Prijava

Mozda nisam bas neki strucnjak da se mesam u temu Srbije, ali osecam potrebu da izjavim par stvarcica.

Svaka zemlja ima nesto sto je koci, bilo u ekonomskom bilo privrednom sektoru. Medjutim ono sto je problem kod Srbije je to sto nju koci mnogo stvari, zapravo sve koci i onda mi tako sada izigravamo jednu veliku kocnicu, a kao takvu niko nas nece, odnosno mislim na jEvropu(Mada sta cemo i tamo, jedino i nju da opeljese "nasi" pojedinci i da svi pomremo od nemastinje zajedno).

Prosto receno, svi su pokrali svuda pa cak i u folkloru. To su pokrali ovi "veci" privrednici. Sada je na red dosla golotinja (tj. mi). Oni su mutili na veliko, privatizovali firme, a mi sad cerupamo ovo malo sto se jos ocerupasti moze.

Serem? Pa da, malo. Ali ovo pisem razocaran privatizacijom jedne uspesne firme u Kraljevu i njeno lagano zatvaranje. Vrednost firme je procenjena na par miliona (2-3?). Prodata na tenderu za 190 hiljada + da se vrate dugovi u pribliznom iznosu od 190 hiljada. Godinu dana posle privatizacije pocinju da kasne plate. Novi vlasnik prodaje 1/9 nepokretne imovine za iznos koji je indentican vrednosti kupovine (190 hiljada). Plate sada jos vise kasne, a dugovi veci. On kupuje 30 kamiona preko racuna firme i pravi licnu dobit od 300.000.Kako? Lako, navodi da se kamioni kupuju od para firme za 80.000 , a on ih zapravo kupuje za 70.000 i po 10 u dzep. Sad on vise "nema" sredstava da nastavi sa radom firme i posto ju je ocerupao, ponistava se privatizacija i on nastavlja dalje zivot, a na red dolazi novi covek koji je spreman da proda ove kamione, pa da i on ode i tako redom sve do stecaja.

Ja se izvinjavam svima koji su citali ovo sranje sto sam gore napisao, jer nisu mogli glupse da protrace svojih 5 minuta slobodnog vremena, ali ja sam jednostavno imao potrebu da iznesem ovo negde, pa makar niko da ne procita. Znam mnogo radnika koji su prepusteni na milost i nemilost drzavnim monopolistima koji cenu hrane sami diktiraju. ZALOST!

Ne seres,ali nisi rekao nista novo,jbg.To je postala svakondnevica u Srbiji,ali ljude kao da boli kurac da se opet organizuju,protestuju,zahtevaju,vuku se po sudovima,90-te su nas jednostavno sve iscrpele skoro do maksimuma,pogodno smo tlo i relativno nepismen narod,sa kojim moze kako god ko hoce i ne verujem da ce se to u dogledno vreme promeniti,mada se nadam.Svaki grad ima takvo jedno ili vise preduzeca koje vredi mnogo,ali se gura u stecaj da bi ga neko jeftino bez tendera kupio.Vlast kaze: "To nije istina",opozicija ih ne napada za to,vec im njuskaju po spavacim sobama,umesto da stisnu tamo gde treba,sve mi to lici na idealnu simbiozu tipa "vuk sit,ovce na broju",a narod nek' se snalazi ako i dos ad.

@TheVlajko

Teorija zavere protiv Srba ne postoje. Propaganda je jedno, uticaj u međunarodnim institucijama je drugo, beda i siromaštvo je treće, a da imamo potencijal za visoko razvijenu zemlju, u ovom trenutku, je glupost.

Zašto bi iko pravio zaveru protiv nas, kada smo uvek bili dovoljni sami sebi da se sjebemo?

Danas u 17h je protest protiv maltretiranja životinja, ispred beogradske Skupštine. Molila bih sve koji mogu da dođu!!!!!

Promoter ljubavi!

Stavite ovo i Vi na svoj profil. :)
Sto nas je više to smo jači! :)

Sad nedavno sam gledala jedan dokumentarac tipa smak svijeta i dali su mogucnosti kako treba da to izgleda, al nebitno je to sada.
znaci rekli su da se crne rupe micu, tj. putuju. mene sad zanima, ako se sve crne rupe nekako spoje u jednu mega-crnu rupu, i bukvalno pozderu svu materiju, znaci ono prazan svemir, dali bi i cijeli svemir pojele? i ako bi, sto bi se dalje desilo? ja vjerujem da je svemir u necemu, pa prema toj logici bi vjerojatno nastavljale da jedu, al me zanima vase misljenje o tome.

То је и мене одувек копкало. Или оно, шта је било пре настанка света, свемира, универзума, како год? Мислим, да ли је била само црнина, тишина и тако то? Е, и ако Бог постоји, морао је да настане од нечега/некога. Не може он то тако, сам од себе. :)

Nesto je moralo biti prije svega jer nešto ne moze nastati iz nicega. Vjerojatno postoji neki multiverzum? :)

mene sad zanima, ako se sve crne rupe nekako spoje u jednu mega-crnu rupu, i bukvalno pozderu svu materiju, znaci ono prazan svemir, dali bi i cijeli svemir pojele?

Mali pokušaj objašnjenja (od nekoga ko apsolutno nije kvalifikovan):
Da, "pojele" bi ceo svemir. Jer, prostor oko mase se zakrivljuje, pa bi teorijska mega crna rupa, koja bi u sebe usisala svu materiju u svemiru, istovremeno potpuno oko sebe zakrivila prostor toliko da bi faktički i prostor izvan crne rupe prestao da postoji.
Takva crna rupa odgovara teorijskom modelu kraja svemira koji se sastoji u velikom sažimanju (suprotnost Big banga), po kome bi ceo svemir (ne samo materija već i prostor) skončao u jednoj tački, kao što je iz jedne tačke i nastao prilikom velikog praska.

А шта је око те тачке? Немој само да одговориш: "Ништа". :)

Pa i ništa je mnogo. Al, pojam "oko te tačke" ne postoji. Dakle, nije prazan prostor, jer prostor ne postoji. Ceo svemir je u toj tački. Malo je zajebano i nije intuitivno shvatljivo, al` to ti je preovalađujuće zvanično učenje savremene fizike.
Inače, po sadašnjim saznanjima, to se neće dogoditi, jer najnovija istraživanja pokazuju da svemir nema dovoljno materije da bi došlo do velikog sažimanja.

Трудим се да разумем, али ми не иде баш најбоље. Не петљам се више у ову тему док се адекватно не информишем.

Šta ako ima jos tzv. Svemira? Da idemo ovom logikom. (posto sam iz Hr) Hrvatska je u Europi. Europa dio Zemlje. Zemlja u Sunčevom sustavu. Sunčev sustav u galaksiji Mliječna staza. Mliječna staza zajedno sa još milijarde galaksija u Svemiru,a gdje je Svemir? U jednoj točki, kao sto kaze Advokat? Ima li više tih točaka?

TheVlajko
05.04.2010.
Inače, jel znate da je jedan vizantijski car ili patrijarh bacio proklestvo na srpski narod nakon sto ga je ja mislim Stefan Prvovenčani pitao da proglasi nezavisnost srpske crkve to jest srpske države?

Znaš li šta konkretnije o tome? Ja sam čula samo da su se katolička i pravoslavna crkva međusobno anatemisale kad je došlo do velike šizme 1054. Anateme su formalno skinute 1965. :)

To za anatemisanje je istina.
A ovo ne znam.Stefan prvovenčani je dobio krunu od pape, a Sava je osnivač srpske arhiepiskopije.To pravo je dio od Carigradskog patrijarha koji je bio u Nikeji tada jer su Carigradom vladali krstaši.Ali ne vidim zašto bi patrijarh anatemisao Prvovenčanog? Više mi nekako ide da su nas anatemisali ako jesu za vreme Dušana.

Постоје неке теорије да је свемир у циклусу. Тј., да после биг бенга долази тачка, па из те тачке опет биг бенг и тако та срања. У суштини када нема нормалног излаза из проблема иде циркулус ин демонстрандум. Исто важи за бога и све остало што нам није баш најјасније.

Meni je to oko velikog praska cisto sranje. Jednostavno nas mozak ne moze da zamisli da je nesto postojalo od uvek jer na nasoj planeta sve ima svoj pocetak i kraj, a svemiru vaze drugi zakoni.To je moje misljenje.

Bilo sranje ili ne, sada raspoloživi dokazi govore u prilog teoriji velikog praska (daleko od toga da su potpuni i neoborivi, ali su izvedeni u skladu sa sadašnjim posmatračkim mogućnostima naučnika). A opet, drugi dokazi govore u prilog tome da će svenmir nastaviti da se širi zauvek, tj. da se neće zatvoriti ciklus novim sažimanjem u tačku.

Чекај бре мало... Или је доказ или је претпоставка. Дајте више укључите мозак. Исто и за теорију еволуције. Већина ова срања прихватају зрдаво за готово и располаже неким тамо доказима који немају везе са мозгом. Одма се прави грешка из старта покушавајући да претпоставкама нешто докажу. Могу ја да претпоставим да је авион полетео тако што је испаљен из праћке правећи паралелу са савијеном жицом која и личи на авион, али авиони тако не полећу (не рачунам зајебанције). Ти "докази" су чиста срања. Доказ се зна шта је. А то за који систем важи тај доказ је друга прича. Тако да се слободно маните тих "доказа" или сами пустите машти на вољу, па можда постанете неки велики др. мр. као онај непокретни, мутави што сере, али сере за медаљу и привлачи пажњу.