Prijava

Kvaksonska Loža – Moćne Patke

http://i47.tinypic.com/308xpio.png

Grupa tada relativno nepoznatih autora, novijih na sajtu, koja je nastala u startu zarad upoznavanja članova iste, ali i sa ciljem da imaju mesto gde mogu da pišu svašta do mile volje, bez mogućnosti da budu banovani zbog spema komentarima.

ISTORIJAT

Kvaksonska Loža – Moćne Patke (u nastavku Patke ma kako to zvučalo, što je i bio prvobitan naziv grupe sve do 23.03.2011.) je osnovana od strane autora Buksnetina 14.03.2011. nakon jedne legendarne rečenice tada potpuno novog autora Ella84 (danas Ella Kurajberka) „Pratimo se po komentarima kao patke“, zbog stalnog komentarisanja definicija od strane nekolicine autora po principu „gde jedan tu i svi“. Već tog dana moderator Energia (danas Anais Nin) prebacila je grupu iz javne teme "Upoznavanje", u "Igre" što je bio dobar potez jer su Patke mogle uglavnom da biraju koga će da zovu, pošto nije svako zalazio u "Igre" i time je zaradila status počasne Patke.
Grupi su se u roku od nekoliko dana pridružili autori Bruce, Buxnomaniak (Manijak), Marya Dee (Srna), JohnnyBK (Johnny Kurajber), Agilni, Matriks, Džaftara i Eddie. Grupi je kasnije pristupilo još autora, nekada na poziv, nekada kad zalutaju u naše „Jezero“, a to su Staklena, Jezivi, Čo, Moly Bloom, jewdja, Arei Kuen, pfcabara, Šanzamm, Pekki, Buri i Zezator.

Iako je u početku nastala kao grupa isključivo da bi se izbegao spem na komentarima, na koji je nekoliko članova već bivalo upozoreno od strane moderatora, kao i tema za upoznavanje članova, Patke su malo izmenile namenu i tema je postala, preteča praćenju, koje tada nije još bilo uvedeno na Vukajliju. Čak se smatra da je delovanje Pataka i dovelo do sistema praćenja, koje je možda i bilo u planu, ali rast i snaga grupe, kao i samih pojedinaca Lože sigurno je ubrzalo uvođenje toga.

Trenutak samog nastanka grupe je bio takav da je čitanje, pisanje i komentarisanje defki bilo na jako niskom nivou, ponajviše zbog pravila da je potrebno 50 poena kako bi se pravili tada uber-popularni posteri, što je masu takozvanih posterdžija nateralo da pišu svakakve defke i da zatrpavaju taj segment sajta, sa definicijama jako lošeg kvaliteta, takozvani „đubar“, pa je samim tim novijim dobrim autorima bilo jako teško da se iskažu, posebno zato što su se stariji, dokazani autori povukli na forum da ne bi čitali svakojake gluposti i odatle su samo svraćali na komentare da bi eventualno trolovali nekog novajliju.
U tom trenutku Patke su počele da ostavljaju linkove u grupi, kada napišu defku ili kako se govorilo „puste somića“, da bi ostali članovi mogli da pročitaju istu i ocene, pa su i autori i definicije isplivavali iz gomile loših definicija. Naravno, rastom grupe postavila su se na određenim mestima pitanja, da li je to međusobno lajkovanje, ali to nije bio slučaj, jer davani su i plusevi i minusi, samo je bitno bilo da se pročita, tako da i posle provera niko nije banovan, što je dokaz da lajka nije bilo. Pored već navedenih akcija članovi grupe su međusobno čitali i opuse, tako da je jednostavno cilj grupe bio da se upoznaš sa definicijama drugog člana. Inače, svi članovi grupe su imali prepoznatljiv simbol na svom avataru, koji je bio znak raspoznavanja ili za druge upozorenja da se vide koliko članova ima ova grupa.
http://i47.tinypic.com/2e3rdk2.jpg

Jačanje grupe je dovelo i do neprijateljstava prema istoj, pa je 28.03.2011. lansiran napad na grupu od strane nekoliko autora koji su obitavali na temi JEBANJE TROIKA, koji se ogledao u spemovanju, prozivanju članova Lože i kačenju raznih gadosti u našoj grupi. Napad je verovatno bio odobren i od strane nekih tadašnjih moderatora što se vidi po tome da niko nije brisao, niti upozoravao napadače da ne rade to što su krenuli, tako da su tokom cele noći to radili, međutim kontra-napad Pataka je usledio već ujutru istim oružjem kojim su i napadnuti i to se pretvorilo u čuveni „Rat Pataka i Jebača“ koji je trajao tokom čitavog dana i rezultirao je zaključavanjem obe teme. Kasnije je kazna preinačena u duži ban za dva autora koji su okarkterisani kao kolovođe na obe strane, a teme su ponovo otključane. U narednih par dana napadi nisu prestajali i pored kazne, a napadači su se hvalili javno podrškom par moderatora.

Pošto pritisci i optužbe za lajkovanje nisu prestajali „Kvaksonska Loža – Moćne Patke“ je preimenovana na zahtev Pataka u „Bleju na ćošku“ i više nije imala nikakve veze sa definicijama, već je samo čisto druženje bilo u pitanju. Autori su dolazili na temu da malo odmore mozak, prodiskutuju o stvarima nevezanim za sajt sa drugim članovima bivših Pataka i da jednostavno izbleje.

PATKE DANAS

Bivši članovi „Kvaksonske Lože – Moćne Patke“ su danas uglavnom poznati članovi sajta, koji su i nakon pataka samostalno gradili ime na sajtu i to veoma uspešno, o čemu svedoče mesta većine članova na rang listi, kao i postavljanje jedne Patke za moderatora tokom jednogodišnjeg perioda, nakon čega je umodovana i druga Patka, da bi i treći član ove ponosne lože postao moderator i tako nastavio svetlu tradiciju da se za moderatore biraju pripadnici ove grupe. Neke Patke više nisu na sajtu, što po sopstvenoj odluci, što zbog trajnih banova koje su usput zaradili i iako je tema potpuno zapostavljena, 21.09.2011. vraćen je stari naziv teme, a članovi koji će to večno i biti, svrate ponekad da se „okupaju u jezercetu“ i prodiskutuju malo o svemu i svačemu.
Tema je danas skoro stigla do 1000. strane, a pored toga što većina članova više uopšte ne dolazi ili dolazi jako retko, Patke su ostavile velik trag na sajtu, iznedrile izuzetno jake autore danas, a među članovima grupe stvorila prijateljstva i veze koje su neraskidive.

Ko zna, možda se opet svi vrate i aktiviraju ovde, možda ne, ali do tada ostaje ova tema kao deo istorije sajta.

KVAAAAAAK!

http://img155.imageshack.us/img155/4372/99632750.png

Ja čekam da neko postuje da ukapiram o čemu se radi. :)

Patke. Gej okupljanje.

Нисмо ми те патке. Ми смо патке које јебу.

Nije ni najmanje gej. Patke su kul skroz.

Patke. Gej okupljanje.

I meni to prošlo kroz glavu, pa se setim, nije Buksna takav. lolol

Patke su kul skroz.

Jesu, sve dok se ne nagomilaju previše.

Ми смо патке које јебу.

Ali šta? ;)

nije Buksna takav

Ви'ш како зна човек.
Има још патака, чекам њихов одазив па можемо да кренемо.

Ali šta? ;)

Младе маме. :)

Predlažem da nam ovo bude kostim za okupljanje. Nije uopšte gej, žut je.

http://i52.tinypic.com/11wbor8.jpg

Објасните

Eno gore Buksnetina objasniJo

Жуто је боја пајда, који нико од нас не користи и зато пајдо треба да буде наш генерални спонзор. Напред жуто!!!

A evo je i PATKA ELLA84... :)
E sad "pošto sam ja organizator ovog skuuuuuupa" (oni koji su gledali klip KLINTON ŠUNTAVILO znaju o čemu pričam), moram da pojasnim da sam glavni krivac za ovo, jer sam svojim svakodnevnim lupetanjem po komentarima odvalila kako se krećemo po defkama kao patke "Kud svi Turci, tu i mali Mujo" :DDD

Tako da, ako neko ima nešto protiv naziva ove "organizacije", neka ne zameri :)

Đanki, napisah objašnjenje :)

Mislim kada bi se naduvali i obukli ove kostime, smejali bi se dva sata.

Ево главне патке. Она се чекала. Сад ћемо моћи мало боље да вас информишемо о пачијем кретању. Чека се и Бруце, сад ће и он.

Аха, до јаја.

Младе маме. :)

hahahah Buks molim te, ja se ograđujem od tih mama, samo da se zna :DDD

Ella, što ti na profilu piše da si muško? Je l' imaš kurac?

Izvinjavam se na oftopiku.

Оћу ја да биднем патка!