IT Kutak - raznorazno pitanje

1. Imaš u sedmici alat za proveru memorije: Control Panel, Administrative Tools, Memory Diagnose. Restartuje se i odradi proveru. Kapiram da bi mogao dobiti neki koristan info ako je bataljen RAM.
    A taj BSOD ima i neki kod koji izađe, proveri šta piše, pa proguglaj malo

2. vuče Mozila rame sa tabovima, ako nju koristiš

kako ono ide, hrom vuče procesor, mozila rame?

3. Control Panel, Administrative Tools, Memory Diagnose

Nema MEMORY DIAGNOSE tamo

4. Čekaj - sedmica?
    Ovo:
    http://www.dkszone.net/wp-content/uploads/2010/09/windowsmemorydiagnosticstool.jpg

EDIT: Jbg, tačan naziv je Windows Memory Diagnostic

5. Jeste sedmica, zabo sam, nisam video jer se zove ''windows memory...'' konj :D
    Hvala

6. Kada upalim komp ne pojavljuje mi se slika. Čuje se kako komp radi, ali slike nema. Stavio sam neko staro kućište, čisto da proverim da li je do monitora, ali nije, radi najnormalnije. Šta je crklo ? Nosim ga sutra u servis, kontam da je do napajanja, ali sam bot oko kompjutera, pa samo nagadjam. Takodje se ne pali svetlo na kućištu,ono pored dugmeta za paljenje.

7. Mere bitti graficka pozz

8. Pazi ovako, izvuci RAM memoriju (na isključenom kompu), ako pišti (kad ga upališ) onda je grafika. Ako ne pišti može da bude da je matična riknula.

9. Nije napajanje jebem te akose čuje da radi. pozz

10. poseban pozdrav za boxer-a

11. Skini grafičku, očisti pinove na njoj, produvaj malo slot i vrati je nazad. Ako neće da radi, izvuci je i probaj da pokreneš sistem bez nje.(pokretanje sa integrisanom grafikom)

12. Poseban veliki pozdrav za mojega brata Olanik-a.

13. Otkačila se žica, vjerovatno ga je neko krnuo nogom.

Otvori i pospoji sve što misliš da treba da bude zakačeno u matičnu a visi bez nekog nadzora.

14. Ма ипак мислим да је напајање. Вентилатор у напајању је иначе бучан, сад се не чује уопште. Отварао сам га, очистио од прашине све, усисао сву ону прашину из свих вентилатора, али неће јбг. Проверио сам и то скочко, све је на свом месту. Надам се да је цркло напајање, за њега ми не треба пуно кинте. Само да није графичка или матична, њих сам највише платио, а и стварно су ме добро служиле.

15. Ček jel se upali komp? Jel radi kuler procesora? Ako je napajanje otišlo, onda ti ništa od toga ne radi.

16. Crkla matična jbg.

17. Sam reko da nije napajanje brate

18. ada upalim komp ne pojavljuje mi se slika. Čuje se kako komp radi, ali slike nema. Stavio sam neko staro kućište, čisto da proverim da li je do monitora, ali nije, radi najnormalnije. Šta je crklo ? Nosim ga sutra u servis, kontam da je do napajanja, ali sam bot oko kompjutera, pa samo nagadjam. Takodje se ne pali svetlo na kućištu,ono pored dugmeta za paljenje.

meni deluje kao da ti je crkla maticna...

19. oj jesi glup oca mi
    pa nemaš struje, pola grada evo nema struje
    oj budale svega mi auuu

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.