Prijava

Ako su metalci tako pametni, zašto je onda Dio mrtav a Mišo Kovač živ, šta živ, nema mu smrti bez macole. Da vas vidim sad crni black bubuljičavci jebo vas onaj ko vas nije.

Priča se okolo da je i Bog mrtav. Da li to znači da je glup? Da li to automatski znači i smrt christian death metala?
https://www.youtube.com/watch?v=nDYCnDzgxh8
Ovi otkidaju, ne bih rekao da su mrtvi. A i Bog je valjda živ?

Ovi otkidaju, ne bih rekao da su mrtvi.

увијек ми је занимљиво чути женски граул, чисто поређења ради с мушкијема

Jedini uspesan zenski grol za koji ja znam je Angela Gossow.
Mada je meni grol dosadio, vise volim cist ali mocan vokal, mozda sam prosto omatorila.

Dobar je Grol, treba je ostat bubnjar da mu ne gledamo onu ružnu facu.

IDIOTI! idite slušajte jebeni death metal, dž-dž, kurac-palac. skači, skači, mlati glavu u ritmu bas pedale! i vežbajte pred ogledalima opasne, satanističke izraze lica! i ako ne razlikujete rifove i celokupnu atmosferu abonosa i najtviša, mogli bi lepo i da prestanete da slušate gitarsku muziku! ova pesma je suštiniski DOOM metal!

Jedini uspesan zenski grol za koji ja znam je Angela Gossow.

A Maša Skrim iz Arkone? Ona radi i skrimove i grolove i umilne narodne melodije.
http://www.youtube.com/watch?v=qY3MpUwPnJ0

Clannad
Ayreon probaj. Nemaju neki naročito tvrd zvuk i mislim da je većina albuma u tom fazonu da imaju neku priču. Dream sequencer sam slušao prošle godine i bio je odličan.
Ima još par bendova sa tim tematskim albumima al' se ne mogu sad sjetiti. Jedan sam slušao poodavno već imao za temu neku fantastiku tipa gospodara prstenova. Zanimljiv bio mnogo al' sam eto zaboravio i ime albuma i izvođača (obizirom da je neki udruženi projekat bio)

ok je to bend,slusao sam.nije to ni lose,menjaju se vokali,moze svasta da se navata.ne znam koliko slusas neke razne fuzije u metalu,al poslednji album opeth-a je odlican.

kizo

I uvijek se grupišu onako kurcem u čmar.

k'o vrani gavrani leb te jebo.

Opeth mi je gotivan. Naročito Blackwater Park, to je stvarno kvlt album. Našao sam neđe na metalstormu da košta oko 10 eura da se naruči, taj bih volio da imam oriđinalni :)

to je klasika :) odlican album.nisam bas dosta dugo slusao,sada sam u nekom trpu miksovanja pravaca,oni istripovani bendovi i te fore.ona fora,bili neki got/dum,pa sada neka avangrada,cak i neka elektronika.al u opeth-u se bas vidi kako su postepeno isli dalje iako su im albumi uvek bili dobri.nisu stajali ljudi.to je za pohvalu.hocu reci da su mogli svirati istu proverenu varijantu,al su krenuli dalje.

Uh, goth i doom ne volim naročito. Gotika je doduše kul kad se propusti kroz nightcore. Stoner doduše mogu da slušam, to mi je opuštencija dobra.
A i to što kažeš da ih ima da stagniraju je istina isto. Dosta mi da pogledam AC/DC i da vidim onoliko albuma od kojih je svaki praktično isti ali ima i onih likova koji pretjeruju sa eksperimentisanjem, praktično na silu idu (i toga ima u svim pravcima).
Kapiram da za svaki bend ako uzmeš da mu preslušaš diskografiju treba da osjetiš kako napreduje.

Inače, još par prijedloga za mene kul metala:

Suspended Animation od Petrućija (instrumentalni album; inače vrhunski gitarista, meni omiljen)
In Crescendo od Kingcrow (album iz 2013. kapiram da još nijesu svi čuli a vrhunski je, po meni 9/10)
Liquid tension experiment od istoimenog benda, kapiram da je to jedan od najluđih albuma koje sam ikad čuo. Meni zvuči kao da je ost iz neke video igre :D

meni su ti bendovi koji su posle gota i duma presli dalje sasvim solidni sa novim stvaralastvom.kapiram da muzika ide sa godinama,pa se vremenom svidjaju druge stvari :) slazem se da ih ima koji se vec proseravaju.ne znam,taj stoner i sledz(uvek povezujem sa stonerom) su mi nekako,stajaznam...bas sam malo obratio paznju na takve bendove.e,a za diskografije.zamisli da neko preslusa prvi album peradajz losta i host :D mislio bi covek da ga neko zajebava. super su ti ovi predlozi,mislim nisam slusao,al ni za jedan ne znam,pa malo novine.

Ovo mi je gotivan dum:

http://www.youtube.com/watch?v=r9893iNWE8w

Imaju valjda sad i album iz 2013 zove se nešto fazon zodiac nemam pojma ali još to nijesam slušao. Oni su mi skroz gotivni.

u principu nije lose.
mozda bi ti se cathedral svideo.ima i stonera donekle,al je u sustini dum.verovatno si slusao,ipak je to klasika.

Od Cathedral samo 2-3 pjesme sam čuo na blic jer je jedan drug to slušao jedno vrijeme. Zvuče mi kao neki brzi dum koji bi se mogao naći u nekom starijem filmu o trkama kola :D To naravno nije loše :)
Mada ne računam ako tako čujem nešto, uglavnom preslušavam cijele albume, bez obzira o kojoj se muzici radi.

kada budes imao vremena,preslusaj.90ih su bili kao neke jace face.nisu sada neka banja od muzike,al su ok :)

Da se ubacim, ako budes preslusavao Cathedral, ne praskaci Cosmic Funeral nikako.

Ne spemujte temu sa svojim usranim entry-level bendovima, pozerčine

Menijesamodosandno, molim te mi pričaj kako slušaš Bal Sagoth i Nidingr i kako ti je omiljeni bend nešto tipa Hail Spirit Noir i kako si upravo preslušao njihov album koji treba da izađe za 2-3 dana... ma važi