IT Kutak - raznorazno pitanje

1. Потражи хард диск сентинел програм на нету и виђи сњим у каквом је стању

2. Јућуб је постао ретардиран, уклонио ми је опцију да видим лајковане клипове, омиљене клипове и историју. Ако су опет нешто прчкали, где је то склонио?

ЕДИТ: нашо сам. Јебем ти ал га компликују.

3. Istoriju imaš levo, lajkovani i omiljeni su ti tamo kad uđeš u svoj kanal, pa pod 'plejliste'.

4. Ko je sad retardiran?

5. Da li je moguće da se pojavljuje plavi ekran zbog napajanja? I sve normalno radi u safe modu, ali jako malo u normalnom modu. Da li mi je otišlo napajanje?

6. Ako radi u safe modu, a ne u normalu, onda najverovatnije imaš problem sa nekim drajverom.
    Plavi ekran bi trebalo da sadrži i neki kod sa greškom, treba proveriti koja je greška.

7. Sadrži sve kodove mamu mu jebem, ali blenem u njih kao u šarena vrata. Jel se razumeš da ti dam taj kod?

8. PA guglaj, lebac te, postoji određena klasifikacija, možda nabodeš rešenje, ako je nešto tipično

9. Gugl'o sam mesec dana kolko traje problem, neću da ga nosim u servis jer dugo im treba da ga srede. Izlazi mi ovo "memory dump complete" i begining dump of physical memory", mada nije nikakva memorija u pitanju verovatno.
    Nekad se pojavi i u safe modu plavi ekran. Koristim safe mode već 3 nedelje, bez zvuka i svega sam, ko da sam gluv. Moraću ga odneti ako ne rešim problem za dva dana...

10. Kad pukne kernel (iz bilo kog razloga), automatski se taj deo memorije beleži i to može da pomogne samo likovima koji rade u MS-u i sl.
    Elem, pošto ume da pukne i u Safe Mode, onda je neka komponenta, možda je i napajanje ili kombinacija. Uglavnom, vele da je loše napajanje inače uzrok povelikog broja otkaza.
    Nađi neki servis da valja, čak i ako ostane duže, da bar reše šta fali, mrka kapa da ćeš sam uspeti da popraviš, čak i ako ustanoviš šta bi mogao biti problem.

11. Hvala, sve sam mnjeao, danas hard drugi stavio, memoriju pre par dana, kabl drugi, ma sve. Jedino nemam rezervno napajanje, pa zato pitam jel ono može biti.

12. Ako radi u safe modu, a ne u normalu, onda najverovatnije imaš problem sa nekim drajverom.
    Plavi ekran bi trebalo da sadrži i neki kod sa greškom, treba proveriti koja je greška.

Да. Не би требало да има везе са напајањем.

Мени је нешто слично избацивало због проблема са РАМ меморијом. Имао 4 ддр3, извадио овај један РАМ од 2 који је правио проблем и сад ради савршено. Може бити 300 различитих ствари које изазивају проблем..

13. Skini neki programčić za dijagnostiku, Hirens je najbolji pošto ima pun kurac softvera. Proveri matičnu, RAM, disk, ako je sve okej probaj da pozajmiš nečije napajanje. Jednostavno ideš sistemom eliminacije.

Elem ja sklapam neku jeftiniju kućnu konfiguraciju, šta mislite o sledećim komponentama

Matična

Gigabyte MB-SOCKET 1155 GA-B75M-D2V ili Gigabyte MB-SOCKET 1155 GA-Z77-DS3H

Procesor

INTEL Pentium G2030 3.0GHz Box

Disk

SEAGATE 1TB, 3.5", SATA III, 64MB, Barracuda 7200.14 - ST1000DM003

Napajanje

LC-Power 600W LC600H-12 V2.31 12CM FAN

Ram ću na kraju, muči me samo grafika, kontao sam nešto ovakvo

http://www.gigatronshop.com/graficke_karte/asus_radeon_hd6450_silent_2gb_ddr3_-_hd6450-sl-2gd3-l-17661

14. Koji će ti taj kurton od grafičke elek brate moj kad već imaš upotrebljivo sranjce u tom procesoru što si naumio da uzmeš, bacakanje para.

A i te dve ploče isti kurac, jedna ima hdmi izlaz a druga dva usb-a više, to je otprilike jedina bitna razlika pa ti vidi šta ti više treba... aj ustvari ova s Z77 čipsetom kao malo bolja al računam da je i skuplja.

15. Koji će ti taj kurton od grafičke elek brate moj kad već imaš upotrebljivo sranjce u tom procesoru što si naumio da uzmeš, bacakanje para.

Zato sam se i obratio za pomoć lolo, daj neki predlog. Gledao sam ja R7 al skupo brate, ovo je neka socijala konfiguracija. Doduše ako ide jeftinija ploča, ostaće para za bolju grafiku, eventualno neka sa DDR5.

16. Pa reci kolko para ti je ostalo za grafiku pa ćemo da iščeprkamo nešto, na toj koju si linkovao možeš samo da puščaš multimediju, eventualno zuma i pasijans.

Ako ti ne smrdi polovno, viđao sam 6770 za 30-tak evrića, s tim već može da se igra dosta fino.

Evo videh sad ovu na akciji, samo što bi morao najkasnije sutra da je poručiš, vrlo solidno za te pare.
    http://www.emmi.rs/grafi%C4%8Dke-kartice-%28vga%29-geforce-gtx650-msi-oc-1gb-ddr5.11.html?productId=29213

17. Ma nije ovo hitno, nego pravim neku osnovnu konfiguraciju koja posle može da se dotera. Nego reci mi ako ne bude para za grafičku sa DDR5 memorijom, koja bi sa DDR3 mogla solidno da šljaka sa ovim procesorom?

18. Nijedna, nemoj to sebi da radiš, nemaš na tržištu grafičku sa DDR3 memorijom koja vredi te pare koje traže za nju. Jednostavno ih ne prave da vrede nešto, liferuju zalihe matorih čipova pa ko se upeca - upeca, samo teraš međeda da ti učini uslugu.

Ako baš nema para teraj to na integruši iz procesora dok ne budeš imao, mnogo bolja variajnta nego da uzmeš neki leš.

19. Ok, znači samo DDR5 dolazi u obzir. Fala na pomoći.

20. Moja grafička ima 3 giga DDR5 memorije!

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.