U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Generalno, ne trebaju ti 2 rutera (tj. 2 funkcije rutera), tj. jedan od njih može da radi kao access point. Dakle, ovo rešenje #4 jeste najbolje.
S tim što bi radilo i obratno: telekomov ruter ima DHCP, pa bi mogao da novom ruteru samo da uključiš da radi kao Access point (to je otprilike na 1. strani podešavanja) i isključiš mu DHCP. Onda bi trebalo da svi računari/telefoni dobijaju IP adrese od rutera telekoma i ne diraš ništa na telekomovom.
U tom slučaju telekomov ne spajaj na WAN port (plavi) novog rutera, nego na jedan od običnih, jer ti rutiranje ne treba, nego se taj drugi ruter ponaša kao wi-fi svič iliti AP.
Ovo ti je taj novi? Ili telekomov?
Pa da, drugi mi treba samo za vajrles. Znaci ili da idem ovo resenje pod 4 ili ovo sto mi ti rece i umesto dhcp biram pppoe?
Ovo je novi.
To nije ni bitno, ne moraš na njemu ni da koristiš WAN port (na koji dobija to što se podešava).
Dakle, idi u tom slučaju na ovo:
http://www.umrezen.in.rs/files/uploads/2012/05/Podesavanje-ADSL-rutera-i-Wireless-broadband-rutera.png
Plavi port ovog rutera desno dakle uopšte ne koristiš.
Tu su ova dva rutera onda na istom segmentu, pa je važno promeniti adresu.
EDIT: Snemao ga Miloš, pitam se zašto. LOLOLO
Uradih ovako i sad uopste nece da me poveze na vajrles novog rutera, povezuje i povezuje al nece.
Ovo je pola softversko, pola muzičko pitanje.
Uzeo sam mikrofon AT2050 - http://recordinghacks.com/microphones/Audio-Technica/AT2050
E sad, stari mirofon radi, al' ovaj ne jebe živu silu. Imam eksternu zvučnu, imam fantomsko napajanje, sve uradim što kontam da treba, al' i dalje ne jebe živu silu.
E sad, ako neko ima neki konstruktivan savet, bio bih mu mnogo zvahvalan, jer lupam glavu s' ovim kurcem već 3 sata.
daj pogledaj da nisi slučajno isključio dugmence wan, dešava se :)
e pa ne znam sad... :(
e, a tebi je taj novi ruter u stvari adsl ruter. Što ne zameniš skroz telekomov: imaš lepo jedan ruter i wi-fi i toeto?
pa veliki mi je prostor pa zato mi treba dva rutera i na oba koristim vajrles, tj sad imam tri nego me ovaj ponekad zezao pa zato sam uzeo novi. videcu nesto, hvala u svakom slucaju.
Edit: proradi sad, ja ga resetovao totalno i nesto posle carkao i sad radi :)
Kako se najednostavnije menja IP adresa?
Kako je ostalo na kraju?
Kako se najednostavnije menja IP adresa?
Verovatno misliš na IP adresu pod kojom se tvoj računar pojavljuje na Internetu?
Obično pomaže isključivanje/uključivanje rutera.
Pa jebem li ga, kad sam ga resetovao on se vratio na fabricka i proradio. Nisam ni proveravao posle sta je ukljuceno i iskljuceno a kablo je u lan ulazu i mislim da dhcp nije iskljucen al bitno da radi.
Daj, proveri - nemoj da menjaš ništa, samo proveri čisto da znamo.
Vazi, kad budem bio kuci. Znaci verovatno veceras. Mada sam jutros pokusao da udjem u podesavanja rutera da vidim kako je podeseno al nesto nije htlo. Probacu veceras
E imam jedan problemcic. Imam neke obicne slusalice koje sam odavno dobio uz htc i ispale su kao veoma kvalitetne. Preko njih vec ja mislim 4 godine slusam muziku na telofnu i lap topu, jedna je vremenom crkla tj prekinula se veza. Na telefon kad ih stavim ova preostala slusalica radi najnormalnije. Ali na lap topu ima veoma slab zvuk. Sta da radim, sta je to? Probao sam da kada ih prikacim da udjim u kontrol panel nadjem ono da su prikacrne slusalice i ima neke opcije. Sve sam vratio na difolt ali opet isto slab zvuk samo..... Jel zna neko sta je ovo, kako da resim.....?
To ti se, druže moj, stručno zove ciganisanje, iako neki koriste i naziv 'diogenov sindrom'. Baciš to lepo u kontejner i uzmeš druge, imaš ok slušalice za iljadarku i nešto malo preko.
Ma brate to se desava i kad ubacim druge slusalice. Ove sam opisao jer njih najvise koristim.
Šta biva ako odabereš 'speakers' kad ubaciš sulšalice? Da ti nije možda šitklirano ono 'separate channels' da istovremeno baca zvuk i na zvučnik i na slušalice? Drndaš li ta podešavanja u kontrol panelu od svoje zvučne ili u windojsovom sound mixeru?
Kada stisnem na speakers prebaci na njegove integrisane zvucnike a slusalice stanu. Nije stiklirano razliciti kanali. Usao sam u kontrol panel pa na sound i tu sam sve vratio na defolt i opet isto. Stvarno nemam ideju sta vise da radim, a i nikada se nisam igrao sa tim....