![](/assets/vukajlija-8a1b5c1cfaa37915a8b4d51bf02b92cb0e9e1dd235e6e15aa94e201901a8c758.png)
Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Je l igrao neko, odnosno je l igrate još? Po meni majka svih ostalih igara, pa i svega što se izrodilo kasnije i na računare kao rpg i slične igra.
Može i da se piše o Warhammer/Warhammer40k, da ne bih odtvarao posebnu temu.
Играо сам пре, до јаја игрица.
Znaš o čemu pričam Dž? Ono sa dungeon masterom i onim čudnim kockicama :)
Ја сам раније горео од жеље да играм ДнД, чак сам ишчито све рулбукове (мислим на Форготн Релмс/Грејхук), ал никада нисам имао прилику да играм. Сад ме то баш и не привлачи, немам појма зашто.
Znaš o čemu pričam Dž? Ono sa dungeon masterom i onim čudnim kockicama :
Да бре-
U bre Džanki al si postao hejter. Pitam zato što većina ljudi misli na onu bezveze online igru ili na grupu iz devedesetih kad im kažeš dnd.
A inače, ja sam igrao po 3.5 pravilima. DnD je dobar onoliko koliko je dobar dungeon master i igrači sa kojima igrate. Po meni nikad neće napraviti tako dobru igru kao dnd nu digitalnoj formi, makar ne u narednih 20 godina. (možda blizardovi titani budu bolji xD)
А како све то фунцкионише? Данџн местр контам не учествује у игри него то све усмерава са стране? Јел то куље од самог учествовања? Видим да су правила доста флексибилна, ајде ако може као пример пар фундаменталних правила?
Ja sam to igrao sve ukupno nekih sat vremena, nisam nešto upućen, ali da, u suštini gejmmaster smišlja i postavlja okruženje u kome ostali učesnici nolajferišu. Šta je zanimljivije pojma nemam, ja sam se jedva snašao sa ubijanjem nekih kobolda, a za to vreme ovom se brk smeši dok prevrće stranice neke knjižurine s pravilima.
Не бих могао да се суздржим од непримерених коментара. А јел то играју обичне или језиве особе?
Svejedno. Obične osobe postaju jezive u toku igre i vraćaju se u prvobitno stanje pola sata do sat nakon završetka. Takva je priroda igre. Najbolje je stoga igrati u nekom podrumu a ne u Meku na Terazijama k'o ja tom prilikom. :)
Проблем су они што се никад не врате.
:D