Hlađenje za laptop najednom prestalo radit', ima onaj đavo gdje ide usb odatle ide žica do ventilatora šta bi mu moglo biti? Postoji li način da se popravi kako il' da bacam?
Kakve veze ima koji laptop, njemu ne radi ventilator na plastikaneru na kom laptop stoji. Vidi dobija li struju uopste, ako je crkao ventilator, lako se zameni novim, ali pazis da kupis silent varijantu.
Laptop lenovo G510
Sad malo guglao za taj fan control skinuo SpeedFan međutim udari mi BSOD odmah kad sam ga pokrenuo.
Kako da provjerim da l' dobija struja, može malo detaljniji turorijal džeriko?
Prvo sam mislio da je do kablova, otvorio sam hlađenje i svi kablovi povezani, sve lijepo stoji, kontam da nosim u servis.
Imam amilo li 2735 laptop, crk'o mu HDD, e sad HDD je onaj mali mislim da je 2.5 inča, je l' mogu od nekog drugog laptopa da mu ubacim HDD ili mora amili li serija?
Preko USBa je i povezan, kabal sa obje strane usb priključak jedan u komp jedan u postolje. Nije mi ispadao, to sam i ja pomislio, reko' da se nisu možda žice odlemile međutim sve izgleda u redu kada sam otvorio, sve povezano al' ne daje nikakve znake kada ga uključim, ni svjetlo, ništa. Može li biti do kabla?
((:
Hlađenje za laptop najednom prestalo radit', ima onaj đavo gdje ide usb odatle ide žica do ventilatora šta bi mu moglo biti? Postoji li način da se popravi kako il' da bacam?
LOL to se i pravi da se kvari i ponovo kupuje. Koji laptop, marka i model?
Kakve veze ima koji laptop, njemu ne radi ventilator na plastikaneru na kom laptop stoji. Vidi dobija li struju uopste, ako je crkao ventilator, lako se zameni novim, ali pazis da kupis silent varijantu.
Ima opcija za fan control prema modelima laptopa, zato sam pitao.
Ako mu ne radi uopste, fan control nema efekta 100%
Laptop lenovo G510
Sad malo guglao za taj fan control skinuo SpeedFan međutim udari mi BSOD odmah kad sam ga pokrenuo.
Kako da provjerim da l' dobija struja, može malo detaljniji turorijal džeriko?
Prvo sam mislio da je do kablova, otvorio sam hlađenje i svi kablovi povezani, sve lijepo stoji, kontam da nosim u servis.
Pa cekaj jebo te leb, tebi ne radi kuler na laptopu, ne na postolju? Ako nije u garanciji, mozes i sam zameniti ventilator, nije neka nauka.
Postolje mi ne radi, lolo
Imam amilo li 2735 laptop, crk'o mu HDD, e sad HDD je onaj mali mislim da je 2.5 inča, je l' mogu od nekog drugog laptopa da mu ubacim HDD ili mora amili li serija?
Bilo koji. Jel ima nesto da ti radi na tom laptopu?
Hah, ovo mu je drugi.
Skrpi od ta dva jedan da valja
LOL, to mi je drugi laptop, kao što gore rekoh sad koristim lenovo g510.
Elem, što se tiče postolja
http://i.imgur.com/vEhCW98.jpg
http://i.imgur.com/geo7PyQ.png
http://i.imgur.com/JWnBCMx.png
Izgleda mi jednostavno konstrukcija, ima dugme upaljeno/ugašeno dva usb priključka koji direktno vode do ventilatora.
EDIT: Ovaj lenovo radi besprekorno evo skoro će godina, jedino ga ja opterećujem mnogo pa hoću dobro 'lađenje za njega
Pa posto ima i USB ulaze - ako rade oni, ima struju i ima nade da mozes sam da skarabudzis. Jel ti ispao mozda?
Preko USBa je i povezan, kabal sa obje strane usb priključak jedan u komp jedan u postolje. Nije mi ispadao, to sam i ja pomislio, reko' da se nisu možda žice odlemile međutim sve izgleda u redu kada sam otvorio, sve povezano al' ne daje nikakve znake kada ga uključim, ni svjetlo, ništa. Može li biti do kabla?
Možda ti je rikno prekidač
Можда је и до УСБ-а... Раде ли портови на лаптоп сегуро?
I ja bih se kladio na prekidac, probaj to direktno spojiti.
Meni na kompjuteru riknulo dugme za paljenje pa sam prespojio na dugme za restartovanje.
Rade, evo sad sam spojio kabal od ovog postolja sa drugim postoljem i radi, tako da nije do kabla, e može biti prekidač. Sad ću nešto pokušati lolo