Prijava

Dakle, možda malo glup naziv teme ali nije ni bitno.
U suštini, otvaram ovu temu sa ciljem da ovde oni koji mogu, pomognu idejama i savetima kako se sve danas (pretežno honorarno) može zaraditi novac, što van kuće što od kuće (računar, internet itd), ako ste kao na primer ja, student, sa ograničenim vremenom za rad.
Dakle, dajte ideje i savete, a pitanje je: kako zaraditi novac danas, nebitan iznos već samo da bude sigurno?
Molim BEZ SPEMA (pusti se u promet, prodaj bubreg itd), smatram da je ovo ozbiljno pitanje.

Си пробо задругу? Обично имају неки џаци да се носу. То је инстант зарада колко знам. Исто у неким већим продајним местима има посо пуњача рафова, можда промотер нечега, дељење летака и слично. Да не помињем да мож да се пустиш у промет или продаш вићгла.

Си пробо задругу?

+1 ima sad gomila nekih zadruga, preko neke sigurno nesto može da se nađe. pored toga deljenje letaka, hostese, modeli, administracija sajtova, itd itd

pusti se u promet

Aaa, čitaš mi misli.

Kad bi kod nas radio PayPal, mogao bi da prosiš preko interneta (tzv. e-begging) na BlogTV-u, ili još zanimljivije na Cam4.

Navodno isplacuju file-sharing sajtovi, poput megaupload.com. Treba pogledati na domacim polulegalnim forumima detalje, a video sam skenirane uplate, navodno je tacno.

Kirby usisvači ili neki multi level marketing tipa Amway i te fore. AL računaj da će te odrati.

Ставиш оглас у крају да си стручњак за инсталирање оперативних система и лепо наивни људи дођу код тебе, ил' ти до њих па им инсталираш и покупиш кеш.

Prevodilac ili dopisnik za neki časopis. Radiš kod kuće.

Muka je to.Nikad ne naplatim koliko oću jer sam fin, a i svi me znaju pa mi je isprva i bilo bezveze da uzimam neke pare za to.A za tih 10-15-20€ što ćeš se drkati celo poslepodne, ne isplati se, veruj mi.Osim ako si pritajeni mazohista i imaš debele živce.

Ja znam da su u Nišu, u Metrou, davali iljadarku dnevno da ređaš kutije, doduše mož su me i lagali.
Možeš da daš oglase: Razno za razno...čim napraviš prvu razliku, posle je lako.
Omladinske zadruge, naravno.
Da stojiš umesto nekog u redu za vize...al pre dve godine.
Cepanje drva, ređanje drva. Kopanje grobova.
Dilovanje piraterije, al pazi da te ne fatu.
Hostese i promoterke za ovaj lepši pol.

Muka je to.Nikad ne naplatim koliko oću jer sam fin

Znam o čemu pričaš, ja sam za prevode stručne literature (uputstva za koriščenje industrijskih mašina) sa nemačkog uzimao 3-5E po strani :(

Da si žensko predložio bih ti da radiš ko spremačića ili domaćica, čistiš, kuvaš za nekog u kući i dobiješ lovu...

Hvala na savetima.
Ako vas ne mrzi nastavite, a ti Vuče, ako možeš deder pojasni mi na pvt svoj predlog.

Из мог сиромашног искуства ти кажем да не петљаш са тим студентским задругама, зато што је то го курац и све иде преко везе. То функционише тако да ти мораш да се учланиш (а то се плаћа, јел), а онда те они шатро зову ако има посла. Они понуде за посао добијају преко фирми углавном. Типа, Максију треба неко да им носи кутије, и они контактирају студентску задругу. Онда задруга пронађе тамо по списку одређен број ликова (наравно, то све иде преко везе), и позову их. Опет, наравски, они имају дил са њима, тако, ако теби дају 500 кинти дневницу, обавезно ти студенска задруга узме проценат, тако да зарадиш ђоку. Друго, ти послови које ти задруга даје, ако те укења да ти дају уопште, умеју да трају и само по пар дана, док се послодавцу не врати радник који је, рецимо, тражио боловање два дана.

Мој савет ти је, да ако си већ студент, а треба ти кинта, иди по супермаркетима и тражи да сецаш нешто или ређаш по магацину, има да нађеш ако будеш упоран, и ако те није бедак. Може да се заради од 500-1000 кинти дневно.

Из искустава неких мојих ортака, задруга је фино функционисала, тј. лепо су исплаћивали, а није захтевала неке везе, ко што Пеки рече. Једино што могу да ти увале неки посао од кога ти дође да попиздиш. Један мој друг је пар дана паковао неке коверте, или тако неки курац, и рече ми да је имао једно дваес пејперкатова, а то је најужаснија ствар на планети.

Гледај да се пријавиш за ово пописивање у октобру (што и ја планирам дурадим), примају 50000 људи. Чуо сам да ће да плате десет хиљада за три дана (осредње напорног) посла.

Гледај да се пријавиш за ово пописивање у октобру (што и ја планирам дурадим), примају 50000 људи. Чуо сам да ће да плате десет хиљада за три дана (осредње напорног) посла.

više informacija o tome?

Ja sam proslo leto brao breskve za dnevnicu od 500 kinti + sam se najeo ko stoka + odnosio kuci 2-3 kile dnevno. Uvek ima tako nesto. Cuo sam da na jugu placaju po 25€ dnevnicu za neko voce (zaboravih mu ime) koje je sjebano za branje zato sto ima iglice.

Војтече, јел знаш можда кад је пријављивање да се ради око пописивања?

Кажем, могуће је да сам ја наишао на лошу задругу, с обзиром да смо се учланили нас тројица и цимали их сваки дан да нам нађу нешто да радимо, а ортак који се учланио после нас, и чији ћале је познавао неког у тој задрузи, нашао фино место у Меркатору за 800 кинти дневно да пресује картон на оној преси. Ја одустао после месец дана цимања, ко зна колико су они посла изделили за то време... Опет, вероватно сам ја на лошу задругу наишао...

Za instalaciju OS-a se uzima od 1000 dinara (ako si baš teška poštenjačina i mazohista) do 1500, možda i 2000. Realno imaš gomilu ljudi koji to ne znaju sami da rade, zalepiš oglas na banderu i čekaš.

Што се тиче пописа, не знам ништа још увек о томе. Другим речима - нема ничега на Гуглу. У оном законику који је важио за априлски попис, не помињу пописиваче, нити како ће да их плате.