Prijava

Ustvari,tvoje shvatanje sopstvene poente obrelo se u nebranom grozdju prilikom postovanja ovih,za opstanak covecanstva,nebitnih razmisljanja.Ipak,ona mi se svidjaju i uticu na mene tokom vremena xD

Jedno od večnih pitanja je : šta je to čovek ?
Je li on samo životinja koja hoda na dve noge, životinja koja hoda na dve noge i misli da nije životinja ili nije životinja ionako se ponaša kao životinja ?

Hmmm....moracu da na to pitanje odgovorim diplomatski-covek je sve ono sto ga cini.Sa jedne strane on je upravo zivotinja koja hoda na dve noge ,ali there's sooooo much more than that.
Poredjenje sa zivotinjama obicno ima negativnu konotaciju,zbog svih onih "necovecnih" osobina koje odlikuju takve osobe.
Ali,opet,sta je to necovecno?
Uzecemo da je to ubijanje (kao najcesci primer "nehumanosti") bio, a negde i ostao nacin ljudskog prezivljavanja,stoga ga to cini,bar meni,esencijalnom,osnovnom osobinom,vaznom za prezivljavanje svakoj mogucoj vrsti na Planeti.
Oduvek je bilo,i zauvek ce ostati.
Ali,jos jedna stavka je "covek je zivotinja koja hoda na dve noge i misli da nije zivotinja",koja ljude poredi sa necim neuporedivim.
Ipak,tu se pojavljuje jedna kratka rec,koja tako puno znaci i koja nas razlikuje od svega sto postoji-a to je razmisljanje.
Postoje i jos mnogo teorija o tome sta je covek,ali ja sam,ne pokusavajuci da obezvredim tvoje izjave,pokusao da dokazem nesto suprotno.
I opet,"covek je sve ono sto on jeste" je nekako najpotpunija odrednica,koliko god da teska za razumevanje i shvatanje.

In my end is my beginning xD

ilustrovacu ti jednom zen pricom sta je covek.

bile dve muve. jedna sleti na vnogo. druga ne sleti, vec nastavi da leti...

sad ti razmisljas u cemu je stvar. i razmisljas. i razmisljas. i kocnacno dobijas odgovor: COVEK JE BICE KOJE RAZMISLJA.

ma ni otaku mi nije ravan

Ali,vidis....po tebi je to,kako si izneo,jedini nacin za sagledavanje coveka.
Ipak,sta je sa onima koji se trude da upravo to razmisljanje,na ovaj ili na onaj nacin,izbace iz svoje definicije coveka,tj.sebe.
Kao sto rekoh,there's soooooo much more than that.xD

pokusavaju, znaci misle (razmisljaju) o tome. eto ti odgovora.

Ili bi dobio odgovor reda da muve jedu govna...
A ona koja je nastavila da leti je završila spleskana jer niko lud ne bi spljeskao muvu koja je na govnetu...
Trag ljudskog razmišljanja je vrlo neobičan, način funkcionisanja, recimo vi bez problema razmišljate o omiljenjoj knjizi a završite razmišljajući o tome kako ćete da letujete, kao recimo ovaj primer o muvama koji me je naterao da razmišljam da dve muve i čovekova sudbina imaju iste veze. Čovek koji je sleteo na govno se zarobio u smradu i dekadenciji društva koje je totalitarno, ali će zato preživeti jer niko ne gazi muve koje su na govnima dok će slobodna muva biti spljesakan u letu ionako je odlučila da bude slobodna poput čoveka koji je odlučio da izbegne obaveze u životu. Drugim rečima da bi živeo moraš plutati u govnima...

" Da bi ziveo moras plutati u govnima".
There you go now,that's it.

Razvismo mi poprilicno mudru diskusiju o svemu ovome.

A jel moze sad ovo:

Smisao zivota?

Živi životom, umri kako želiš, ti je jedan od načina razmišljanja. To ti je ona čuvena priča o muvi koja se zalepila za tanjir vrele supe, i koja se udavila jer se previše najela. Drugim rečima, živeti znači odricati se nekih stvari da bi zaista živeo, jer se i iza lepote krije smrt, baš kao što se i iza strava zgodne Afrikanke krije potenscijalna zaraza HIV-om... Ti možda možeš da živiš posle takvih avantura, ali nećeš zaista živeti kao ranije...

Okej,moja greska.....mislio sam na zivot kao pojavu uopste....
Ali,svidja mi se sto tako razmisljas povodom ljudskog zivota.

Poenta života je sam život.
Jel neko oće elaborat?
Pogledajte Vukajliju ;)

Inače, provalili vi to ili ne, nadrkani se sve vreme zajebava.
Mada, i ja se zajebavam, ali profesionalnije ;)

Da li to znaci da vi i nas,postene zajebante,zajebavate? xD

I on se zajebava samo to nece da prizna. Pametnim recenicama koje nagone na razmisljanje prikriva sirovu zajebanciju.

I nije u redu reci da se ja zajebavam. imao sam misao i predocio sam je na malo drugaciji nacin nego sto vecina vas to radi. ali, priznaces da sam u pravu za covjeka: nismo brzi kao leopardi, ni spretni kao majmuni. nemamo culo vida kao orlovi, ni sluha kao psi. ali opet smo najdominantnija bica na planeti. sta nas odvaja? zenski polni organ, definitivno.

U pravu si ;).

Pitaću vas nešto: ako imate, daću vam, ako nemate, onda ništa.
(popunite rupe redom rečima: tačan odgovor, odoru Zen učitelja koju nemam)

Kome sam to rekao za šta?

To si rekao Saboru svetskih Zen ucitelja koji nemaju odoru Zen ucitelja,i to si im rekao u pokusaju da im se duhovno priblizis. xD

meni samo nije jasno dje ti vidis rupe

Vispreno, nadrkani.
Ali... JESAM TE TO PITAO MOŽDA? NE! PAZI NA ČASU!!!

Ispardonjavam se, profesore.
Hocete li nam konacno otkriti sta ste i kome rekli?

Koliko ja vidim treba da se popuni ovako :
Ako imate kurac, daću vam da me jebete, ako nemate kurac, onda ništa od karanja...