Prijava

A cek bre, sto ne bih ja bio taj coek sto ode? Mislim, odem lepo ako je usteda 10k po CPU, puknem 2000 za put al i dalje sam 8k dobar..

Pa naravno da ces otici sam za vecu kupovinu ako ti se isplati.

I ako ceniš da neće carinici da ti preturaju po kolima.

e: Kakvi su Mađari na granici uopšte?
Kapiram da nije frka za jednu il dve komponente, al baš da ponesem pet-šest kutija nisam siguran da bih se osmelio

Pa platis carinu, zna se da su Madjari stoka svuda, a narocito na granici. Smrt Madjarima! Ali tek posto nam donesu nase komponente!

Ma ja ovo gledam zbog TVa.

To je mnogo jeftinije nego kod nas.

Evo konkretno

LED TV , LG, 100 cm, FULL HD izadje 35 000 dinara, kod nas za te pare neki vox, fox i ostale nebuloze.

Na ove od oko 70-80cm ima da se nadje i za 25 000 dinara

Ima li neko pojma da mi odgovori, kad uključim računar, monitor mi je beo jedno pola sata u najboljem slučaju, nazire se slika nekakva, i tek kad prođe to vreme i kad čačkam ulaz kabla za napajanje, javi se normalna slika. Možda je reč o kablu, ali nigde ne mogu da nađem da pozajmim takav, nije baš standardan.

Pa jeri prođe samo ili usled tvog čačkanja?

Kad ga čačkam pre nego što prođe pola sata, ono ništa se ne dešava, i dalje belo, kad ga ne čačkam, ostaje isto belo, jedino pomaže da krenem da ga čačkam posle tih pola sata, valjda malo nešto kad se zagreje, jbg... Mrzi me da ga nosim u servis, a ne bih kupovao kabal ako nije u tome stvar. Da, znam, stipsa sam.

Aj kad ste se već dotakli, stvarno ne pratim tržište i ne interesuje me generalno, ali sam sveo izbor na ovako nešto:

ASRock Z97 Anniversary
i5-4670K ili i5-4460 u zavisnosti od finansija
CORSAIR Vengeance DDR3 1600MHz 8GB, verovatno samo jedan štap, pošto će prvom prilikom uleteti još jedan od osam giga
Western Digital Blue 1TB

Sad, ipak sam prelomio da uzmem Z97 ploču, pošto mašina treba duži period da me služi, a u jednom momentu bi uletela neka iSedmica otključana, pa čisto da može da se klokne - interesuje me kolko su ove jeftinije Z97 ploče pogodne za to, vidim da im zameraju što ne rade najbolje sa grafičkim kartama, al pošto grafičku kartu verovatno nikad neću ubaciti u komp, to mi i ne znači mnogo.
Takođe, mogu li ovo iznad da guram s nekim LC Power kučištem do 4-5 soma sa ugrađenim napajanjem i nakon nekog omanjeg kloka?!

CEk odgovoricu t i za sekund, samo da ucitam kasetu

Radjarde, greota je da takav komp kačiš na krš napajanje. Čim se pomene overklok, nije problem koliko vati može napajanje da isporuči maksimalno, već kako i koliko kvalitetno može da održi napone, koliko se greje i koliko vati može da isporučuje u dužem vremenskom periodu (čitaj konstantno) a bez da pregori. Pokušaj da nađeš neko "kršteno" napajanje sa makar Bronze sertifikatom red veličine 500W. Ja lično na to gledam kao na neku zdravu rezervu za upgrade, 30% ukupnih vati da ostane slobodno (minimum).

kakvi su vam bre to kompjuteri sto trose kilovat, ko omanja TA pec?
ej bre, to procesori na 2-5V kolko rade bi trebalo da vuku ukupno 100A kroz plocice negde. nije valjda dotle doslo da bi mogo da se igras? :)

Kad procitam LC Power, slosi mi se.
Vald, mora to na servis, verovatno se naduli neki elektroliti, odnesi pa proceni da li ti se isplati popravljati.

heh, jesu graficke po 0.5kW leptijebem

Evo celt omanja TA peć:

However, the i7-3930K does guzzle electricty when overclocked: a hideous 525W under load. In comparison, the i7-990X drew just 423W when overclocked. This is due to the much higher voltages that the Sandy Bridge E chips require when running overclocked.

umesto ta peci kupis 5 graficke, stavis unutar cigli i das im da dele nulom.

However, the i7-3930K does guzzle electricty when overclocked: a hideous 525W under load.

Jebem ti semering, pločica pet sa pet santima.

Ništa, onda mi zaključan procesor ne gine, moraće neko napajanje kršteno da uleti. A greota, kad sam digao ovog mog dinosaurusa sa 2600 na 3000 megaherca, preporodio se, ovaj softver za zvuk mnogo dobro reaguje na više jezgara i visoke frekvencije.

Zahvaljujem.

pazi da ti ne iskoci osigurac kad ukljucic

koliko je to para, radjarde?
jel mogu nekako da podesim da mi procesor ne stvara seosku atmosferu u stanu, kao da sam na njivi jebenom sa dvaes kombajna i multikultivatora
primjetim da ima neka opcija u biosu da podesim kako bi se stisao, ali sam picka, tako da nisam nista dzarao.
inace, proces je neki posrani amd cetverojezgarni