IT Kutak - raznorazno pitanje

1. Bolje kupi golfa dvojku

2. nisam zadovoljan odgovorima

3. mislim da ti sad minimalno treba farma kompjutera od nekih dvadesetak soma evra da bi mogao da praviš ikakve pare od rudarenja bitkoina

inače, ona firma ALTI iz čačka što drži winwin i srodne radnje ima najveću farmu bitkoina u srbiji

4. U vreme kad je moglo da se rudari, tebi su tek struju na kucu povezivali.

Sa kompom od 1000 evra mozes eventualno Ana Ivanovic -kupa se da izrudaris ne bitkoine. Cak ni sa 10k evra vrednim kompovima ne mozes da izrudaris dovoljno da vracas pare mesecno.

Znam da se ljudi udruzuju (pre 2-3 godine su bar ne znam dal jos), i svi ulete kes da bi to bilo isplativo.

Ako pokusavas sa krsinom, koja naravno mora da radi 24/7 i da ima do jaja hladjenje zaradices recimo X dinara a samo struja ce te kostati 90X.

A rudarenje nije da kompovi idu po netu i traze tako bikoinove nego resavaju do jaja mat probleme.

Kao npr. Sto ima superkomp koji je zaduzen samo da racuna ntu decimalu Pi broja.

Zar nije bilo lakse da si samo prihvatio ne, a ne da jedes govna.

5. Malo sam gledao po yt, treba mnogo dobra grafička, što ja svakako nemam, ali bih mogao da kupim. Dobra grafička, kad se oduzmu troškovi za struju na kraju meseca mora izrovariti bar 10 dolara. 20 kompova, 200 dolara mesečno. a ništa ne radiš

6. pravo pitanje je da li će bitcoini da gube vrednost kako vreme odmiče. ja lično mislim da hoće

7. Mislim da je autor Rasni zainteresovan za slicno uspjesne biznis ideje pa mu se javi.

8. Aj leba ti kupi i obogati se da ti ljudi tolerisu lupanje.

Cena bitkoina od nastanka samo raste, oni koji su na pocetku kupili bikoine sad su milioneri bukvalno, ako uzmes u obzir da je kupobina preko interneta u stalnom porastu, tesko da ce padati tek tako.

Ali to tebi svakako nije bitno jer planiras odma da ih prodajes (iako ne znas ni tipove majninga ni koliko trose struje ni koliko treba vremena da se iskopa 1, ni koliko bi mogao da iskopas mesecno), tako da te dugorcno ne interesuje.

Jesi razmisljao o nekoj poljoprivredi, nesto, tu bi imao para ko pleve.

9. poljoprivredom se i bavim, pa mi se zgadila. šta se odma palite, pričamo hipotetički. Odakle ti ideja da konstanto raste? trenutno je jedan bitkoin 300 dolara a pre je bio 1200. I bilo je do sad 4 puta totalnog pada, gde je jedan bitkoin vredeo 2 dolara

10. 20 kompova, 200 dolara mesečno. a ništa ne radiš

a račun za struju soma evra

11. Struju placaju roditelji.

12. Rajarde što me troluješ kad sam lepo napisao

kad se oduzmu troškovi za struju na kraju meseca

13. Nemoj poljoprivredu nikako da bataljuješ, tu si najkorisniji.

Po samom nastanku bitkoina si mogao npr. za 100 dolara da ih kupiš Boga oca, ako sad vredi 300 dolara, a ti ih imaš pun kurac, da li si u plusu ili minusu?

To što je imao ekstreme (ekstrem je i kad padne cena mnogo i kad mnogo poraste) su kratkotrajne situacije, dugoročno gledano se to pegla, i bude profitabilno na duge staze. Da ne pričam o tome da ih je trebalo pokupovati kad je cena bila 2, ili prodati sve kad je bila 1200, ali ljudi koji to mogu da predvide su milijarderi, nisam ja sigurno. Kao što su ljudi za 200 maraka kupovali stan devedesetih.

Uglavnom, moj ti je savet da se maneš biktoina, bolje 1000e u plastenike neke nešto uloži, tu te nekako više vidim.

Na stranu to što me mrzi da se objašnjavam o bitkoinu.

14. Hoce neko da se uortacimo i da osnujemo YT kanal?

15. Ne bih javno o detaljima.

16. ja bih se ponudio al me sramota jer nisam u top 100 autora

17. pappetmaster - oće da sjebe žvoganja i dnevnjaka

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.