Moram nekome da se pohvalim

1. Sta se grejes drva struja kombo?

Imamo bukvalno sve opcije :D
    Donji sprat je podno. E sad, menjao sam prekidac, pre je bilo 1.2.3 pa si mogao 2 ili tri zice da upalis. sada je na termometar i kontam da stalno drzi tri upaljene. To doke hodnik i jednu sobu drzimo. Na stepenistu je inverzna klima (primarno joj da greje ne da ladi).
    Gore je pecka za lozenje livena. I imamo jos i panel radijator ispod prozora jer je prozor sirok 230. On trosi dosta. U sustini, kombinujem. Fora je jer me mrzi da lozim, jer pusim na tu furunu, jer nema pusenja u kuci a i ne izlazi mi se napolje :DDDDDD

2. Pa jbg dole imas kvalitetno grejanje i na stepenistu a gore imas panelni i sve to trosi struju a ti si gore i mrzi te lozis. Jedina sreca pa se toplota penje gore. U sustini grejes se 99% na struju.

Prejak racun. Nemate gas tamo jbt?

3. Celt,
    racun ti je otprilike ovako. Tesko mi da ti prevedem, a google mi ne pomaze.

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/ge-laravel-2017/uploads/img/475af84a-17af-4bf9-9929-bf8875f15c5b.png

1
    Цена струје
    Цена електричне енергије је оно што плаћате за стварну електричну енергију коју користите. Ваш рачун ће увек имати просечну цену, али се израчунава на основу тога колико сте потрошили сваки сат током месеца и колика је била цена за појединачни сат - осим ако немате уговор о фиксној цени. Струја је артикал који можете наручити од добављача електричне енергије било где у земљи.

2
    Грид рент
    Електрична енергија коју користите мора бити транспортована до ваше куће. Мрежне компаније управљају и одржавају електричну мрежу кроз коју се електрична енергија транспортује. Плаћамо сву закупнину мреже да покријемо трошкове транспорта електричне енергије све до куће или викендице.

3
    Порези и таксе
    Отприлике половина онога што плаћате у закупу мреже су порези и накнаде држави, укључујући порез на потрошњу (који се назива и порез на електричну енергију). Поред тога, плаћате и ПДВ за потрошњу енергије и

4. Nemate gas tamo jbt?

Sva sreca trenutno :DDDDDD

Ima drva, da moraju na silu da ciste da se ne ugusi suma

5. Pa tako i u srb.
    40% je realan trosak, 40% dadzbine i 20% pdv

6. pa dobro, onda ti cena struje nije ono sto kazu nego 3x veca jbt.

7. Grejanje na struju je bas teski lukzus.
    I na drva postalo.

Gas jeftiniji negi da lozis ili bar egal ako zanemaris fizicki rad prljanje drkanje zajebqvanje

8. svejedno, za nase pojmove i koliko smo dole vodili racuna i koliko ti to dole pravi problem, ovde nekako ne vodis racuna.
    To je realno nase dole struja + informatika.
    Dok recimo komsija norvezanin, prati na app ,iz sata u sat, i sad kako kidaju sa cenom struje, dodje i kaze -" danas sam se otusirao u kuci i to me je kostalo 180 dinara".

9. Muss msm da je red na kp srcujes magnet za sat realno

10. Muss msm da je red na kp srcujes magnet za sat realno

haha...kurac, ima neki satelitski koji salje odma podatke :D

11. Jbt meni za decembar doslo 50e strujr looool

12. haha...kurac, ima neki satelitski koji salje odma podatke :D

krekovali vas fali bosanaca

13. ovde je ok, ispadne manje vise najjeftinije ako ugradis onu pumpu na struju sto se ukopa duboko sa razmenom energije (jebem i ga kako se zove na srpskom). struja je gledam skuplja nego recimo kod musasea, al nema ovih dodatnih sranja, tj nisu tolike stavke, tako da ustvari nije skuplja. ugradnja je skupa doduse.

gas verovatno najjeftinija varijanta ulaganje/cena. za sad.

14. Mi nemamo bar ovde opciju za gas. Pre su ukopavali tankove za loz ulje. Sad je to zabraanjeno, a od prosle godine si morao i da izvadis i odlozis.

15. onu pumpu na struju sto se ukopa duboko sa razmenom energije

toplotna pumpa. Kul stvar al moras imati konstantan odvod a desava se ljudi imaju problem sa tim ili bude preskup pristup zbog dubine.
    Mada zna biti i problem na jako niskim temp ako nisi napravio poseban objekat ako stoji napolju.

16. Eo mus bukv poredjenje za gas stan 50m2 po grackoj ceni grejes kucu 120+ m2, koliko su na centralnom sistemu cene isforsirane

17. Mada zna biti i problem na jako niskim temp ako nisi napravio poseban objekat ako stoji napolju.

to se uglavnom ukopa ispod objekta sto se greje. al svejedno, ne verujem da moze da pravi problem i ako je na otvorenom, duboko to.

18. Ima dve varijante. Vodw vazduh i vazduh vazduh

Ta vazduh vazduh je napolju jer je ko klima i ne radi na - 10 15

Ova voda vazduh je skuplja sema, i bolja ali moras imati odliv jer stalno izvlacis vodu i dogrevas, a ako si na terenu gde do tople vode moras busiti 200 m i dati 15-20k za bunar ne isplati se.

19. Al ono sto najvise iritira inteligenciju je to da u okviru racuna placas naknadu za zelenu energiju u koju lagano upadaju mhe a sve prema eu zakonima.

Obnovljiv izvor energije - planinski potok sproveden u cev u privatnom vlasnistvu

20. Fora je jer me mrzi da lozim, jer pusim na tu furunu, jer nema pusenja u kuci a i ne izlazi mi se napolje :DDDDDD

Dal sam dobro ukapiro da ti pecka sluzi kao odvod za duvanski dim.
    Sednes pored ladne pecke, otvoris vratanca i purnjas kroz odzak

loooooooooooool