Знам лика који је...

1. Čini mi se u šestom razredu na kraju, pri zaključivanju, nastavnik izveo ovu jednu i pita je samo da pokaže Balkan, ona negdje oko Australije gleda. Čovjek još dobar da ispadne, da je ne obori kaže, reci mi naslov zadnje lekcije i imaš prolaz. Ni to nije znala.

2. Srkletnik
    Znam lika, a dobar sam prijatelj sa kćerkom mu, koji je 1996. čuvao Ronalda kad su igrali BiH-Brazil prijateljsku tekmu.

Geca? :-)

3. Geca, zna čampi :)

4. A ne kapiram kako to sebi dozvoljavaju.. Mislim ja sebe smatram lošim geografom, na karti se ko i u prostoru orijentišem ko pjana kokoška, ali neke stvari naučiš, jebemu kevu, da ne ispadaš debil... Inače, lik u trećem srednje nije znao da nađe Leskovac na karti Srbije... a znam i jednu što je tražila Sibir u Africi...

5. Inače, lik u trećem srednje nije znao da nađe Leskovac na karti Srbije... a znam i jednu što je tražila Sibir u Africi...

Мучи тамо, једна другарица је на карти Србије, Шумадију тражила у Мађарској.

6. Hahahah, moj cimer je imao dobar ispad s tom geografijom. Ćaća mu kupio kartu za tekmu Portugal - BiH, igrali u Lisabonu. I tako on se meni malo hvali, drago nam što ide i u jednom trenutku pita on mene: "A đe dođe Portugal? To je dole kod Brazila, jelde?"
    I bio je ozbiljan. Pola sata sam ga ja ubjeđivao da je to kod Španije i smijao sam mu se. Nismo imali konekciju da mu dokažem, pa smo zvali jarana da ga ubijedi. I naljutio se na mene što sam mu se smijao. :D

7. Ova s kojom sam ja išao u odeljenje kad smo je pitali da nađe Rusiju na karti nije jebeno mogla. I to još onako je traži k'o da smo je pitali da nađe Antigvu i Barbudu. U njenu odbranu, karta je bila u atlasu, tako da nije ona koja stoji pred tablom.

8. Jedna moja poznanica je izjavila sledeće: "I ja onda lupim da je Egipat u Africi, kad sam debil." :D

9. Hahahahaha :D

Ovo treba u transfer blama. :D

10. Pa pazi, ako je mislila na činjenicu da je Egipat bio kolonija britanske imperije, bila je u pravu. :D

11. Ne, ona je mislila da je u Aziji, negde pored Arabije. Degen.
    A imam i ja geografskih bisera. Negde do osmog razreda sam tripovala da je Sombor negde tamo kod Bora i Majdanpeka :D

12. "A đe dođe Portugal? To je dole kod Brazila, jelde?"

Ja vas ubeđujem da su vam prijatelji pametniji nego što mislite, a vi meni neveruete. Pa i on je mislio na kolonizaciju Brazila od strane Portugalije, nije dečko bukvalno mislio. E moji vi, nikad od vas geografičari neće biti... :D

13. Ja nit znam istoriju nit geografiju, a ti ovde miksuješ to dvoje. Nothing to do here. :D
    A ovaj Čempijev drug se verovatno istripovao jer fudbaleri iz Portugala i Brazila pričaju istim jezikom, pa pomislio da je to nešto ko Austrija i Nemačka

14. Шумадинци колонијализовали Маџарску, СРБИЈА ДО ТОКИЈА-НИШ ДО МИЛВОКИЈА!
    СА МО НА ПРЕД ОБИЛИЋ!

Лол, много дегена има, реално. Ја јебено нисам могао да верујем за ову Шумадију, јеботе, то је у средњој било (трећи/четврти) разред, кад се већ ради Србија и слично. И то још гимназија.

15. Reme, jebote, to mu dođe skoro pa to. :D Ali da ti čoveče, bilo gde, bilo kad, ne možeš na jebenoj karti, ne da nađeš, nego da pogodiš Rusku federaciju (takođe gimnazija, zašto se to biće odlučilo za gimnaziju, pojma nemam, niti kako je isto upalo tu) je prilično uznemirujuće.

16. Ortakinja i dan danas meša Švajcarsku, Španiju i Švedsku. Buni je što počinju istim slovom.

Ali obično ti što nemaju pojma geografiju rasturaju matu i fiziku. S te dve oblasti ne želim nikad ništa da imam.

17. Ja realno znam puno pametnijih tehničara s recimo onog smera za kompjutersko konstruisanje, nego gimnazijalaca. Opšta kultura nulčina. Pogotovo mi s društvenog smera, to sve pogubljeno u vremenu i prostoru.

Ja ne znam ni matu, ni fiziku, ni geos, al' zato srpski rasturam. Hoće l' neko da mu analiziram rusku avangardnu poeziju? :D

18. http://www.nazi-lauck-nsdapao.com/bulgarisch/hitler01.JPG
    И ту мени ће он мени да Москва није у Доњој Саксонији. А ја му рекох:
    "Биће!"

19. http://www.zrenjanin.rs/userfiles/image/SrbijaKarta1.jpg
    Брате, није то скоро то. Кад имаш карту Србије, јеботе, не можеш да муљаш руком тамо изнад Суботице у потрази за Шумадијом. :Д

20. Ortakinja i dan danas meša Švajcarsku, Španiju i Švedsku.

Lako ih je pomešati. Nijedna od navedenih zemalja, bar zvanično, nije učestvovala u 2. svetskom ratu te se iste često mešaju jedna s drugom. A i sve tri su (bile) kraljevine. Osim Švajcarske.

Ali obično ti što nemaju pojma geografiju rasturaju matu i fiziku.

Pa ne znam baš. Ja mislim da ne znam nijednu osobu koja ne zna bar ovo osnovno iz geosa a da rastura matu i fiziku.

S te dve oblasti ne želim nikad ništa da imam.

http://www.youtube.com/watch?v=6SvxaNQ6d7M

Брате, није то скоро то.

Ma 'de nije. :D Ti se izgleda nisi nagledao raznokakvih gluposti u životu, pa ti ovo dođe k'o nešto strašno. :D

Pogotovo mi s društvenog smera

'Alo bre, mojne vređaš! :D Nije da se falim, ali mislim da imam bar solidno znanje iz opšte kulture, doduše ono jes', za razliku od mnogih koji su išli sa mnom u odeljenje. :D Ali na svu sreću, uvek ima izuzetaka, koliko god da su retki.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.