U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
No, sad ja nekoga nešto da pitam. Kako da nađem i instaliram dobar ad-remover, idu mi u kurac više pop-up i ostala sranja, čak mi i neke stranice ubaguju zbog šljaštećih reklama?
Kad sam bio klinja redovno sam dizao sistem, a da ne instaliram drajvere i uvek sam se pitao koji kurac mi je sjebana rezolucija i nema zvuka. :) Vako, ninka, uđeš u control panel -> device menager , tu ćeš naći sva sokoćala koja su ti na kompu i moš da proveriš da l ti treba novi drajver za taj uređaj, pa i da skineš odatle.
Evo otiš'o sam sad, gledam, piše sve da radi kako treba, jedino imaju 3 kao nečega što imaju problem, nema drajvera, ja idem update driver, on traži po netu drajver i kaže da ne može da ga nađe da skine. Ni za jedan od ta 3. Mater mu jebem.
Ninka,
Ja preko toga apdejt drajver nikad ništa ne nađoh. Vidi koja ti je matična i trebalo bi da na sajtu proizvođača imaju komplet raznijeh drajvera za tu matičnu. Tj. ako je grafička integrisana - ima u tom paketu, zvučna takođe, tako je vjerovatno i za mikrofon i sl.
No, sad ja nekoga nešto da pitam. Kako da nađem i instaliram dobar ad-remover, idu mi u kurac više pop-up i ostala sranja, čak mi i neke stranice ubaguju zbog šljaštećih reklama?
Ako imaš Hrom instaliraj Adblock Plus, meni uber dobro šljaka i više me ni kičma ne boli.
Kako da vidim koja je matična? :D Ja sam debil za kompjutere. :)
Otvori kućište i vidi šta piše na njoj ili skini džabe programče HWM blackbox i tu ti sve piše
Ček vidim sad da je lap u pitanju, ne tražiš drajvere onda po ploči već po modelu laptopa na sajtu proizvođača, piše ti pozadi koji je model.
Za većinu popularnih browsera postoji addon AdBlock plus, radi posao.
Fala, fala, sad sam na fonu, instaliraću kad komšija uplati net. :)
P.S. Je l' istina da filmovizija neće da radi ako je uključen ad blocker?
Sve i da jeste, klikneš na adblocker i ideš "disable on filmovizija".
Jebem ja njemu mater, instalir'o sam sa Fujitsu-ovog sajta drajvere, i sad mi radi mikrofon, ali kamera i dalje neće.
OPRAVIJO! RADI! Hvala vam puno ljudi. :)
Nema na čemu. Je l' zna neko kako da povežem 2 kompa (LAN)? I šta je potrebno sem LAN kabla?
Ninka ti to opravljaš zato što oćeš da bacaš majmuna na četruletu, a, a? Priznaj!
E da je to. :)
Ništa osim crossover kabla, ideš posle u network connections - desnim na network adapter - properties - tcp/ip settings - properties - use following ip address - ip address=192.168.0.1 - subnet mask=255.255.255.0
Onda tako i na drugom kompu, samo staviš 192.168.0.2
Imaš po netu gomilu uputstava sa screenshotovima ako ti je tako lakše.
Za lan i net sam tutumrak. Fala, videću sutra da li mi je od pomoći. :)
Baš ta ip adresa?
U lanu kod kuće možeš da lupiš bilo koju adresu, radiće. Bitno je samo da se maske i opsezi tih adresa poklapaju. Možeš i da staviš 192.168.000.100 i masku 255.255.255.0. Ali ove se najčešće stavljaju u lokalnim mrežama.
Stavi koje oćeš samo da nisu iste, ove su nekako tradicija jer ti i win dodeli iz tog opsega kad mu daš na volju.
Ja volem da gledam na www.leptiricabioskop.com jest dimaju manje filmova, al su puno kvalitetniji i ako ništa, ne moram da čekam pola minute ili minut (kao na milvaresite-u) da prođu jeben reklame. Jebomater, doću reklame gledala bih filmove na Pinku (ili BiH verzija Atv-u). PU!
I još traže duplatiš para, a leptirica ne traži. PU!
Imam problem,dok gledam neki video prikazuju mi se dvije potpuno iste slike a izmedju je zelena linija koja stoji vodoravno. Imao sam i prije ovaj problem,ne znam kako sam ga rešio. Mislim da je do flash player-a,sada sam ga apdejtovao i ovo mi se pojavilo.
EDIT: Nema problema,namestio sam.
Imam problem sa Google Chrome-om. Naime, kada se pokrece ne moze da otvori niti jednu stranicu, vec samo pokazuje sivu pozadinu. Probao sam sa reinstalacijom, i dalje se isto pojavljuje. Drugi brauzeri mi rade sasvim u redu, al sam navikao na Chrome. Znate li sta bi mogao biti problem?