Ma kakav đuveč, gde vidiš boraniju i paradajz?
Lepo propržiš belu pileĆinu na rezance uvaljanu u skrob, pa izvadiš, pa ispržiš praziluk i crvenu papriku, vratiš piletinu, dodaš smrvljeni kikiriki i soja sos, naliješ malo bujona da se izdinsta i zagusti, ovamo obariš basmati pirinač i posle oližeš tanjir :)
Ja pravim posebno na "Vangogovski" način, eda bih i ja strpala malo u kljun-bez mesa.
Na jakoj vatri propržim praziluk, šargarepu(sečenu na komade,ne rendanu), baburu , tikvicu. Dodam kikiriki na kraju i "povežem" soja sosom i gustinom. Piletinu posebno propržim na ulju, pa mesojedi to pomešaju, a ja je'm klot povrće uz pirinač :)
Đuveč? :)
У четвртак сам Свирао етно песме на свечаности у мојој школи поводом доласка Деце са Косова.
Ma kakav đuveč, gde vidiš boraniju i paradajz?
Lepo propržiš belu pileĆinu na rezance uvaljanu u skrob, pa izvadiš, pa ispržiš praziluk i crvenu papriku, vratiš piletinu, dodaš smrvljeni kikiriki i soja sos, naliješ malo bujona da se izdinsta i zagusti, ovamo obariš basmati pirinač i posle oližeš tanjir :)
I kako ti je sada?
;-)
Ja pravim posebno na "Vangogovski" način, eda bih i ja strpala malo u kljun-bez mesa.
Na jakoj vatri propržim praziluk, šargarepu(sečenu na komade,ne rendanu), baburu , tikvicu. Dodam kikiriki na kraju i "povežem" soja sosom i gustinom. Piletinu posebno propržim na ulju, pa mesojedi to pomešaju, a ja je'm klot povrće uz pirinač :)
Па фино је било. После ми сви рекли како сам добро свиро, ето да се похвалим.
meni su sve te varijante đuveči - čim se meša meso i povrće u sitnim komadima u jednu masu to je đuveč :)
Idi bre Bruse, to ne očekujem od tako kreativne osobe ko što si ti!
:)
I meni se sviđa recept njam!
Pa ne meša se u jednu masu, pirinač je sa strane :)
Све је то ђувеч
kreativno je kad Kinez očisti živog šarana, potopi u ključalo ulje i donese ti na sto, a njemu se još usta otvaraju :)
volim ja da budem kreativan, ali mi lakše da sva ta jela zovem jednim imenom...
Jeste, to sam zaboravila da pomenem, pirinač se baška obari i služi uz jelo.
Fala Nato :*
Piletina? LJOLJ
http://zena.hr/images/upload/foto_356.jpg
Potpisao sam Box 4 ugovor sa Telekomom, sad imam 6 Mbita protok interneta i ne mogu da ga iskoristim nikako...
you did not just say that?!
https://www.youtube.com/watch?v=hVrOb1f67S8
Валдемаре, овај исти ти, само што се зове Владимир.
АААА, 1000 постова на форуму...
Čestitam! :)