IT Kutak - raznorazno pitanje

1. a sranje jebeno..

a zna li ko da li su ovi majmuni iz sbb-a u fazonu "mhm, treba ti za dva kompa, evo ti onda ruter koji ima dva izlaza, fina devojčice"?
    ili ću morati sama da kupim isti?

2. Па, провери, ако имаш уговор типа на годину дана, можда и имаш неку опцију да тражиш рутер.
    Наравно, уз приступ ”фине девојчице”, успех је скоро известан, кеке

Елем, ако немаш среће, онда за око 2 хиљаде можеш купити сасвим пристојан рутер и тоето.

3. Izvini sad sam vido post.

Nemoj slučajno da kupuješ ruter/spliter od njih. Em će ti ga naplatiti duplo em će ti dati neku sranjčugu koja kurcu ne valja.
    Nažalost taj kablovski ruter moraš da zadržiš jer je setovan za njih a ti možeš da uradiš sledeće.

Cimneš recimo atom.rs ili neku drugu prodavnicu i kupiš ovo za 1500 dinara
    http://www.atom.rs/?sid=3265

http://www.tp-link.com.au/resources/images/products/large/TL-WR740N-03.jpg

ima 4 LAN i WiFi, koristim ga ja godinu dana i zadovoljan sam a baš pre dan-dva sam Selenijum objašnjavo kako da ga poveže baš za to što tebi treba, kablom iz tog tvog ruterčića povežeš sa ovim i setuješ da napraviš konekciju imaćeš još 3 LAN izlaza i WiFi po kući.

4. ma, gde da kupim, mislila sam da mi daju to sranjce na korišćenje, ili običan bilo koji ruter samo da ima dva izlaza za net, ne jedan. ili da mi daju još jedan. šta god, samo da mogu da povežem dva kompa.
    a ne'm para trenutno ni za taj najjeftiniji, druže :D

5. Onda ih zovni i pitaj šta da ti kažem.

6. Rade, moguce da ce da joj daju tek tako na koriscenje, vredi probati, kad je vec dekintaja

7. Ovako:

Pre jedno mesec dana sam rušio i dizao sistem jer se nakupilo govana. Imam folder sa svojim tekstovima i muzikom, koji uvek sačuvam posebno, da mi ne bi otišao u oblivion, jer bih se ubio lagano.

E sad, kako sam ja digao sistem, svi tekstovi tu i muzika, sem jedno 5 fajlova koje sam poslednje radio i prepravljao. Nema boga da ih nadjem.

Drkam se sa recovery programima, ali bezuspešno.

I problem je što mi jedan poseban tekst treba, koji je za festival spremljen, ali sve što mi je u memoriji od njega ostalo je jedan stih iz pesme, ne mogu da se setim kako se fajl zvao, i sad se ubih da nadjem, ali nema trika.

Ikakva pomoć?

8. Ako si taj fajl izgubio reinstalom windowsa, mislim da su sanse minimalne da ga povratis.
    Verovatno postoje neki softveri,al cisto sumnjam da su dostupni obicnim smrtnicima..
    Probaj sa nekim softverom za FILE RECOVERY,al ja nisam optimista ..

9. Probaj program koji se zove zero assumption recovery, pouzdano znam da vraća iz mrtvih. Ako ti on ne pomogne šanse su minimalne.

Poslo sam ti torent na PVT, težak je oko 20 Mb.

10. Je l' je moguce razdvojiti video izlaz sa kompa? Recimo da mi HDMI salje signal na tv (koji inace ima HDMI,podrzava ta govna itd) ,a da ovaj VGA salje na monitor,ali dve RAZLICITE slike? Recimo,da mi na tv-u ide onaj D3GO sa SBB sajta,a da ja radim nesto trece na monitoru?

11. Moze li nekako da se napravi da se na neki web - sajt automatski ukucaju username/password? Ono, ima sajt na koji moram da ulazim svako malo, ali ako sam neaktivan izloguje me nakon pola sata. i tako 20 puta dnevno treba da kucam user i sifru.
    A?

12. El to ti zajebavas? Nema veze, postoji opcija da se sacuva lozinka i korisnicko.

13. Ne, ovdje je autocomplete=off, tako da nema te opcije, nego mora da se kuca svaki put.

14. Nisam siguran dal postoji, gugliraj malo.

15. Компјутер ми је радио супер и онда сам га искључио из струје на недељу дана и кацам га поново укључио крене да се пали и нонстоп се рестартује, гаси курац палац! Урадио сам му систем и опет исто! Шта би могло да му буде?

16. Resetuj bios vađenjem baterije sa matične ploče i ako treba zameni tu bateriju novom.

17. А напајање нешто а?

18. Moguće, al na to posumnjaj tek posle reseta biosa.

19. Вадио сам батерију ал је нисам мењао! Саћу дидем да купим батерију па ако неће носим у сервис!

20. znam da ima vrsnih poznavalaca hardvera ovde, pa da priupitam, ne košta ništa...

moja ploča je ASUS M2N, starija, ddr2, a procesor AMD Athlon 64 x2 4600+
    razmišljao sam da nabacim malo jači procesor, ali noviji su samo soket AM3, a moja ploča ima soket AM2, pa me interesuje da li na ovoj ploči koju imam trenutno sa AM2 soketom mogu ''duštekam'' neki AM3 ili neki FM2 dual core porcesor, tipa:

- AM3+ AMD Athlon™ II X2 Dual-Core 280, 3.60 GHz/BOX 45nm
    - FM2 AMD Athlon™ X2 Dual-Core 340, 3.20GHz/32nm BOX
    - AM3 AMD Sempron™ X2 190, 2.50GHz/1MB BOX 45nm

pošto sam ove našo na netu, a cena neka pristojna za moj džep. trenutno mislim hehe.

našao sam nešto o kompatibilnosti, ali traži i bios da se apdejtuje:
    http://www.10stripe.com/articles/socket-am2-am2plus-am3-compatibility.php

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.