Nakon instaliranja svih ponuđenih apdejta za Win7 i odgovarajuće procedure posle toga, komp je počeo užasno da laguje i da mu se rad svodi na 90%+, iako ništa nije otvoreno. U čemu je problem?
Prva stvar je da je malo pretrpan koječime tako da bi mogao malo da pročistiš hdd, ideš na C particiju desni klik, propetis, disk cleanup, pa posle opciono i na clean up system files, to ako nisi nisi čistio otkad si uzeo komp ume da se nakupi i po 9-10 gb kojekakvih podataka.
Kucaš %temp% dole u start search-u i pobrišeš sve iz foldera koji ti se otvori. Zatim postupi po ovom uputstvu https://support.microsoft.com/en-us/help/12373/windows-update-faq i pobriši sve apdejte od dana kada su nastali problemi, mada najbolje bi bilo pobrisati kompletno đubre, ionako kurcu ne služe. Onda ugasi apdejt u kontrol panelu, ugasi ga u servisima i restartuj komp. Ako ne pomogne, ne gine ti reinstalacija.
Ma znam bolan, uvijek stavim da me obavještava, ali ništa bez moje dozvole za instaliranje. No reko da vidim šta je sa totalnim apdejtom, pa se ovo desi i reko da pitam. Reinstalirao sam ga ja ipak, brzinski mi je to, sad je sve ok.
Ja gasim Windows Firewall i instaliram Comodo Firewall. Kontam, pošto ne instaliram apdejte za njega, logično da je loš, i bolje ovako neki da skinem sa redovnim apdejtom. Da li mi je to pametno?
Mimo Comodo Firewall-a koristim Nod32 kao antivirus.
Najbolji tablet oko 10 hiljada dinara?
9890 dinara
узми Мајкрсофт Сурфејс 1 рт, имаш га на КП за осамдес евра
Uzeo ljenovo
Maestro, to treba u sirotinjsku spiku
Jebo mater vama sve sirotinjska marka pa i lenovo. Sve neki milioneri na sajtu
Maestro, jel valja tablet, koliko si ga calenzovao?
Tablet je inferioran u odnosu na MacBook Air, kako god da okreneš lol
E jbg sada, Eleče, napadaš jadni mali tablet teškom artiljerijom :-)
Nakon instaliranja svih ponuđenih apdejta za Win7 i odgovarajuće procedure posle toga, komp je počeo užasno da laguje i da mu se rad svodi na 90%+, iako ništa nije otvoreno. U čemu je problem?
Prva stvar je da je malo pretrpan koječime tako da bi mogao malo da pročistiš hdd, ideš na C particiju desni klik, propetis, disk cleanup, pa posle opciono i na clean up system files, to ako nisi nisi čistio otkad si uzeo komp ume da se nakupi i po 9-10 gb kojekakvih podataka.
http://i.imgur.com/dkNLRNf.png
aj ja sam pre 2 dana brisao pa ima mizerno malo.
Skeniraj da nemaš slučajno nekih virusa.
Kucaš %temp% dole u start search-u i pobrišeš sve iz foldera koji ti se otvori. Zatim postupi po ovom uputstvu https://support.microsoft.com/en-us/help/12373/windows-update-faq i pobriši sve apdejte od dana kada su nastali problemi, mada najbolje bi bilo pobrisati kompletno đubre, ionako kurcu ne služe. Onda ugasi apdejt u kontrol panelu, ugasi ga u servisima i restartuj komp. Ako ne pomogne, ne gine ti reinstalacija.
Inače imamo i bolji windows od vas u Bosni looool
Stig to isto radi i ovo što sam mu ja rekao xd
Ma ne verujem ja u ta njihova čišćenja dok ne vidim nešto i ne pritisnem shift+delete, onda znam da je obrisano.
To stoji xd. I ccleaner radi dobro posao.
Ja u mozili stavio da briše komplet history posle gašenja, milina. A izgleda da windows 8.1 i 10 u kombinaciji sa ssd-om dobro čiste kojekakvo đubre.
Makarone, čim instaliraš Win7, gasi apdejt. Zapravo, ja bih na tvom mjestu reinstalirao sistem svakih 7 dana, čisto preventivno :-)
Ma znam bolan, uvijek stavim da me obavještava, ali ništa bez moje dozvole za instaliranje. No reko da vidim šta je sa totalnim apdejtom, pa se ovo desi i reko da pitam. Reinstalirao sam ga ja ipak, brzinski mi je to, sad je sve ok.
Ja gasim Windows Firewall i instaliram Comodo Firewall. Kontam, pošto ne instaliram apdejte za njega, logično da je loš, i bolje ovako neki da skinem sa redovnim apdejtom. Da li mi je to pametno?
Mimo Comodo Firewall-a koristim Nod32 kao antivirus.
Kakav Windows 10 je? Hoću instaliram, a nisam siguran dal šljaka ljuto. Sve preporuke (pa i skečevi) su dobrodošli.