Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Бусе, веруј ми, немам појма да мора посебно репаир диск да се прави.
Контао сам да се направи бутабилни усб и као да радиш систем, само уместо форматирањс изабереш опцију "repair windows installation" или тако некако
Може бити и да грешим
Е да, и ја сам босанчерос 1/4, покојни деда се родио у Бијељини..
da
i ja sam tako kontao ali jednostavno ne daje mi repair opciju, samo install. mozda sam skinuo neki los windows
Nesto si sjebo jarane, jer disk procita particije, i ako nadje windowse negde, on te pita za riper.
Mozda nije isti serves pek, ako to ima veze.
Ne videh šta imaš, sedmicu, osmicu, xp? Treba da skineš baš tu verziju (mislim pretpostavljam da znaš, ali ajde da bar izbacimo tu mogućnost) i ako je xp, odgovarajući sevis pek.
evo kakav sam odgovor nasao u vezi toga fejd
Some OEM disks from computer manufacturers don't have the repair option. But you can make a repair disk:
Можеш са Мајкрософтовог сајта да скинеш .ИСО.
Тако сам и мој систем урадио, а од факса сам добио само активацију.
Сад ћу да пробам да избунарим линк, и окачићу га овде пошто је легалан довнлоад (али је систем неактивиран)
http://www.w7forums.com/threads/official-windows-7-sp1-iso-image-downloads.12325/
Ево, снађи се хД
Додуше ово није сајт, само Њиндовс форуми, а не знам да ли Мајкрософт стоји иза њих или "клиња из комшилука" .
де реците ми какво хлађење да узмем за кућиште или цпу (оно велико што стоји под правим углом у односу на матичну) да не кошта пуно а да хлади матичну јебену јер јебига волим ја да сваку игрицу наместим да ради на ултра па оду и процесор и матична на 70+ степени, ја сам ставио два кулера на кућиште, један већи (800 рпм) и један мали (2400 рпм) да ућеравају ваздух и један мали од 2400 рпм да ишћерава врућ ваздух и ништа, само ми је бучнији комп него пре
Aj nek mi kaze neko odakle da skinem photoshop cs6, dajte link?
jebac brt
Imas fazon ovakve kulere
http://www.winwin.rs/racunari-i-komponente/racunarske-komponente/hladnjaci-ventilatori-i-oprema/hladnjak-za-kuciste-140x140x25mm-aw-plavi-led-4765344.html
http://www.winwin.rs/racunari-i-komponente/racunarske-komponente/hladnjaci-ventilatori-i-oprema/hladnjak-za-kuciste-raidmax-120x120x25mm-crni-plavi-1192316.html
Бач, пробај да спакујеш каблове како треба у кућишту, пошто могу да блокирају проток ваздуха кроз кућиште. То можеш на нету да нађеш како се ради.
Такође, могао би да замениш термалну пасту на процесору (она је око 1000 динара),
и да истресеш столетну прашину из кулера са процесора, а ако си радан могао би цело кућиште да продуваш од прашине (најбоље ако имаш тракторски компресор то је најбоље), а не заборави и напајање да продуваш јер оно има највише прашине у себи.
Ако и тад ниси задовољан, увек можеш да замениш фабрички кулер неким јачим и бољим моделом.
имам овај други сале, није ни за курац буквално не осећам ваздух који он дува
а комп имам неких два месеца, не морам још увек да му мењам пасту јебо га ја, ни прашине нема
A bač, ako hoćeš da mnogo budžiš komp i overklokuješ i tako, onda mora neko custom hlađenje, tečnosti, qurci, palci.
нећу да га оверклокујем, ради лепо и овако а и не бих да се играм, хоћу само нешто што ће држати процесор испод 50 степени кад кренем да му уврћем руку неком игрицом
e sad citam nesto, ako nikako ne mogu da pokrenem ovaj windows, ako instaliram novi ipak ce sacuvati sve podatke na fajl windows.old, samo ako ne formatiram disk?
paune nece ovi linkovi, jeste sve oficijelno ali preusmjerava me na http://www.microsofthup.com/hupemea2/home.aspx?country_id=BA
Јебига Аутобусе, штета за линкове. Раније си могао да скинеш .исо без проблема.
Види ако можеш да позајмиш од неког екстерни хард, бутујеш лајв Линукс са УСБ-а и бекапујеш све што ти треба, па после форматирај хард и намести партиције како ти одговара. Само немој да стегнеш Ц на 50 ГБ, дај јој 100, а за Д остаје 400. (сконтао сам да ти хард 512 ГБ)
Бач јебига, онда узми неки бољи кулер за твој процесор.
Е да, сад се кретен сетих, тек сад видим да си написао да не осећаш вентилатор да дува.
Провери да га ниси контра ставио, као што се мени десило. Имаш ону стрелицу на њему која показује смер ваздуха.
ма окренуо сам како треба, слабо је
Mare brt znas kako.
Nemos da se jebes da ti ne udje.
Ako hoces fino hladjenje nadji na netu neko kastom mejd za okej pare.