IT Kutak - raznorazno pitanje

1. УМЕ ЛИ ОВДЕ КО ДА ХАКУЈЕ МЕЈЛ АДРЕСУ?!?!?

Prijatelju,toliko ljudi prima enormno velike plate da bi se dovoljno potrudili i kvalitetno uradili zastitu privatnosti korisnika i sad ces ti da dodjes,procitas neko kao uputstvo i to je to,hakovao si,a? :D Ne moz' to tek tako... Sigurno ima neki nacin koji nama laicima nece biti jasan i da dva dana pokusavamo da razumemo.

Ja sam uspeo par puta da upadnem na foru onog sigurnosnog pitanja. Upadnem,promenim sifru i to je onda moj mejl. :D To moze da upali samo kad je neko dovoljno veliki debil da za to stavi tipa rodno mesto=svoj grad (ono sto bi neko prvo pretpostavio)...Tako sam ja i usao kod nekih. :D

2. а јебига, јесте
    него чуо да може да се провали, а требало ми хитно

3. Зашто ми неће оvај скриншот?
    Исти проблем им'о прије пар дана и прчешљам мало комп Комбофиксом и урадим дефрагментацију и буде све ОК. Сад опет само она порука донт сенд...
    И примјетио сам, а раније то нисам имао, у таск менаџеру нешто као Pirrit Dekstop и Pirrit Updater...Услико бих, али не може :)

4. e, imam pitanje.

mojoj ortakinji crko asus laptop (sta jedno 4 god). nema originalni punjač, promenila par, a pe nego što će ovaj poslednji kupiti baterija je potpuno pukla, tako da kad ga skine sa punjača komp odma umire, znači te sekunde. i kad se upali ide "starting" a ne "continuing". i sad je radila na njemu, sve kul, i odjednom - cap - ugasi se. i neće više da se upali. lampica na punjaču normalno radi, al on se ugasio ko da je punjač izvučen, al nije. drmusala je taj punjač, al komp neće uopšte da se upali. šta bi to moglo da bude?

5. Преко дифолт ip адресе покушавам приступити свом Thomson Twg850-4U рутеру.

Међутим, мајку му никакав логични фабрички username и password не ферцера.
    Нађем ја и сајт са евентуалним другим варијантама гдје пише ово:

( 10x default username : password )
    username : ##blank password : ##blank

( 6x default username : password )
    username : ##blank password : admin

( 2x default username : password )
    username : ADMIN password : ADMIN

( 2x default username : password )
    username : administrator password : ##blank

( 1x default username : password )
    username : ##unknown password : ##unknown

username : ##unknown password : admin

username : Adiministrator password : ##blank

username : Administrator password : ##blank

username : admin password : ##blank

username : administrador password : ##blank

username : administration password : ##blank

ал' опет ништа.

Има ли помоћи??

6. Je l' si probao neki username i pass svog adsl provajdera? Kada pristupam ruteru uvek ukucavam telekom telekom, jer imam adsl kod Telekoma.

7. Добра идеја, испробао сам сад пар варијанти на ту тему, међутим ипак ништа...

8. Лаичко питање успут: фабричким ресетом не губим неке битне податке штајазнам? :)

Ако већ ништа не помаже, контам то би можда могло. Па јово на ново с варијантама.

9. Реци ми који ти је провајдер, можда ти извалим ја.. А пошто си лаик значи да ништа мењао ниси, тако да слободно иди ресет, мада ти неће дати никакве резултате.

10. Faco, u mtelu je user: admin/pass: admints. Bar je bilo tako.

11. Лаичко питање успут: фабричким ресетом не губим неке битне податке штајазнам? :)

Ako ga resetuješ na fabričko dugme, najverovatnije ćeš izgubiti podešavanja kao što je šifra za Wi-Fi. Govorim na osnovu iskustva sa telekomovim ruterima (HG530). Mada, ako si već podešavao šifru za Wi-Fi, trebalo bi da imaš user i pass za pristup podešavanjima? :)

Probaj ovo što celtic kaže ako si na tom području.

12. najverovatnije ćeš izgubiti podešavanja kao što je šifra za Wi-Fi

Хоћеш, и ја сам, јел се може вратити?
    Едит: Могу да приступим подешавањима, али нигдје нема да поставим шифру...

13. Реци ми који ти је провајдер

Елта кабел

Mada, ako si već podešavao šifru za Wi-Fi, trebalo bi da imaš user i pass za pristup podešavanjima? :)

Кад су пребацивали на овај пакет нисам био кући тих мјесеци тако да благе везе немам шта је радио овај који је постављао па успут по директивама матере стављао шифру. Можда је геније тад промјенио и јузернејм и пасворд за приступ рутеру тако да ми остаје само видовита зорка, ако је не дај Боже та ситуација несретна.

14. Хоћеш, и ја сам, јел се може вратити?
    Едит: Могу да приступим подешавањима, али нигдје нема да поставим шифру...

Može da se vrati, koji ruter imaš? Konkretno, kod HG530 potrebno je da se uloguješ na kućnu adresu, hehe, 192.168.1.1 i odeš na Basic/Wireless Lan i pod WPA-PSK (Encryption) izabereš TKIP a ispod toga ukucaš željenu šifru za wireless i sačuvaš skroz dole podešavanja. Nešto slično bi trebalo i na drugim ruterima.

Edit:

Кад су пребацивали на овај пакет нисам био кући тих мјесеци тако да благе везе немам шта је радио овај који је постављао па успут по директивама матере стављао шифру. Можда је геније тад промјенио и јузернејм и пасворд за приступ рутеру тако да ми остаје само видовита зорка, ако је не дај Боже та ситуација несретна.

Ne verujem da je monter nešto podešavao oko user i pass, provajderi obično isporučuju rutere sa svojim pristupnim, default, user-ima i password-ima, tako da ako se ne snađeš do sutra, zovi tehničku podršku i oni će ti sigurno reći :)

15. Видим да си горе већ испробавао комбинацију ADMIN ADMIN, ае пробај исто, само малим словима, вероватно је кејс сензитив, нађох да је лик који има истог провајдера као и ти приступао подешавањима са admin/admin..
    Ако не шљака, испробај име и презиме твоје мајке, пошто рече да је она била тад ту, мада чисто сумњам да је мењао, испробај све комбинације са њеним именом и презименом, ае па јави..

16. e, imam pitanje.

mojoj ortakinji crko asus laptop (sta jedno 4 god). nema originalni punjač, promenila par, a pe nego što će ovaj poslednji kupiti baterija je potpuno pukla, tako da kad ga skine sa punjača komp odma umire, znači te sekunde. i kad se upali ide "starting" a ne "continuing". i sad je radila na njemu, sve kul, i odjednom - cap - ugasi se. i neće više da se upali. lampica na punjaču normalno radi, al on se ugasio ko da je punjač izvučen, al nije. drmusala je taj punjač, al komp neće uopšte da se upali. šta bi to moglo da bude?

Tako moj drugar isao da popravlja neku masinu za mlevenje mese u Yuhor-u u Jagodini , i postavlja pitanje slicno tvom (te duzine), jel padao napon, jel nesto menjano skorije, kad je zadnji put servisirano i na kraju da mu objasni kako je to izgledalo kad je masina stala i dobija odgovor:

Pokvarela se...

Tako i taj laptop SVASTA ali bukvalno moze da bude. Najbolje bi bilo ako imate punjac od drugog pa da probate, cudno je da joj riknu toliki punjaci, unimer verovatno nemate pa da vidite kakvu struju daje... Tesko je to ovako ustanoviti.

17. Jebiga ako daje voltazu kako treba na konektoru, +/- 10% to je jedno, a sta radi pod opterecenjem to je drugo, a unimer/multimetar ima svaka zena u kupatilu, nego samo svaka dvaespeta zna da ga koristi, to je ono.

18. Видим да си горе већ испробавао комбинацију ADMIN ADMIN, ае пробај исто, само малим словима, вероватно је кејс сензитив, нађох да је лик који има истог провајдера као и ти приступао подешавањима са admin/admin..
    Ако не шљака, испробај име и презиме твоје мајке, пошто рече да је она била тад ту, мада чисто сумњам да је мењао, испробај све комбинације са њеним именом и презименом, ае па јави..

Јутрос сам се снашао. Изгледа да је била друга половина CM MAC кода (наљепљеног на стикеру с доње стране рутера) за pass, а username празан. Везе с мозгом, ко би рекао.

Сад имам другу молбицу: да не чачкам по нету, можда би неко од вас лако ишчапркао Licence Code за ТеамViewer 9. Послије пар минута кориштења избаци ме с дивном поруком типа искористили сте тестни период, ћао здрао. А нешто ми битно треба програмче на бар 20 минута активног рада.

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.