IT Kutak - raznorazno pitanje

1. Brate ne mozes profesionalnu masinu za stampu B2 (nisam siguran da sam lepo predacio ince u cm) sa masinicom za kucnu stampu.
    Ali kako kod masine za digitalnu stampu su dobre ali jos skupe pre svega mislim na boju. I jos ne mogu da se mere sa ofsetom i dubokom stampom ili sa hibridnom stampu.
    Za tekst jos uvek su najisplatljivljije ofset masine iako njihov kvalitet stampe ne moze da se meri sa visokom stampom ali je mnogo jeftinije da se stampa u ofsetu. A dubokom i njihovim kombinacijam se stampa novac.

2. Sklapam komp pa molim nekog ko se u to razume da mi se javi porukom, imam par pitanja.

3. Kazi brooto, mozda mog pomoc.

4. Напиши овде шта те занима и колко пара имаш, саставићемо нешто

5. Kako se zove onaj neki sajt kad digneš sistem pa odeš na sajt i imaš kamaru programa na listi i štikliraš šta ti treba i on to sam sve poskida il kako već. Neko je jednom ostavljao taj sajt, al ko će to tražiti...

EDIT: jebo me "taj sajt", navrzla ponavljati ko mutava.

6. Nosio sam neke fajlove u fotografsku radnju da mi odstampaju sa fleske i pojavio se problem da se na nekim stranama pojavljuje spojen tekst (evokaonaprimerovako), do cega moze biti problem? fajlovi su u redu, u redu je i komp a i fleska posto sam sad pogledao i tekst je odvojen.

7. Da li bi mogao da pustis ovde ili u pvt jednu stranu teksta da probam da vidim sta nije uredu. Posto masina radi ono sto joj je zadato sa kompa

8. selenijum
    Kako se zove onaj neki sajt kad digneš sistem pa odeš na sajt i imaš kamaru programa na listi i štikliraš šta ti treba i on to sam sve poskida il kako već. Neko je jednom ostavljao taj sajt, al ko će to tražiti...

EDIT: jebo me "taj sajt", navrzla ponavljati ko mutava.

ninite.com

9. Imam probleme sa wordom poodavno, sedmica je u pitanju. Evo šta:
    Uopšte mi nije usklađen print preview sa onim što vidim na ekranu. Znači, otkucam neki dopis, na ekranu izgleda savršeno, sve pod liniju kako želim da bude, print prview pokaže drugo, kada odštampam bude nešto treće. Novi redovi šetaju kako im se hoće, ono što je na ekranu centrirano ode levo ili desno i svaki put moram da odštampam, pa onda lenjir i hemijsku u šake, vuci linije, pa odoka ispravljaj tekst. Tabulatori namešteni kako treba...stvarno nemam ideju.
    Gde to da namestim i da li uopšte razumete šta pitam? Kako da ono što imam na ekranu stvarno i bude takvo kada se odštampa?

10. Kad štampaš da li je namešteno na letter ili A4?

11. Letter. Nije valjda to?

12. Promeni na A4 i odštampaj jedan primerak

13. Promenila i sve isto. Dopis mi je na ekranu kako treba da bude, u štampi ne valja..novi redovi ponovo šetaju levo desno...
    baš sam se ponadala.

14. Control panel-hardware and sound-devices and printers
    Onda idi na General i stisni Preferences i izaberi u papirima A4
    Apply/ok
    http://www.dodaj.rs/f/D/OJ/3zzCFZO1/untitled.png

15. Pratila sam sve ove korake, printer je već namešten na A4.
    Mislim da sam osuđena na hemijsku i lenjir. Hvala za uloženi trud.

16. Da se nisu sjebale margine?

17. 1. Otkad se to dešava? Da li se sećaš kada je počeo da zeza: posle instalacije npr. drugog Office-a, nekog apdejta, reinstalacije sistema i sl?
    2. Koji je model štampača u pitanju?
    3. Napravi pdf iz Worda (ako je 2010 i noviji, onda ima direktno opcija Save As Pdf). Da li takav dokument štampa ok ili opet zeza?

18. 1. Otkad se to dešava? Da li se sećaš kada je počeo da zeza: posle instalacije npr. drugog Office-a, nekog apdejta, reinstalacije sistema i sl?

Otkad su nam instalirali sedmicu.

2. Koji je model štampača u pitanju?

Lexmark 642

3. Napravi pdf iz Worda (ako je 2010 i noviji, onda ima direktno opcija Save As Pdf). Da li takav dokument štampa ok ili opet zeza?

Mogu sutra da pokušam, ali to mi nije rešenje. Često moram nešto u tim dokumentima da menjam.

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.