Ko poslednji pobednik (116)

1. Nešto mi prazan sajt danas...

2. eo mene opet... bio na brzopoteznoj pivi sa jaranima

3. nema kod nas fmn da se tako izabere... jedan jedini dom i koji si na listi na svom faksu to ti je, bolji prosjek veće šanse za dom... a sobu sam sebi biraš, ako imaš neku ekipu standardnu pa da se ne moraš mijenjati to je najbolje

4. Pa, dobro, Bgd je veći, više studenata, više domova, logično...

5. Dobar dan. Ja doš'o da pobedim. Makar jednom u životu. :)

6. Добар дан. :)
    Бури, остадох ти дужна одговор. Синоћ ми нестаде нет. :)

7. Ha! Evo je mila. Znao sam da ćeš poneti hladno oružje ono veče, zato nisam došao! :))

8. e mila ajd daj, zanima me iz ugla prosvjetara :)

ma jest to fmn, sve je meni to jasno, nego mi bilo čudno kad su mi pričali ovi iz NS... al zato u tim štreberskim domovima vjerovtno nema žurki k'o u ovim đe su studenti :)

9. Гле човека! :)
    Лепо ти рекох да не шириш дезинформације. Испаљивач си и то је то.

10. pozzz za milu i mytha

11. Не, не. Питај Пуфну, заиста сам био спречен.

А из поузданих извора знам да си имала 'ладно оружје и кис'о осмех. :)

12. Позз Бури. :)

13. mila, zanima me zašto svi optužuju roditelje i državu, a niko nastavnike koji su totalno izgubili autoritet ponašajući se prema uenicima kao prema raji, a ne kao prema nekoj djeci koju treba vaspitati i nečemu ih naučiti....

Тема је насиље је л' да? Ево, покушаћу. Прво, "ауторитет" је нешто што се сад избегава. Инсистира се на неком другарском односу, пуном уступака. Е сад, основ за то би било неко поштовање старијих која деца носе из куће (основа васпитања је породица, так' кажу у књигама из педагогије, а ја то скоро учила, па ми још свеже). Али, тог уважавања има само код појединаца, што је увод у следећи проблем- више времена ти треба за ону децу која праве проблем, да их смириш, ућуткаш, анимираш што те кошта доброг дела часа, а наравно трпе добра деца. Не постоји више казна као мера спречавања, углавном се све те казне примењују тек када се нешто догоди. Ту је проблем онај актуелни закон, чију су промену тражили сад у штрајку, али врли министар није пристао на то.

Дакле, да покушам да скратим, ако приметим насиље једног ученика над другим, мени су руке везане максимално (и као наставнику и као одељенском старешини). Могу да позовем родитеље (који врло често одбијају сарадњу) и да упутим дете код педагога и психолога и тек након одређеног периода у коме раде са њим, а на основу њихове процене, се предлаже казна. То кажњавање мора бити постепено, осим рецимо у случају да неког убије, али је нова процедура таква да се инсистира на појачаном педагошком раду са њима, а не на кажњавању. Е сад, ако ученик зна да не постоји санкција за то дело, или постоји неблаговремена и неадекватна, то је веома велики проблем. А то не морам да појашњавам додатно, претпостављам да је јасно. :)

14. :))) Ја сам диктирала Пуфни шта да напише. Је л' то тај поуздани извор?

15. sve si objasnila mila... ovo treba da posluži fmn kao dio zaključka...

JEBEM TI I DRŽAVU I ZAKON... tako je naš ministar izjavio da učenika ne treba kazniti zato što je lupio šamarčinu profesorici, već da sa njim treb razgovarati...

16. A шта тачно треба ФМН? Могу ли некако да помогнем?

17. A шта тачно треба ФМН? Могу ли некако да помогнем?

18. Ћао, Нато! :)

19. http://vukajlija.com/forum/teme/23328

mila evo ti tema... možeš i prekopirati ovaj svoj post...

đe si nato, nema te ko ni prasića u teheranu :) šta se radi?

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.