IT Kutak - raznorazno pitanje

1. Imam neki seminarski duradim iz racunarskih arhitektrura, moze bilo sto sto se tice arhitektura, ima li neko dobru preporuku za temu gdje mogu naci dosta informacija o tome. Temu ja biram sam sebi

Пробај да нађеш од Stallings-a ''Computer Organization and Architecture''.

2. Шта ће ти, ћеш да правиш ферофлуид?

Ja, ja, da se igram malo.

3. Зна ли нко неки добар ТЕКСТУАЛНИ (отварам с фона) туторијал за прављење бутабилног цд-а? Ја сам тражио, али сви су гомна... Скинуо сам линукс и сад хоћу да га нарежем на цд и да га инсталирам. Како? :*

4. Ne shvatam gde je problem u čitavoj raboti, kako si to probavao pa nije išlo?
    Skinuo si ISO linuksa?
    Koja distribucija?

5. Unix 11.10, najnoviji bemulebac. Skinem .iso fajl i narezem ga na DVD ko sto rezem muziku ili filmove, ubacim DVD, namestim da mi primary boot device bude dvd rom, al' mi ne izbacuje ono da pritisnem any key da butuje scedea. Citao sam negde da mora da se podesi nesto u NERU kace reze boot-cd, ali nista ne kontam...

6. Skinem .iso fajl i narezem ga na DVD ko sto rezem muziku ili filmove

http://images.icanhascheezburger.com/completestore/2008/11/12/128710252361573308.jpg

Nije fora da samo prevučeš iso fajl na disk u "data disc" režimu, pa čak ni sadržaj raspakovanog iso fajla. Šta misliš čemu služi specijalna komanda "burn ISO".

7. ЕВО РЕШЕЕЕЕЊА!1!! Фала, пробаћу вечераске каце врнем из чколу.

8. Meni uvek bila mučna ta jebada oko narezivanja .iso fajlova, pa svaki put lepo uznem i ubacim taj iso u daemon tools i onda samo Copy disc i voila :D

9. Kako da namestim mikrofon koji je integrisan u laptopu da radi? Instalirao sam driver za web kameru, ali mikrofon ne reaguje uopste.

10. Pogledaj da nije mutiran u podesavanjima. On radi samo kada aplikacija zahteva rad mikrofona

11. Nije mutiran. Udjem u Sound recorder ili skype i kao da ga nema uopste.

12. pa onda nisi instalirao drajvere. Idi na proizvodjacev sajt i trazi

13. Kako da mi monitor bude svetliji?
    Moram da prevučem sliku na neku praznu površinu da bih sve mogao da vidim.

14. imaš baš na samom monitoru podešavanja pa probaj nešto da isčačkaš na dugmadima.

15. Има ли неки сајто за е-књиге да бар може да присмрди гигапедији покојној?
    Или, још боље, има ли негде списак линкова за даунлоуд са гигапедије?

16. Moze li nekako da se upgrade-uje Windows 7 Professional na Ultimate?

17. Može.
    Jel imaš legalnu ili piratsku kopiju?

18. Nema problema.

Ubaciš DVD od ultimate verzije, startuješ Windows Anytime i pratiš jednostavan proces, pitaće te u toku instalacije za serijski za ultimate verziju, nađi to na netu, par komada po mogućnosti ako slučajno ubodeš koji ne radi.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.