IT Kutak - raznorazno pitanje

1. Да ли ти се од напајање одвајају 4 пина од осталих 20. Ако је тако не треба ти никаки адаптер већ само она четри вишка не укључиш. (не говорим о посебна 4 пина што се такође негде мећу, већ на том "главном")

2. Novi Sad ili Beograd okrug me zanima, to jest, vi ljudi koji ste tamo. Pokušavam da uzmem neki komp novi, sa nekom fer gejming konfiguracijom. Ako je neko obavešten, da mi da neki sajt da vidim cene o ostalo, ili ako ima neki predlog, da predloži vamo, bilo bi lepo.

3. Не одвајају се, знам за ту форицу, али на овом напајању је нема. Пробао сам и овако да га набуџим, јер има места између оних курчића да прође страница овог прикључка на плочи, међутим из неког разлога се не поклапају они мали облици мушких пинова на напајању и женских на плочи.

Очајна сам. Лана, 13 година, Београд.

4. Kolko para i za šta bi ga koristio, s monitorom i ostalim periferalijama ili bez?

из неког разлога се не поклапају они мали облици мушких пинова на напајању и женских на плочи.

Очајна сам. Лана, 13 година, Београд.

Draga lana, ubadaš ga pogrešno, moraju da se poklope, okreni ga drugačije ili pomeri u drugu stranu.

5. Ма нееоће неоће!!! Пробао сам и одозго и одоздо и згуза и преко главе и нече...
    А да ја мало састружем пластику где кочи?

6. Kolko para i za šta bi ga koristio, s monitorom i ostalim periferalijama ili bez?

Nekih 35 hiljada recimo, samo kućište. Monitor ću naknadno jednom, kad ovaj crkne tamo za 20 godina.

7. А да ја мало састружем пластику где кочи?

Možeš ako te jebe samo jedan, samo prvo dobro proveri pin po pin da li će sve da stoji ok, traži na guglu pinout da se ne bi desilo da stružeš pogrešnu stranu, ako napraviš sranje ode bar ploča u džehenem.
    Ko što rekoh takav adapter naći nećeš a teško bi nekog navatao da ti pravi, cimanje je.

8. Е грујане, ја сам дувач курца, успео сам...

pomeri u drugu stranu

Ово је пресудило, јер на ту страну нисам гурао, да простиш, због неког другог џека на плочи, мислим да је за хард или тако нешто, углавном, мислим да ће шљакати. :)
    Пробаћу сутра кад све склопим. ;)
    Фала најљепше, Ланица је срећна. лоло

9. Nekih 35 hiljada recimo, samo kućište. Monitor ću naknadno jednom, kad ovaj crkne tamo za 20 godina.

I dalje ne reče šta će ti, oš da se igraš ili ti dosta integruša?

Nema problema, to je bilo moje današnje dobro delo.
    Nego, mogao bi za svaki slučaj da staviš parče izolir trake preko toga konektora što ti je smetao ako vire pinovi, što je sigurno - sigurno.

10. Ima l' ko informaciju kad li će se cene hardova koliko-toliko opet unormaliti?

11. imam na kompu microsoft access, mogu li da skinem exel..ako mogu, jel moze i neki link :)?

12. Nekih 35 hiljada recimo, samo kućište. Monitor ću naknadno jednom, kad ovaj crkne tamo za 20 godina.
    I dalje ne reče šta će ti, oš da se igraš ili ti dosta integruša?

Nema problema, to je bilo moje današnje dobro delo.
    Nego, mogao bi za svaki slučaj da staviš parče izolir trake preko toga konektora što ti je smetao ako vire pinovi, što je sigurno - sigurno.

Rekoh, gejming komfiguracija. :)

13. Rekoh, gejming komfiguracija. :)

Indeed, oćoraveh ovde.

Paz ovako, da je neka druga situacija bolje bi ti bilo sam da je sklapaš ali cene hardova su još u tri lepa kurca materina tako da te izađe jeftinije da uzmeš gotovo jer to oni nekako nivelišu iz svojih zaliha, kad bi sklapao sam istu kao što imaju u ponudi izašla bi te bar 50e skuplja.

Vidi ovako nešto, moći ćeš fino da se igraš ali i nije neka aždaja
    http://www.emmi.rs/emmi-konfiguracije-altos-elite-venom.11.html?productId=22207

Ako si raspoložen za polovno navataj na benchu po oglasima proverenih članova, možeš za te pare jako solidnu konfiguraciju da sklopiš od delova još u garanciji, recimo neki phenom II x4 za 70€, odgovarajuću ploču za 40-50, radeon 6850 ili gtx460 za 100€, memorija 20-tak, hard 500gb izađe 35-40€ i ostane ti bar 70€ za kućište i kršteno napajanje. Dobio bi najviše za svoje pare.

14. Čavez, taj ti je odličan. Ako se nisi ugrizao u igrice, biće ti odličan. Ako jesi, onda ti je svaki loš. :-)

15. Obzirom da moj komp ne može ni menadžer 2009 da pokrene, razumeš koliko su mi niski kriterijumi. :) Nisam nešto baš upućen previše u te konfiguracije, a ne bih da bacim pare bezveze.

16. Pa ako imaš neku želju, da neku igricu igraš, pogledaš koju konfiguraciju zahtijeva, uporediš sa konfiguracijom kompa i vidiš gdje je tanak, ako je tanak. :-)

17. Ma jok, matoro ko biblija, grafička nije ni za kurac a za karakteristike lik jede govana bez kečapa, cena je relativno ok ali ni ne vredi više. Pitanje je i šta bi dobio kad ti pošalje to, izbegavaj limun-jaja, traži na benču, tu stavljaju oglase mahom provereni članovi, neće niko namerno da te zajebe. Bitno da znam da ne insistiraš na novom kompu, ako vidim nešto zanimljivo javiću ti.

http://forum.benchmark.rs/forumdisplay.php?50-Prodajem-ili-menjam

18. Zahvaljujem na savetu. Javi ako bude štogod.

19. @Chavez: Naišlo je nešto, vidi PM ako još uvek nisi kupio.

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.