IT Kutak - raznorazno pitanje

1. бачје потражи на нету кулер кулер мастер ево 121, или оне рајинтеке. Коштају сома два а фино охладе процесор. Погледај на нету какве резултате дају па онда види шта да пазариш. Наравно провери како си наместио вентилаторе, они са предње стране треба да увлаче ваздух, овај са задње стране треба да извлачи ваздух. 70 степени није велика температура и по мени не би требао да се бринеш, посебно зато што је то амд процесор а они би требало да се греју доста више него интели.

Кулере за процесор купи половне, то је само парче метала и нема шта да се сјебе или исхаба током година, буквално нема механичких делова тако да нема ни потребе за куповином новог у продавници

2. Кулер = метални хладњак + вентилатор, пусти Туљана.

Ако ћеш да купујеш, купи нов _за свој процесор_ са бољим вентилатором и Бог да те види.
    Зашто увек наглашавам ово за процесор? Сваки тип процесора има своју монтажу за хладњак, а ниси написао који имаш па не могу да ти препоручим ниједан.
    То је оно што видиш "LGA 1151" за Интел, или "АМ3+" за АМД, само што је за Интел то најновије лежиште а има их доста врста.

3. autobuse, jesi li CLEAR CMOS?? :((

4. да, заборавио сам да кажем да је ам3+

5. http://www.winwin.rs/cpu-hladnjak-lga1155-1150-am3-fm2-cooler-master-hyper-212-evo-rr-212e-16pk-r1-1144271.html

Ево за процесор. Ако решиш нешто, имај у виду да кулери троше од 100 до 200 вати, што може да преоптерети напајање, па се распитај код продавца где си узео комп да ли би твоје издржало

6. дам курац пет иљада за кулер, ја мислио иљаду и по, две

7. Радјард Куплунг

autobuse, jesi li CLEAR CMOS?? :((

Nisam ja CLEAR U GLAVU :(
    brzopleti idiot
    Kreno da podizem sistem nanovo sa USB jer pise (i u instalaciji i na svim mogucim sajtovima i forumima), da ne formatira particijiu i da sacuva stari sistem i sve user data u fajl windows.old i da mozes odatle sve da prebacis. I ja krenem instalaciju i PREKINEM posle minut, pisalo "extracting files 15%", reko otkud znam hoce li mi sigurno sacuvati podatke, bolje da ja to odnesem nekome da mi izvuce sve na eksterni hard.
    I odnesem ja laptop liku da to uradi, i on se jebavao, kaze skenirao 2 puta i pise mu da je formatirana particija i da je svih 455gb slobodno... odnosno da su podaci prebaceni za brisanje ali da nisu fizicki obrisani. probao kaze, drugim programom da povrati podatke iz tog stanja i nije uspio. idem za pola sata da preuzmem laptop i uradim sistem zaboli me vise za podatke. jedan mi lik napravi particije od 455 i 27gb, drugi ne moze izvuci podatke, okruzen sam HAKERIMA HAN PIJESAK

8. marko mozes ovaj custom kuler da uzmes u winwinu za 1500 do 2000, samo podesi duvanje na hladno
    www.winwin.rs/custom-cooler-xavio211

9. љољ ја имам једну партицију од терабајт, оплаках

10. Требали смо да отворимо Аутобусу тему:
    "Сачувајмо Аутобусу податке!"

11. evo uspio je ovaj pomocu Recuva programa da povrati sve izbrisane podatke. bice gotovo za sat i po dok vrati sve. Jedino je problem sto vraca SVE, i ono sto je izbrisano prije godinu. i sto nema foldera nego samo beskonacna lista fajlova sa imenima tipa SDFXY<<YX322 pa tri trazi sta je sta. Dobro je imacu cime da se zanimam narednih dvije sedmice

12. Instalirao mi drugar Photoshop cs5 !!!!

13. mogao ti je istalirati komotno onaj iz 1990, 1.0 verziju, sta ima veze?

14. Sta ce vrlja unesvest pare na kuler osim ako nema nov racunar.Isti kurac i oni od 600 din i oni od 2500 nikakva razlika jedino ventilator ako se samo zameni nekim koji ima veci broj obrtaja moze nesto postigne.Nek ode na kupujemprodajem i nek tamo uzme nemora bas najeftiniji al tako neki pristojan al da nije ispod 600-700.Sto se fotoshopa tice ja mislim ispod CS 3 nema funkciju da se uvecavaju grudi i guzica na devojke za fejs profilnu i da se prave lazni trbusnjaci.Kod fotoshopa je veoma u hosts fajl bitno uneti http://kwanstech.blogspot.rs/2013/06/adobe-host-edit-cs6-and-cs5.html.

15. Što će da vrlja u nesvest pare za kuler osim ako nema nov računar?
    Isti su kurac oni od 600 RSD i oni od 2500 RSD - nikakva razlika, jedino ventilator (ako se samo zameni nekim koji ima veći broj obrtaja) može nešto da postigne. Nek' ode na www.kupujemprodajem.com i nek' tamo uzme, ne mora baš najjeftiniji al' tako neki pristojan, al' da nije ispod 600-700 RSD.

Što se PS-a tiče, ja mislim da ispod CS 3 nema funkcije da se uvećavaju grudi i guzica devojkama za www.facebook.com fotografiju profila i da se prave lažni trbušnjaci.
    Kod PS-a je veoma bitno u host fajl uneti: http://kwanstech.blogspot.rs/2013/06/adobe-host-edit-cs6-and-cs5.html

16. Урадио сам нов систем на лаптопу на све се чини цркавајући хард :(
    показује температуру 45-50 степени, крешују се програми, некад се цртице по монитору појављују, плав екран 2 пута
    Сад се бојим да не узмем нов хард а да je нешто треће у питању, јел могуће да ми нешто друго узрокује прегријевање диска, неки вентилатор да не ради и то?

17. Otvori laptop i ostavi otvoren odozdo.Stavi mu posolje kuler i ocisti sve detaljno rebarca od prasinu.Nema sta da se plasis da kupujes nov hard ukoliko ti je ovaj prepunjen bad sectorima mada bolje kupi SSD ako ti laptop podrzava AHCI ako imas SATA prikljucak.Na SSD sistem radi brzo pa puca jedino mora iskljucis pagging file ili virtuelnu memoriju na SSD.

18. има 8 лоших сектора и 72 означена. ево принт па ако се разумијеш види

open in new tab
    http://i.imgur.com/4d1IwpV.jpg

19. хаха колко ми се греје напајање јебло мајку, сад сам ставио гаће да ми се суше на кућишту док играм фар крај на ултра #студентски #живот

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.