Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Moj komp ima mrtvih 80gb harda, Intel Celeron 2,55GHz i 1gb RAM-a, sa grafičkom ATI Radeon 9250, iliti kao da nemam grafičku.
Tako da, ako to neko hoće da kupi, be my guest..
A inače, koji je sajt ovo što si sklapao konfiguraciju?
Ovo što ti je gazimudo sklopio nema logike ič. Ima integrušu u procesoru a matična (koja i nije nešto) ne može da je iskoristi jer nema izlaze, a istovremeno je stavljena diskretna grafička koja je go kurac i nije mnogo bolja od te integruše, čisto bacanje para. A uzimati dobru matičnu za sandy i3 je ionako besmisleno jer ne možeš da ga klokuješ ni za 100mhz. Skoro nisam video gluplji način da spiskaš 40 hiljada.
Ono ti je sajt gigatrona, gde imas konfigurator.
@ crni grujan
Kao sto sam napisao u prethodnom postu, nema na gigatronu ne maticne koju sam hteo, i ostavio sam mu link do te ploce. Ova sto sam ostavio je prva koja je u cenovnom rangu sa ovom ASrock- ovom.
Graficka sam rekao da je slaba, posto sam primetio da je i sam izabrao grafiku od 1gb.
Uostalom, grafika koju sam ostavio kosta 32e , i naravno,moze da je zameni bilo kojom nadrkanom kad hoce.
Trenutno jedino od intela što ima smisla za male pare je da se uzme i3 550 iz prethodne generacije s nekom dobrom pločom pa da se nasvira na recimo 4ghz što za njega nije mnogo. Dobiješ za 80e iste performanse kao sandy i3 koji je 130e, odlična varijanta, ko oće sandy ima da se i otvori minimum za 2500K da bi mu se ulaganje isplatilo.
I zaboravio si čoveku da staviš napajanje.
Evo, Čavez, vidim da te svrbe pare.
Ovo ti je ok varijanta, realno ne treba ti tako dobar procesor ali u toj radnji nemaju neku jeftiniju opciju a najjeftiniji su inače pa mu pokriješ bar deo cene. Grafička je dobra, naigraćeš se ko čovek, ploča podržava i novije generacije procesora ako bi nekad menjao (i ako amd već jednom izbaci nešto bolje od ovih phenoma II), napajanje isto ok, može to sve mnogo jeftinije na oglasima ali ako si zapeo eto ti. E, da, ako već imaš optiku skini 1700din.
http://www.dodaj.rs/f/2I/rW/28rRXhYE/untitled-1.jpg
Dostavu rade, a možeš da tražiš i da ti sklope mašinu i probaju pre slanja ako ne voliš sam. Bolje plati preko računa nego pouzećem jer će kuriri da ti zaračunaju još 1% vrednosti pošiljke za cimanje.
http://www.emmi.rs
Svidja mi se ovo. Ništa, štekanje para i dalje, pa će biti jednog sunčanog proleća.
El zna neko da popravi heftalicu? zglavljuju se oni meci, al sad sam je rasturio, sve deluje okej i pod libelu, a ne znam u čemu je problem
nema potrebe,fala što ste ste iscimali, provalio sam da oni meci ne pasuju pištoljčetu koje imam. sve kul
Razume li se neko u program MPLAB, treba da napisem seminarski na temu tijeh kuraca? Cemu sluzi i da odradim neki projekat u njemu.
Koči mi internet nešto poslednjih par sati, učitava stranicu i po desetak sekundi. Klip na YT isto tako, a onda ide brzo, ne secka. Restartovao sam modem, ADSL imam i nista ne pomaze. Na speed testu je sve ok. Šta može da bude, nisam baš stručan?
Reinstaliraj pretrazivac, picko grobarska. :)
Ma nije to, sad je ok. Ti bolje zovi na pivo nego što sereš siso ciganska. Nismo bili odavno.
Mora ovih dana da se uci. Dogovoricemo se.
Је л' неко некад правио оне роботе повезане на усб?
aj sad da vas vidim...
jel zna neko kako cu da povezem hard od crknutog laptopa fujitsu simens amilo la1703 na komp ili drugi laptop tj. kakav mi adapter treba?
http://www.datarecoverytutorial.com/wp-images/recover-data-from-laptop/external-usb-enclosure.jpg imas ovako nesto i za sata hardove ali u principu je isti kurac a imas i adaptere pomocu kojih mozes da povezes direktno na ide odnosno sata konektor u kucistu.
Ишчупај говна па га закачи на матичну, кад је већ црка' :)
to ima da se kupi po ovim prosjecnim radnjama koje diluju kompove?
Има, мерси све... Претпостављам да ће ти они дат' сата кабл само, ти га прикачиш на ХДД и на матичну и то је то, он ти га само очита тамо и крај... :)
zafaljujem :)