Prijava

sada srazmerno padu kvaliteta definicija pao je i kvalitet postera

Ja mislim da je za ovo ''kriva'' rastuća popularnost vukajlije. Svaki dan se više novih članova registruje i dobija pravo da piše definicije. A recimo da jedan u njih deset može da sastavi dobru definiciju. Bolje da smo ( ili ste, s' obzirom na to da sam i ja relativno nov)
čuvali vukajliju od javnosti i krili vaše malo blago od najezde.. da ih tako nazovem.. ''loših autora''...
Primer:
ja

Pa jeb'o ga ja, onda je čika Vuka pozer :)

O tome je bilo dosta reči, i promenili bi to "rečnik slenga" kada bi znali šta umesto toga da stave :)

I tako. A koliko ste definicija mogli pročitati i ocijeniti dok ste pisali na ovoj temi?

Sad se ja pitam da li je vreme da Vukajlija uzme ono mesto na netu koje je imalo nekada Srbovanje?

Мрзи ме све да читам, па ћу само на ово да се осврнем. Када је Србовање постало вееооома популарно (а то није ни део садашње популарности Вукајлије), њихови админи рекоше сами себи "зајеби, није више то то". Данас је сајт угашен за ширу јавност, мош да уђеш само уз шифру. То је, свакако, начин да се одржи дух сајта, али само за изабране. Урадити тако нешто овде било би сумануто и себично, а да не кажем да Каизену не пада на памет.

U trenutku božanskog nadahnuća, svojstvenog samo istinskim genijima, došao sam do rešenja.
Sadašnja situacija: ja sam novajlija koga definicije ne interesuju i molim za 50 poena da bih objavio svoj genijalan poster. Napišem sranje, modovi ga obrišu, ja napišem novo sranje, oni ga opet obrišu, ja onda napišem definiciju u kojoj opštim sa majkama moderatora i "hejtera" što mi daju minuse i brišu definicije i tako u nedogled.
Rešenje je sledeće: kada neki posterdžija u najavi napravi svoj prvenac-sranje od definicije (plagijat, vic, budalaštinu, šta god) moderatori bi trebalo da takvu tvorevinu ostave da skuplja minuse. Tako će se takav autor udaljavati od pravljenja postera sopstvenom krivicom, bez nade da dostigne cilj, pa će možda da shvati poentu sajta i da pokuša da napiše nešto smisleno ili da odustane.

Rešenje je sledeće: kada neki posterdžija u najavi napravi svoj prvenac-sranje od definicije (plagijat, vic, budalaštinu, šta god) moderatori bi trebalo da takvu tvorevinu ostave da skuplja minuse. Tako će se takav autor udaljavati od pravljenja postera sopstvenom krivicom, bez nade da dostigne cilj, pa će možda da shvati poentu sajta i da pokuša da napiše nešto smisleno ili da odustane.

Pa da, ali on uvek moze da izbrise svoju definiciju.

Pa da, ali on uvek moze da izbrise svoju definiciju.

Velika je verovatnoća da prosečan početnik o tome nije obavešten :)

Hvala Advokat, odličan predlog. Problem leži u nesavesnim autorima koji po svaku cenu zadržavaju svoju definiciju koja je u debelom minusu, a sa druge strane pišu drugu još goru. 50 takvih puta 5 definicija = 5 moderatora koji treba to da pročitaju i obrišu, a gde su posteri, forum, čet, hejt, pitanja-odgovori.... Ne vredi brate.

Nego jel' ovaj genocid svežih postera trajna mera ili eksperiment? Inače mogao bi dnevni limit da ostane isti ali ne 2 u toku 24 časa, nego 1 na 12 sati. Slično tome 1 defka na 5 sati.

5 moderatora koji treba to da pročitaju i obrišu, a gde su posteri, forum, čet, hejt, pitanja-odgovori.... Ne vredi brate.

Kao prvo, zar vas nema 15ak?

Kao drugo, to je bar najmanji problem, pola Vukajlije bi vam otkinulo ruku da im ponudite da budu modovi.

urrad - nije eksperiment, jednostavno je kreativnost veoma loša danas.

Ekspo - 5 modova bi bilo zauzeto ispravljanjem krivih drina. Uostalom, nismo svi ovde 24 sata non-stop. Nas je 15, vas 20000.

Ove je predlog u obliku pitanja. Da li možda neko zna kako funkcioniše urbandictionary? Pretpostavljam da zna jer dobar broj ljudi baza tamo u potrazi za inspiracijom. Ja ne znam, ali pretpostavljam da se mnoga sistemska rešenja nalaze baš tamo. Ja bih prekopirao taj sistem i kraj.

Ne kapiram što je toliko teško zaraditi 50 poena...

ja sam na urban dikšnariju hteo da napišem definiciju o mogši tako da sam video kako izgleda sajt. Tamo definiciju pre postavljanja mora da potvrdi moderator, što je stvarno cimanje, a i verujem da su tamo modovi plaćeni da to rade. Jer bi bilo strašno teško propustiti kroz ruke 700-800 definicija kroz ruke, i iščitati ih. I modovi imaju život.

a da svako ostavi komentar, da uputi novajliju, da mu kaže šta može, šta ne može, da ga napuši ako treba,

Ja sam se uvek trudio da posavetujem, meni je tek pre neki dan obrisana PRVA defka koju sam napisao i koja mi je vukla 35 minusa otkad sam na Vuki. Jbg. Dok sam saznao da mogu sam obrisati defku, prošlo 24 sata... U dva slučaja mi je to savetovanje navuklo hejt.

Pre dva meseca sam saznao čemu služi PVT, a tek odnedavno koristim forum. Od letos sam počeo da stavljam postere i imam ih (neobrisanih) čak 9. Činjenica je da je problem sa ocenjivanjem, moram mnogo više pisati da bi dobio manje poena, ali i to je OK - ja i ne pišem za poene nego za kreativno izražavanje.

Verujem da je kaizen dobro razmislio šta će da nam priredi i jedva čekam tu promenu. Jbg. ne znam što sam sve ovo rekao, ali ne može da škodi, a što ne škodi - mora da koristi.

a i verujem da su tamo modovi plaćeni da to rade.

A ovi ovde kao nisu plaćeni, reme ti se malko zajebavaš.

Samo da podržim svoju tvrdnju, evo u ovom trenutku ova defka ima 14:0 skor...
http://vukajlija.com/od-najglasnijeg-do-najmasnijeg/309966
Greota bi bilo da se briše