IT Kutak - raznorazno pitanje

1. Ово је атијева графичка, раде ли ови драјвери што сад користим и на седмицу?
    Имам то на цд-ове све, само да не морам да се дркам да тражим јер не могу се спуштат до кућишта да гледам која је графичка :)

Bacicu ti link na pm.

Nemoj da se cimas da trazis cd-ove, drajveri za XP retko rade na sedmici. Ako slucajno ne isceprkas drajvere za sedmicu nego za vistu oni uglavnom mogu da posluze.

2. Ima li smisla da resizujem slike koje stavljam za pozadinu? Mislim, treba mi cirka 10 sekundi po slici, ako ima razlike počeću to da radim.

3. Мислим да нема зато што се то учита и тако стоји, ти након постављања можеш да обришеш слику, она ће и даље да буде ту јер је учитана.

4. @ smarko

ja sam na slicnoj konfiguraciji bio instalirao sedmicu.
    Furao 15 dana i vratio na XP. jednostavno, CPU usage nije silazilo ispod 80%, sto je prakticno bilo nemoguce da bilo sta radis. jbn chrome je bio ko fotosop na sedmici.

Opste je poznato da je sedmica napravljena za jace masine. Kad odem kod ortaka odusevim se koliko mu je komp brzi nego na XP, (za istu stvar mu treba 2x manje vremena na istoj konfiguraciji), al on ima bruka komp.

Moj savet, sacekaj novi komp za sedmiocu. Samo ce ti pojesti zivce sto iole prakticne stvari ne's moci da koristis zbog nedostatka rama.

5. Ima li smisla da resizujem slike koje stavljam za pozadinu? Mislim, treba mi cirka 10 sekundi po slici, ako ima razlike počeću to da radim.

Nema mnogo smisla, kad stavljaš pozadinu na "fit" njinjdous je automatski kropuje i razvuče ako treba pa ti na isto dođe, mislim ne možeš od 2mpix slike da dobiješ jednako oštru sliku od 4mpix. To ti je isto kao kad neko uzme pa reenkoduje svoje mp3 pesme iz 128kbps na 320 i misli da je dobio bolji zvuk.
    Možeš eventualno da dobiješ nešto malo bolji rezultat ako primeniš odgovarajući resize algoritam ali nije baš da se vidi iz aviona.

@Gazimudo
    Neka ga, nije da mu je ta sedmica ionako preko potrebna pa će da se obesi od razočaranja. Nek se zanima čovek, nek proba ako je radoznao pa ako ne bude zadovoljan najmanji problem da opet stavi xp, neće komp da mu eksplodira.

6. Ma bre, ja od 2600x1400 hoću da napravim 1300x700, ne obrnuto :D

7. Ma bre, ja od 2600x1400 hoću da napravim 1300x700, ne obrnuto :D

Pa što ne kažeš jebo te boris, Naravno da ćeš da ih ostaviš tako, uvek možeš da smanjiš a da povećaš teško u slučaju da ti ustreba a ovako i nema neke razlike kad ih gledaš. Osim, naravno, ako imaš problema s prostorom na hardu :)

8. Zna li neko od vas da mi pomogne oko ovoga:

Pojavljuje mi se greška u windows exploreru, koja (Windows Explorer has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.) i kad kliknem na Close, komp radi, ali ne mogu da uđem NIGDE gde hoću (što se kompa tiče :) )

Nego, imam information about this error
    AppName: explorer.exe AppVer: 6.0.2900.5512 ModName: unknown
    ModVer: 0.0.0.0 Offset: 71ab6a55

i technical information:
    C:\DOCUME~1\ADMINI~1\LOCALS~1\Temp\7268_appcompat.txt

Šta da radim, a da ne reinstaliram xp, mrzi me da tražim drajvere koji su trenutno 120 kilometra od mog kompjutera? Isto bez neke preke potrebe ne bi instaliro 7icu ili vistu...

Naravno, ako ignorišem ovaj prozor sve radi :)

9. Probaj ovako:
    Start the computer and then press "CTRL-ALT-DEL" to ignite the "Task Manager".
    Click on "File" then "New Task(Run)"
    Type iexplore.exe
    Click OK
    Copy and Paste this on the address bar of Internet Explorer http://pcbutts1.com/downloads/tools/tools.htm
    Press Enter on the keyboard
    When site is open please scroll down and locate "Windows Explorer shell fix"
    Click on "Download" button
    Click "Open" on the pop-up window.
    Select the necessary program(should be WINZIP or WINRAR) on your computer to open/run the file.
    Follow prompts to accomplish opening and running the program.
    The program will reset "Explorer.exe" to default.
    Restart the computer and see if the problem is gone.

10. Mada, mogu ti dati link da skines xp drivere?

11. Hvala, hvala :)

Za divno čudo, danas me ne jebe :)

Nego daj taj link za drajvere, zlu ne trebalo

12. Imam neku Conexant mreznu kartu. Juce sam instalirao Windows XP (prije toga sam imao sedmicu).
    Problem je sto mi trebaju neki drajveri da bih mogao da napravim onu LAN ikonu. E, sad, skinuo sam neke drajvere, ali da bih njih instalirao potrebna mi je internet konekcija (koju nemam, upravo zato sto nemam LAN ikonu).

-------

Resen je problem.

13. da bih njih instalirao potrebna mi je internet konekcija (koju nemam

Pojasni kako ti to za instalaciju drajvera treba internet konekcija. To jedino ako su te zajebali da skines neki od onih cudesnih programa "samo me instalirajte i dajte mi pristup internetu i sve ce da bidne vrhunski flaficasto"

Daj oznaku ploce i dobices odgovarajuce drajvere, ko zna sta si ti skinuo.

14. Зна ли неко где може да се купи адаптер за напајање, са 24 на 20 пина?
    Значи напајање 24 пина, плоча 20 пина, и сад ту мени треба један адаптер између...

15. :трас у'главу:
    Ја тражијо у максију, каже нема...

16. Trebalo bi da mozes da odvojis ta 4 pina, ili je ostavljeno prostora da mozes da nabijes tako kako je, osim ako je napajanje ekstra novo. Neces imati srece s trazenjem adaptera 20 na 24pin, obrnuto i moze da se nadje ali ovaj jok.

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.