Da li je metal štreberska muzika?

1. da ,Izbor muzike nema veze sa inteligencijom.....
    Ponekad su takva uopstavanja samo cista podudarnost....

2. ne gotivim da slusam ovu muziku,ne deluje na mene nikako,klinacki mi je nekako
    a sto se tice metalaca poznajem 2 vrste
    jedni su ludaci teski,drugi su strebercici
    vise ima ovih drugih

3. u prvom postu napisano da su metalci uglavnom natprosecno inteligentne osobe i odma pocelo da se javlja njih hiljadu da kazu kako slusaju.

ja vecinu sto ih poznajem, a poznajem ih onako dosta nazalost, su uglavnom neizdrzljivo umisljeni, arogantni i imaju previsoka misljenja o sebi. Velika vecina tih koje znam. Mada verujem da je velika vecinja njih samo pozer do pozera...
    najjace kad me sretnu dve klinke sve u crnom iscepane, nasminkane go govna, sa nekim kaputima ubi boze i bodljama, da se useres kad ih vidis, a najgore sto je ova jedna stvarno lepa cura, i pocnu da mi se smeju kao ''heheh vidi ga ovaj fenser, kako se to oblacis, isto ko svi drugi utapas se u sivilo mase''...i onda odu u centar gde je njih 400-500 obuceno isto....reko sam im lepo, ako nastave da mi tako govore da cu ih udarati pesnicom u picku dok se ne rascveta kao konj, pricaju gluposti

4. da,jbt,kao odvajaju se od mase,a postoji masa metalaca lolo

5. metal je došao iz šibenika

6. Генерализовати у тој мери да је ''метал'' штреберска музика је претеривање. Међутим, постоје музички подправци који се могу назвати штреберским, што не значи да их само интелектуалци слушају, наравно.
    Занимљива је то тема, факат је да постоји евидентна разлика у профилу једног просечног слушача класике или џеза и просечног слушача Ријане (како год да се зове то што она пева).

7. Nema goreg od profesionalnog metalca.

8. Kako može štreberska muzika biti zvuk topljenja gvožđa u željezari? Kako jedan metalac koji tamo radi može biti štreber? Osim ako ga je baš muka natjerala na to. O gospode s kim ja duvam

9. Ja ne volim metal i drugu muziku koja opterećuje i neprijatna je uhu. Dok volim dobar rokenrol! HIGHWAY TO HELL

10. Ja nikad nisam nesto ni bio pametan a slusam Iron Maiden.

11. Razmislite zašto u svim klasifikacijama muzike metal ne pripada alternativi i indie muzici. Zato što je pomalo već mejnstrim. Džaba skrimovi i grolovi. Većina metala je kao kokakola, 98 posto imidža, 2 posto sadržaja. Isto kao i pank recimo. Izdvajaju se kvalitetni bendovi, ali onaj metal i pank koji se probio u masmedije i počeo da dobija neke gremije, to je muzika koja je možda bila kvalitetna u mladosti svojoj, a onda počela da se komercijalizuje, ali može joj se zahvaliti na tome što je u svojoj ranoj fazi ostavila toliko uticaja na mlade nastavljače. Inače, prosečan slušač metala zaista ima potrebu da ostvari svoj identitet u okviru nekog takvog pokreta. Ali tako i baje kriminalci isto. Sad, da bi bio baja krimimos, treba ti herca brate i da nisi čitav u glavu... A štreber, osim što pripada pokretu članova biblioteke, lako će se naći u metal muzici. Sav taj gnev, bes, krik, urlik, ikonografija, a još i relativno lako upadanje, pripadnost grupi koja te ne obavezuje ničim osim da slušaš tu vrstu muzike i malo se maskiraš... Mislim, slušam i ja metal, pank, grajnd, kor i tako te stvari, ali zaista mi smeta kad dođem na koncert koji počinje u 11 uveče i vidim gomilu klinaca koji su se montirali od dva popodne samo da bi ostvarili taj efekat: ja pripadam ovome. Preterano. A još, nisam siguran da je inteligencija presudan faktor, jer sam znao mnogo ljubitelja takvih ekstremnih žanrova glupih kao kurac. Doduše, takvi posle stvarno odu u narodnjake i čaše lome ruke im krvave, a ona manjina koja ostane dosledna onome što sluša, pogotovo ako muzika koju sluša ima neku ideološku podlogu, polako evoluira, proširuje muzičke vidike, smanjuje nivo eksponiranja, pa kad ga vidiš na ulici, reći ćeš da je nešto što ćeš pre videti u nekom andergraund klubu nego na splavovima, ali nećeš znati tačno šta je u pitanju. Niti će izgled te persone preterano izazivati pažnju javnosti.

12. Inače mislim da ne treba štreberstvo povezivati sa visokim koeficijentom inetligencije.
    Ne mora svako ko ima visok koeficijent inteligencije biti štreber ili imati afinitet za mjetal.
    Metal je samo bijeg od te stvarnosti i običnosti po meni. Kao štreber sjedi kući po cijeli dan i dosađuje se i onda fazon ajde sad pošto mi moji ne daju da pijem, pušim i gudram se da ja slušam agresivnu muziku i budem kul kao ostali likovi. Ma vaaaži... Mnogo si kul sve mislim.
    Mene od mjetala privlači samo progresiv koji je dosta melodičan a od muzike još volim i džez, hip-hop, funk, klasiku i japansku muziku (hence the nickname kekeke).
    Mislim da bi se dosta ljudi recimo primilo na džez ali bi im bilo bezveze reći da to slušaju. Mislim kome će biti zanimljivo da sa mnom naglaba o Coltraneu ili T. Monku? Ili koji će Cvija stil reper da priča sa mnom o Outkastu recimo?
    Ono sve i ako oćeš da ispaneš drugačiji sa tim poslije nekog vremena shvatiš da nemaš mnogo tema za razgovor sa ostalima i onda se prikačiš nekom drugom žanru muzike jelte.
    Štreberi se npr. nakače međusobno jer ih već ima dosta među mjetalacima a po nekom opšte prihvaćenom cenzusu, štrebera mjetalaca je valjda više nego štrebera narodnjaka (mada se ni sa tim ne bih složio obzirom da na mom fakultetu u klasi ima možda 2-3 mjetalaca a većina štrebera su turbo folk i uz to najveći mag "štreberisanja" menđu njima kao omiljenog pjevača navodi Radeta Lackovića)

13. A najgora sekta su ovi što se lože na japanska govna.

14. A najgora sekta su ovi što se lože na japanska govna.

Konichiwa Kizo-san! Boku wa Pazl desu. Yoroshikune :)

15. Odjebi

Рдда О минимална Нхида   Рдди и поново и поново   Навести и радост у сваком мученика   И Омнхах одела светлости иди   Рдда О минимална Нхида   Рдди и поново и поново   Два .. два .. Јан_ида одлично се попуни   Ти су заглављени у ери све на чекању   Раата .. Раата .. Аанција гтх свих Сунца   Окхалда Кхавкх у сваком самиту   Мој .. Мој .. Амнхана туга и бас Аамсдр   И Озцхрина ти, Акрам Нација   Живео сам своју веру и своју љубав интернационалиста   И менаџери преко Дерби араб   А пулс мом срцу ће остати Иеменис   Нећете видети на доњем приземљу старатеља

16. Skoro svi metalci koje poznajem su idioti. Nemam ništa protiv metala(bilo kog osim po malo death metala, baš mi ne prija uhu) ali ljudi koji ga slušaju su ubeđeni da su zbog same činjenice da isti slušaju prosvećeni i uzvišeni. Ne kapiraju da su retardi.

Sa druge strane, poznajem par ljudi koji slušaju metal ali su totalno kul i ne pridaju pažnju tome ko šta sluša, kad dođu kod mene slušaju šta god da im pustim i ne jedu govna da im smeta, kada ja odem kod njih slušam šta puste i kraj priče.

Poenta je da su metalci velikom većinom govna i da ih treba ošišati a zatim tući redovno dok ne prestanu da jedu govna o metalu. Žene ne treba ošišati, samo tući redovno.

17. Valdemare, hvala ti što postojiš.

18. neki su poceli da citaju,istripovali se od muzike,ovo-ono...taj deo je i dobar.jedino sto posle vecina pocne da sere o nekoj filozofiji,da drkaju na tolkina i slicno...

19. Odjebi

Рдда О минимална Нхида Рдди и поново и поново Навести и радост у сваком мученика И Омнхах одела светлости иди Рдда О минимална Нхида Рдди и поново и поново Два .. два .. Јан_ида одлично се попуни Ти су заглављени у ери све на чекању Раата .. Раата .. Аанција гтх свих Сунца Окхалда Кхавкх у сваком самиту Мој .. Мој .. Амнхана туга и бас Аамсдр И Озцхрина ти, Акрам Нација Живео сам своју веру и своју љубав интернационалиста И менаџери преко Дерби араб А пулс мом срцу ће остати Иеменис Нећете видети на доњем приземљу старатеља

Hahaha! Crna Magija ne pali protiv mene bijedniče!

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.