tema "ko vam se sviđa na vukajliji" ubih se tražeći i ne mogu da nađem. MOlio bih za malu pomoć, unapred hvala
Misliš na ovu?
http://vukajlija.com/forum/teme/11710-na-koga-se-lozim-sa-sajta?strana=29#post_1321421
Strajo i Tome, meščini da narod kaže da je dokon um đavolje igralište. To je uzrok. Dosadno ljudima, nemaju pametnija posla, pa dižu tenziju, svađaju se, isteruju pravdu, spemuju i ostalo.
Је л' ми се чини или лакше банујете новије чланове за вјек и вјеков' него старе, искусне, које рецимо познајете, са зилион дефиниција, или не? Оно, већи допринос сајту и те форе.
Naravno da ti se ne čini. Logično je da ćeš lakše da udaljiš sa sajta nekoga ko nije dao nikakav doprinos, a počeo je da vređa, mitinguje, spemuje, nego nekoga ko ima duži staž.
Зар није закон једнак за све?