Prijava

Čekaj sad ti malo. Nisam prirodnjak ali ću pokušati da definišem "dokaz". Dakle, postavi se naučna teorija, npr. Teorija velikog praska (na osnovu nekih ranijih posmatranja). Onda, proračunima se daju predviđanja, tj. računa se šta se u stvarnosti dešava ukoliko je teorija tačna - npr. kakve vrednosti određenih fizičkih veličina se mogu očekivati, kakvo ponašanje objekata u prirodi i sl. Onda se vrše merenja tih veličina. Ukoliko se pokaže da su merenja u skladu sa predviđanjima, to se načelno tretira kao dokaz ispravnosti teorije. Ukoliko merenja daju drugačije rezultate od očekivanih, to se opet načelno tretira kao dokaz da teorija nije tačna, pa se menja teorija. Naravno, kao što teorija može da bude pogrešna, mogu da budu pogrešni i rezultati merenja pa i proračuni predviđanja. E sad, u konkretnoj priči oko Velikog praska, kao i u kosmologiji uopšte, barata se ogromnim vrednostima vremena, prostora i brzine, tako da postojeći načini merenja i moć posmatranja ne garantuju i potpunu ispravnost rezultata, ali takvi kakvi su, potvrđuju predviđanja koja proističu iz teorije, te se sa njima barata kao sa dokazima. To, naravno ne znači da ih neki novi naučni prodori ili nove posmatračke metode neće demantovati.

Управо то. А где год да се нађе "такви какви су", нарочито за раздобља која су незамислива. Исто као када би Бушман покушавао да замисли језеро и да у њему још нешто живи (не мислим ништа лоше, ако нисте упућени (можда нисам ни ја најбоље) бушмани цеде воду из неких трава, а ни бару нису видели).
Све је то прапаганда, то није истина! Сад сам озбиљан, ове теорије се не разликују монго од филозофије доконија Грка номад када су били докони.

Džulija Gorin je američka kolumnistkinja, politička komentatorka, satiričarka i jedna od najpoznatijih stand-up komičarki u SAD.
Zbog svog teksta „The ‘Successful War’ we Lost in Kosovo“, objavljenog u American Legion Magazinu, najpoznatijem časopisu američkih ratnih veterana, u kojem je ubedljivo i argumentovano raskrinkala navodnu humanitarnu misiju SAD na Kosmetu i prikazala njen pravi karakter – okupacioni i zločinački, imala je problem i sa oficirima zaduženim za odnose sa javnošću Američke vojske u Bondstilu. U tom slučaju ipak je najgore prošao jedan vojnik iz Bondstila koji je potvrdio sve što je Gorinova iznela u tom tekstu i uputio joj pismo podrške, zbog čega ga je komanda proglasila ludim i poslala na prisilno lečenje.

http://www.juliagorin.com/wordpress/?p=2251

Evo, nađoh ovu temu, i nadam se da sam na dobrom mjestu i vjerujem da mi možete pomoći. Pitanje se odnosi na obrazovanje, odnosno na izbor fakulteta. Idem u treći razred srednje škole i mislim da je došlo vrijeme da čujem neke savjete o izboru studija. Dvoumim se između političkih nauka i studija prava. Profesori u školi mi govore da imam odlične retoričke sposobnosti, da donosim pravilne zaključke (po riječima profesora geografije - ''jedan sam od rijetkih u razredu koji koristi mozak''), te da bi mi ove dvije nauke dobro ležale. Iskreno, slažem se sa njima, oba studija me odavno privlače, pogotovo političke nauke. Što se tiče mojih sposobnosti dobro mi idu jezici (pogotovo pisana forma; pisao sam za srpsko izdanje časopisa Gameplay i za gaming sajt pcigre.com), a od ruke mi idu svi društveni predmeti.

Zanima me mišljenje studenata ove dvije nauke (ako ih ima) i diplomiranih pripadnika ovih studija. Naravno, i mišljenja drugih su dobrodošla, dok god mi mogu pomoći. Najviše me zanima kakva je perspektiva u odabiru jednog od ova dva fakulteta. Da li se nakon diplomiranja može naći finansijski isplativ posao i da li je moguće napredovanje? Takođe me zanimaju iskustva studenata pomenutih nauka sa samom materijom koja se izučava itd. Znam da političke nauke kod nas još nisu zaživjele u punoj formi, a da pravnika ima na izvoz, ali ovi studiji me zaista interesuju. Hvala unaprijed.

Kako se ubacuju stvarčice u komentare na forumu.
Nikad to nisam skontao,a kopka me.
Hvala unapred. :)

Стварчице?

Znaš na šta mislim,sličice,ovo,ono.

Окачиш слику на неки од сајтова за шеровање (Imageshack, photobucket, tinypic) и онда прекопираш линк слике на форум.

Danke.
A YouTube linkovi?

Исто. Само прекопираш линк.

Добар дан Кичмењаци. Мени треба неки линк или нешто где могу да видим које вежбе да радим да поправим држање, тј. исправим кичму. Хвала унапред.
П.С. Тегове немам.

Ја верујем у Бога и ја јебем :Д

Ko mi uporno brise postere, i zasto?!

Prejako! :D

inace, moderatori brisu postere, zato sto ih vjerovatno smatraju nekvalitetnim ili imaju zig drugog sajta...blablabla

nije mi se trazilo bolje mjesto da prokomentarisem, pa cu ovdje. strasno sam razocarana s onim sto je ovaj sajt postao. posteri, definicije i komentari, hiljade i hiljade njih koji prije godinu dana ne bi bili na sajtu vise od pet minuta. sta vam se desilo ljudi, kakva je ovo popularizacija sajta?

pitanje u vezi hardkor sexa,jel se moze neka bolest ili suga dobiti lizanjem cmara?

PS

ju,seljacina

Ljudi, nisam našao pogodniju temu od ove.
Može li neko da mi objasni na srpskom, šta tačno predstavlja pojam SHOWROOM?