Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Џими, не знам, мада мислим да се цене неће у скорије време нормализовати. Мој савет је да купиш екстерни хард диск, који је тренутно нешто јефтинији од обичног интерног и да те боли уво. Доста су практични.
navodno zbog radi nekih poplava negdje tamo gdje rastu usjevi hard diskova...
Била нека кишица у Тајланду (тамо је већина тих фабрика) још пре годину дана, па поплавила све. Кажу до краја године. Значи вероватно мало раније.
Džimi planirao sam i ja da kupujem eksterni, nego nikako da se nakanim. Reče mi burazer da neke modele valja izbegavati, samo sam zaboravio koje. Ako saznam nešto pišem ovde.
Јебене поплаве на Тајвану. Зато сад на компу од скоро 700 јевреја имам накачен стари ПАТА хард од 160ГБ који је спор у пичку материну и бучнији од елеватора за кукуруз...
ГМ, Тајван, не Тајланд :)
Не, Тајланд.
tajkurac azijski!
Ne verujem da ces normalizovati na staro stanje. Malko ce pojeftiniti ali i dalje ce biti veca cena od predjasnje. A u srbiji se nece osetiti promena. Nasi pajvani ce i dalje da drze iste cene
Хвала на одговорима. Реме, имам ја и екстерни, ал' би ми требало још простора.
Него, питање... Треба ових дана да пазарим неки нетбук, па ћу морати да му инсталирам систем. Е, сад, како ниједан нетбук нема оптички уређај, мораћу да га дижем с флешке. Радио сам то једном, ал' да ме убијеш не могу да се сетим који сам програм тачно користио да направим бутабилну флешку, па ако неко има искуства, нека подели. Знам да има доста тих програма, али шта је најбоље и најједноставније?
Хвала!
Najjednostavnije ti je da skineš Windows usb download tool, pokažeš mu koji ćeš iso, koji ćeš fleš i on odradi sve ostalo. Nema prostije.
Malo je sranje sad situacija s cenama netbookova, pokupovalo se pa je izbor za neke manje pare užasno slab, sve što valja je preko 30k. Do te cifre osuđen si na 10" 1024x600 i Intel atom. Jesi već odlučio koji ćeš?
Па, ја управо и купујем нетбук због мањих димензија, лаптоп који имам ми је превелики и претежак за транспорт, а и батерија је почела да му рикњава после 60-70 минута. А и не треба ми за неке егзибиције, него за елементарне ствари. Можда ћу да узмем овај:
http://www.winwin.rs/laptop-i-tablet/netbook/acer-aspire-aod257-n57cbb-blue-10-1-intel-atom-n570-1gb-320gb-intel-hd-cam.html
с тим што бих у том случају одмах доплатио за 2 гига рама.
Хвала за ово, скинућу.
Taj ti je ok izbor od jeftinijih, bukvalno do 28k i nema ništa bolje, dobiješ eventualno više memorije i veći hard, bitno da ima šestoćelijsku bateriju jer ćeš da ga vucaraš okolo. Planiraj samo da mu ubaciš još 1gb memorije, ako ti budu tražili neku bruku da doplatiš imaj na umu da je 1gb po oglasima 500din.
Ja nikako ne bih uzeo Acer, verovatno najgori brend po kvalitetu.
A ti onda nemoj.
Јеричо, као што рекох, мени ни не треба посебно квалитетан рачунар у смислу процесорске снаге и не знам ни ја каквих већ перформанси, за те ствари имам већ један лаптоп, а и десктоп. Треба ми рачунарчић који је згодан за вуцарање унаоколо и неће да рикне од тога, чисто за неке најелементарније ствари -- интернет и баратање текстовима, евентуално нека музика на слушке. И наравно, са океј батеријом, а ова је океј.
Црнигрујан, фала још једаред на саветима.
Има моја другарица овакав, само бијели чини ми се... Срање што се тиче квалитета, то ако ти треба, али за то што ти оћеш је одличан, она га убачи у торбу и пичи... Ја сам хтио да купим ово, лак је, мали, а ваља кад сједнеш у неки локал да се занимаш уз вајрлес или мени на факс нпр...
kako se apdejtuje-isntalira novi BIOS? misim,nemam problema sa tim fala bogu,al zadesilo ortaka to,tako mi reče, i neam pojma kako to zaključio.men bi bilo stra da radim to na svoju ruku.
www.wikihow.com/Update-Your-Computer's-BIOS
e znam za to,tražih po netu,nego sam msilio da se da objasniti u par rečenica..nebitno,fala.
Korbene neka proba prvo da ga flešuje. Znači izvadiš onu bateriju sa matične ploče i spojiš džampere koji se tu nalaze. Ovo se radi dok je računar isključen. Prethodno skini sa neta odgovarajući bios za tu matičnu ploču. Ako flešovanje ne radi, neka instalira novi.