IT Kutak - raznorazno pitanje

1. Jeste culi za ovo cudoviste?

m.hexus.net/tech/news/systems/58533-asus-rog-tytan-g70-gaming-pc-launched/

2. Ево и спецификације са Ламаровог линка. Копирам све па надам се да се неће сјебати

Operating system: Windows 8 (64-bit)
    Processor: 4th generation Intel Core i5 / i7
    Chipset: Intel Z87
    Graphics: Up to NVIDIA GeForce GTX 780 (3GB GDDR5)
    Memory: 4GB (32GB max) dual-channel DDR3 (1600MHz)
    Expansion slots: 1 x PCI-e x 16, 1 x PCI-e x 1, 1 x PCI-e x 8 (shared with x16), 1 x PCI-e x 4
    Storage: Up to 15TB (5 x 3TB) SATA 6Gbit/s hard drive (7200RPM), Up to 256G SATA 6Gbit/s SSD
    Drive bays: 3 x 5.25-inch, 5 x 3.5-inch
    Optical drive: Super-multi DVD burner / Blu-ray combo / Blu-ray writer
    Audio: 7.1 channel with ASUS SonicMaster technology, Xonar Phoebus sound card (optional)
    Connectivity: 6 x SATA 6.0Gbit/s, 4 x USB 2.0, 6 x USB 3.0, HDMI-Out, DVI-D, DisplayPort, VGA D-sub, Gigabit Ethernet, 3.5mm headphone, 3.5mm microphone, 3.5mm 7.1 audio-out, S/PDIF-out, PS/2 mouse/keyboard, 16-in-1 memory card reader
    Power supply: 500W / 700W
    Size: 300 x 530 x 630mm
    Weight: 24kg

http://hexus.net/media/uploaded/2013/8/a70ffa53-0a33-4b1a-96e5-62eaee88ab89.jpg

3. Uspem da skinem CoD2 preko torenta kako treba. Probam da otvorim sa Dimon tolls međutim prekine se mount i izađe poruka " known compatibillyti problem" ili tak nešto, skinem Dimon tools lite, probam njime, iskoči isto. Bolje pročitam poruku, kaže treba zadnja verzija Macroflash playera. Skinem njega, probam opet. Sad nema te poruke za nekompatibilnost nego pocrni ekran na sekund onda izbaci na desktop i kaže " library not registered " I ostane tako, a ikonica ostane u taskbaru kao da je aktivna.
    Ne mogu da mrdnem. Imam sve najnovije drajvere. Torent je zdrav.
    Može li mi neko pomoć ?

4. Izgleda da si sprco registry bazu. Kolko ti je mator taj windows?

5. Verovatno su registri, jebo sam im majku u zadnje vreme. Ccleanerom sam sređivao "probleme". Da vratim na neku od prethodnih verzija ili da reinstaliram sistem ? Vreme mu je jbg.
    Imam Windows 7 Ultimate, redovno apdejtovan.

6. Mladiluk, ne vracaj se na xp, za njega se danas igre retko prave. Reinstaliraj 7, ili uzmi win8. A za registre uzmi, mozda, registry mechanic, ili tuneup utilities.
    Za oba prog. Ti treba activation key. Mogu se naci onlajnen.

7. MlaDiLuk
    Verovatno su registri, jebo sam im majku u zadnje vreme. Ccleanerom sam sređivao "probleme". Da vratim na neku od prethodnih verzija ili da reinstaliram sistem ?

Ruši. Sve ispočetka.

8. Vako: Rikno mi (konačno) modem Huawei Echolife HG520b koji sam dobio u paketu kod provajdera. Sad kradem komšiji net dok ne nađem rješenje. U međuvremenu, supruga dobila laptop od firme (Lenovo W530, uh!), pa sad oćemo modem i router u jednom, jer imamo stari desktop koji će biti na kablu, a laptope ćemo nosati po kući. Dakle, nešto što ima ADSL line-in, 4 lan izlaza i wireless sa dobrim signalom u stanu od 80 m2. Prijedlozi su dobrodošli, ali sugestije ne ;-)

9. Koja je to govnurda od rutera. Znam dvoje sa tim telekomovim ruterom, jedni se žale kad im telefon zazvoni da im se internet prekida mislio sam da je spliter crko pa ga zamenim ono isto, drugi mi se žale da im je wireless preslab. Tehnička podrška dolazila čačkala jebala i ništa nije uradila.

Kod ovih prvih sam zamenio ruter sa ovim modelom
    http://www.emmi.rs/wireless-ap-bežični-ruter-d-link-go-rt-n300-e.11.html?productId=36535

Setap vrlo brz uz njihovu (telekom) podršku mada ima objašnjenje i na njihovom sajtu kako se ubacuju osnovna podešavanja za ruter.
    Antena je interna sa mogućnošću ušrafljivanja dodatne da bi se pojačao signal (dvorište itd...) sa internom antenom nije bilo problema sa signalom ni preko 2 zida a stan je u pitanju i jačina signala je odlična.

ima 4x LAN tako da radi i kao switch. Cena mu je prihvatljiva i garancija mu je 2 godine. Gledaj emmi.rs i atom.rs radnje zbog cene, u tehnomaniji je ovaj isti ruter skuplji.

EDIT:To je jebeno odličan laptop. Čista desetka.

10. Meni je krivo sto ne mogu uzeti ono asusovo cudoviste, a da ne bankrotiram. Sigurno nece kostati manje od 2000 jevreja.

11. Golo mudo od konfiguracije.

12. Раде, колико кошта вајрлес картица? Јел то мора нека посебна или је свака иста?

13. postoji ddr7 i ddr8 a ovi ti uvaljuju ddr3 hahahah

14. Јамајчанин
    Раде, колико кошта вајрлес картица? Јел то мора нека посебна или је свака иста?

1000-1500 dinara, sve ti je to isto ako je za desktop.

http://www.atom.rs/?sid=6693

15. Gledam hard diskove kod onih iz emija, u čemu je fora kad su onako jeftini?

16. Ja uvek kupujem kod njih ili ako nemaju oni u atomu, to je ta cena. Ne pitam ništa.

17. Gledam hard diskove kod onih iz emija, u čemu je fora kad su onako jeftini?

Pazi, ako nemaju radnje, ili imaju neku sacicu radnja znaci da nemaju velike rashode tipa kirija i to, pa ne budze cene..

Npr mobilnishop..

Svi telefoni su tu jeftiniji minimum za po 5 iljada no u prodavnicama, a isti ti kurac.
    Jednostavno rade preko interneta, nemaju neke velike rashode i nisu halapljivi.
    Znaju da ce ovakovise da zarade.

Jednostavno, znaju da posluju i kraj, nije im dupe zinulo za pare..
    Ako su nize cene, vise ce ljudi da kupuju kod njih..

To je moja neka teorija jebem liga.

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.