IT Kutak - raznorazno pitanje

1. AJ da pitam i tebe radijacijo.

Oratk kupio laptop pre 15ak dana. Gasi mu se sam na svakih pola sata. Samo se ugasi. Nebitno da li je bio ukljucen neki program ili ne.
    Posle toga se normalno podigne vindovs, bez ikakvih erora.

Koji mu je kurac. Pogledali smo u onom power options, stavili smo NEVER da nikad ne gasi ni monitor, ni hard ni tako neke kurce.

I da, uradjen je reinstal vindovsa, tj umesto ubuntua stavljen win7. isto je i dalje.
    U biosu nismo nasli nikakva podesavanja..

2. Spojio na masu garant. Neka skine programčić koji se zove Everest i neka prati kako raste temperatura na ploči, disku i na procesoru. Može i da proba da ga koristi bez baterije, samo sa adapterom.

3. Što kaže kuplung vruće mu je.
    Najverovatnije treba ventilator i rebra da se očiste, ako je zapušen izduv sa strane ili je vent crko tj. prestao da vrti on će štititi sam sebe od pregrevanja i gasiće se uvek kad nabije određenu temperaturu. 75~80 stepeni.

Za prvu pomoć okrenite laptop naopako i u otvor ventilatora šibnite malo vazduha kompresorom ali u vrlo kratkim mlazovima ili uključite usisivač i stavite na otvor.

Ako nastavi da se gasi to treba rasturiti i pogledati, za ruke će ti uzeti 1000 dinara, a ako je vent umro onda zavisi od modela kreću se rezervni od 1500 do 3000.

4. dajte neki dobar forum sa tim kompjuterasima, a da je dobar i aktivan forum

5. gazimudo, zavitlaj mu vent cackalicom. ne zajebavam se.

6. SK forum trenutno 394, Benchmark forum trenutno 1364 korisnika.

7. De ňada. Ja inace sad smrdim tamo na BM, posto me ovo ovde smorilo.

8. Mene smorilo i jedno i drugo pa ne idem više nigde.
    Ove prve sam otero u kurac, 8 godina bio kod njih ban do februara. A kod ovih drugih (BM) imam nalog i sve danas ću sutra ću i nikako.

9. Radijacija
    Što kaže kuplung vruće mu je.
    Najverovatnije treba ventilator i rebra da se očiste, ako je zapušen izduv sa strane ili je vent crko tj. prestao da vrti on će štititi sam sebe od pregrevanja i gasiće se uvek kad nabije određenu temperaturu. 75~80 stepeni.

Za prvu pomoć okrenite laptop naopako i u otvor ventilatora šibnite malo vazduha kompresorom ali u vrlo kratkim mlazovima ili uključite usisivač i stavite na otvor.

Ako nastavi da se gasi to treba rasturiti i pogledati, za ruke će ti uzeti 1000 dinara, a ako je vent umro onda zavisi od modela kreću se rezervni od 1500 do 3000.

Nov laptop. Pratili smo u biosu temperature, odmah nakon sto se ugasi, sve u granicama normale, oko nekih 50ak stepeni. Pokusavali smo sa i bez baterije, na punjacu i bez punjaca. Mene najvise zanima kako to da je interval stalno isti. Znaci stajao on samo na onom pocetnom ekranu, ili igrao pes isto je. kao da ima neki tajmer koji ga ugasi.

10. Skini neku live distribuciju linuksa, na primer evo Ubuntu,

http://www.ubuntu.com/download/desktop/try-ubuntu-before-you-install

i ubaci na usb i podigni ubuntu sa njega u live režimu, i ako se ugasi opet posle nekog vremena onda je hardver u kurcu, a ako se ne gasi i komp radi onda je loša verzija windowsa.

To što je nov ne pije vodu više, svi su oni sad od stakla.
    Probaj ovo pa da vidimo šta dalje.

11. procitaj malo gazimoodo.
    ja sam imao identican problem. Pregrevanje bilo. Neki kurac se upetljo u kulera. Malo ga dzarnes cackalicom i O PA LA

12. E, zajebava me ovo: nekad mi se desi ovo - iskoči "Windows explorer has stopped working", tako stoji, ja kliknem na Cancel, pa se restartuje. Nije neki veliki problem, ali ako neko zna kako da rešim, hvala mu.

Drajveri su mi apdejtovani skoro (može biti da je neki od novih zajebava?), aktivirus ne javlja da imam neku infekciju, RAM deluje OK. Čekirano mi je "Always show Icons, never thumbnail", odčekirano "Display file icon on thumbnails". Nemam pojma šta bi moglo biti. Preventivno sam uradio "sfc /scannow", videću da li će zajebavati i dalje.

13. Treba mi odma neki kompjuterista.

14. Treba i meni sto evra.

15. Lolo jedi govana elece, nemam disc D, a ni 400 giga lolo

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.